Κράτος Ν-Τ-Α-Β-Α-Ν-Τ-Ζ-Η-Δ-Ω-Ν ...



1.

(...)
Ένα ζευγάρι φίλων μας μηχανικών με ένα παιδί είναι σε απόγνωση:

"Μόλις 4.800 ευρώ είχαμε έσοδα από ενεργειακά πιστοποιητικά και ένα αυθαίρετο. Από αυτά τα μισά είναι έξοδα και επίσης τα μισά λεφτά μας τα χρωστάνε γιατί δεν έχουν. Φέτος θα πληρώσουμε 1.350 ευρώ φόρο, 840 χαράτσια και έχουμε και 9.300 εισφορές. Το γραφείο μας κοστίζει 500 ευρώ τον μήνα (ευτυχώς είναι δικό μας και προσπαθούμε να το πουλήσουμε αλλά ούτε ένας δεν ρωτάει) και για να επιβιώσουμε θέλουμε άλλα 1.000. Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε 30.000 καθαρά έσοδα το χρόνο. Δεν βγαίνουν με τίποτα και ούτε πρόκειται. 

Πουλάμε ακόμα και το σπίτι μας αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Ποτέ δεν βγάζαμε βέβαια σε μόνιμη βάση αρκετά λεφτά. Γι αυτό είχαμε και κάρτες και δάνεια, δεν γινόταν αλλιώς. Κάποια χρονιά, έπεσε αναδουλειά, ένας από μας είχε ένα ατύχημα, τα έσοδα μας επαρκούσαν μόνο για τους τόκους. Δεν μπορούμε πλέον να πληρώσουμε τη παραμικρή δόση στη τράπεζα, δεχόμαστε ανά ώρα καταπιεστικά τηλεφωνήματα με απειλές για διαταγές πληρωμών και έχουμε ήδη μια τεράστια συλλογή από εξώδικα. Νομική προστασία για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες δεν υπάρχει. 

Φυσικά δεν πληρώνουμε τις εισφορές μας, τα πρόστιμα τρέχουν και είμαστε και οι τρεις ανασφάλιστοι, τρέμουμε μην αρρωστήσουμε. Όλες οι οικονομίες μας (και τα κοσμήματα) έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, επιβιώνουμε με μικρο-δανεικά από συγγενείς και φίλους που και αυτοί ζορίζονται όλο και περισσότερο. Χρωστάμε εφορία, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ, τα τηλέφωνα κόβονται και μετά τα πληρώνουμε και το χειρότερο, υποκρινόμαστε στο παιδί μας ότι όλα είναι μια χαρά. Και προσπαθούμε να έχουμε πάντα λίγα ευρώ για χαρτζιλίκι.

Αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να έχουμε και την αγωνία της επιβίωσης και τους φόρους και τις εισφορές χωρίς εισόδημα. Αν δεν ήταν το παιδί θα αυτοκτονούσαμε. Μακάρι να μην είχαμε κάνει παιδί, αλλά είναι και η μόνη μας ευτυχία, που μας κρατάει ζωντανούς για την ώρα".

Κάθε μέρα προσπαθούμε (και σε άλλους), να τους δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν μπορεί, αν και όλοι μέσα μας δεν το πιστεύουμε. 

Χτες τους είπα ότι τα πράγματα πάνε καλά, οι Alphabank και η Πειραιώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που ήθελαν. Προχτές τους είπα ότι υπάρχει συμφωνία για το Ελληνικό.
Σήμερα θα τους πω, κρατάτε ρε… 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

2.

