Οκτώ ελληνικά νησιά στα δέκα κορυφαία της Ευρώπης για το 2016.







'' Τότε είπε και γεννήθηκεν η θάλασσα

Και είδα και θαύμασα

Και στη μέση της έσπειρε κόσμους μικρούς κατ’ εικόνα και ομοίωσή μου:

Ίπποι πέτρινοι με τη χαίτη ορθή

και γαλήνιοι αμφορείς

και λοξές δελφινιών ράχες

η Ίος η Σίκινος η Σέριφος η Μήλος...'' 
 (*)









ilioskaimple







Οκτώ από τα δέκα κορυφαία νησιά της ηπείρου μας,
 σύμφωνα με την ''Trivago'', είναι ελληνικά.

Καλά τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η  Τrivago  (**), αξιοποιώντας τις γνώμες και τις κριτικές των χρηστών της, οκτώ από τα δέκα πιο ελκυστικά νησιά της Ευρώπης είναι ελληνικά.

Προς γενική έκπληξη, στην 10αδα, δεν συμπεριλαμβάνονται διάσημοι προορισμοί όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά στο συνολικό αριθμό των νησιών που φτάνει τα 50, τα ελληνικά νησιά κερδίζουν 31 θέσεις.

Για να αξιολογήσει το κάθε νησί και να καταρτίσει τη λίστα της, η Trivago επεξεργάστηκε μια βάση δεδομένων που στον πυρήνα της είχε τις κριτικές των χρηστών της για τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία σε κάθε νησί (με μίνιμουμ 20 κριτικές για το κάθε ξενοδοχείο). Συνολικά, αξιολογήθηκαν περισσότερες απο 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων. Απ' αυτές, λοιπόν, προέκυψαν τα εξής ωραία (για μας) αποτελέσματα:



Οι 10 κορυφαίοι νησιωτικοί προορισμοί της Ευρώπης

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο. Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου, ενώ η όγδοη ανήκει στην Κεφαλονιά. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.







Αστυπάλαια







Σίφνος











Ίος





Φολέγανδρος








Πάρος











Κεφαλονιά







  



 Νάξος



Ύδρα 








Σαντορίνη 



 Μύκονος 








Πάτμος



 Σύρος






  
 Σέριφος









Μήλος









  Σύμη








Σκόπελος




vasiloukos







Ιθάκη 






greecefrance1789



















faith9566



ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ-ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(*) Ο.Ελύτης: Άξιον Εστί - Γένεσις.
http://research.uni-leipzig.de/giannis/Philosophie/Gedicht%2010.pdf
(**) Σχετικά με το Reputation Ranking Index:Το ''trivago Reputation Ranking'' συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους, βασιζόμενο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά. Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.