(...)
Kαι να ναι μονον αυτο?
Περιμενετε να δειτε τι σκηνες απειρης λυπης εχουμε να βιωσουμε, οταν οι σημερινοι ανεργοι εχουν να πληρωσουν φορους απο το πρωτο ευρω για τα εισοδηματα του 13 συν προκαταβολη 55% για οσους δεν πλήρωναν φορους κατω των 5000 ευρω.
Γιατι ΔΕΝ υπαρχουν φτωχοι ουτε ανεργοι....
Αλλα δεν σταματα εκει...φορος περιουσιας απο το πρωτο ευρω επισης.
Ποιες κατασχεσεις?
Γιατι θα μεινει χρημα στις τραπεζες νομιζετε ετσι οπως πανε?
Αν υπαρχουν 1 δις ευρω ληξιπροθεσμοι φοροι μηνιαιως, αλλο τοσο υπαρχουν & αντιστοιχες αναληψεις η κατασχεσεις απο τις τραπεζες.
Και σαν να μην εφτανε αυτο, 450 χιλ ιδιωτες επιχειρηματιες χρωστουν εισφορες στον ΟΑΕΕ. Πλησιαζουν δηλαδη τα δυο τριτα του συνολου.
Υπαρχουν 2,6 εκατομ φορολογουμενοι με ληξιπροθεσμες οφειλες λογω αδυναμιας πληρωμης 
Περι τα 2 εκατομ οφειλετες απο κοκκινα δανεια στεγαστικα επιχειρηματικα κλπ (ανω των 72 δις).
Ενα εκατομμυριο νοικοκυρια με απληρωτους λογαριασμους ρευματος.
Ζητω το πρωτογενες!
A...& θα βγουμε στις αγορες...φορτωσαν παλι με ομολογα τις τραπεζες για να ριξουν τα spreads.....Eιμαστε πολυ σιγουροι οτι ολα τα λεφτα του ΤΧΣ ειναι εκει?
Η κριση ειναι πισω μας (Πίπης)....Γιουπι!!!!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

3.

(...)
 Μπορεί οι (νεο)Έλληνες να έχουμε αμέτρητα κουσούρια αλλά παραδέχομαι πως όσον αφορά την πίστη μας στο Θεό είμαστε οι φανατικότεροι...
Πιστέψτε με, ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τόση πίστη στο κοράνι, όσο οι δικοί μας στην αόρατη δύναμη που δημιούργησε και κυβερνάει το σύμπαν...
Ρωτάω λοιπόν τους γνωστούς μου, οι οποίοι πέρυσι έκαναν διακανονισμό με την εφορία για να πληρώσουν σε 24-48+ δόσεις, το εξής απλό ερώτημα :
«όταν διακανονίσεις και τα φετινά μαμησιάτικα, οι νέες δόσεις δεν θα πέσουν πάνω στις περσινές ?? και οι δόσεις του διακανονισμού που θα κάνεις του χρόνου, πάλι δεν θα πέσουν πάνω στις δόσεις του φετινού διακανονισμού και στις δόσεις του περσινού κ.ο.κ. ;; 
Άρα, η στάση πληρωμών από μέρους σου είναι κάτι νομοτελειακό. Σαν το θάνατο να πούμε...
Γιατί λοιπόν δεν σταματάς να πληρώνεις από σήμερα ; τι περιμένεις πως θα γίνει και θα σε σώσει ; »
Σε αυτό το σημείο φίλοι μου γίνεται πάντα το ίδιο :
Ο ερωτώμενος κοιτάζει τον ουρανό με το ταπεινό, μειλίχιο και καταθλιπτικό βλέμμα του Ιησού από τη Ναζαρέτ, νοιώθοντας μικρότερος κι από μυρμήγκι ...
Kαι απαντάει : «μέχρι τότε...έχει ο Θεός....»
Γι αυτό σας λέω, είμαστε ο πιο πιστός λαός του κόσμου, όλοι περιμένουν τον -απομηχανής- Θεό να τους σώσει....
Βοήθειά σας αδελφοί, ο Θεός μεθ'ημών...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

4.

(...) 
Πώς το έλεγε ο Μπογιόπουλος; "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε". Δεν είναι η Ελλάδα τού 2010. Δεν είναι η ευρω-περιφέρεια. Είναι ο "καρκίνος" τού καπιταλιστικού κέρδους που γεννάει τις κρίσεις. Κάθε 50-60 χρόνια το 30-50% των κρατών χρεοκοπούν, η ύφεση κατατρώει την κοινωνία, τα εργοστάσια υπολειτουργούν ενώ οι άνεργοι αυξάνονται, τα σπίτια μένουν άδεια ενώ υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, τα τρόφιμα σαπίζουν ενώ ο κόσμος πεινάει...
(Κι οι παπαγάλοι τού συστήματος δημιουργούν "Εβραίους" για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τού συστήματός τους.)



 Τα  ανωτέρω κείμενα της αναρτήσεως αναδημοσιεύονται από το ''Forum''   του ''Capital.gr''
ως παρεμβάσεις-σχόλια στο άρθρο: