O απινιδωτής


Δεν ήταν η διευθέτηση της Αίθουσας, η αυστηρή πειόσχημη τοποθέτηση δημοσιογράφων και παρατηρητών, ο Εκείνος και Εκείνη η Εκπρόσωπος μόνοι να καταλαμβάνουν την μία πλευρά.
‘Ηταν ο Φόβος.
Δεν ήταν μερικές στημένες ερωτήσεις, η φτώχεια των απαντήσεων, η Αίσθηση του Ηγέτη που θα  εξηγεί με τα δικά του λόγια πως η Ελλάδα του είναι καταδικασμένη να ανανήψει επειδή υπάρχει ένας ιστορικός νόμος, ο νόμος του γιο γιό, ο οποίος έχει αναλάβει να επαναφέρει την χώρα στην σωστή ράγα.
Ήταν ο Φόβος.
Δεν ήταν η αίσθηση που ξεχείλιζε από την Αίθουσα πως ο άνθρωπος τόσο μπορεί, τόσο ανταποκρίνεται και πως κατάφερε να εκφράζει την αλήθεια του με λίγες λέξεις, ολότελα στον μικρόκοσμό του, ολίγος, καθόλου επαρκής, ικανός για κάθε κυβίστηση, επομένως ικανότατος να πείσει τους ψηφοφόρους του περυσινού Σεπτεμβρίου να τον ακολουθήσουν και πάλι.
Ήταν ο Φόβος που απέπνεε η Αίθουσα και περνούσε στις οθόνες μας.
Μόνον Εκείνος δεν φοβόταν. Και ήταν πλήθος αυτοί που πίστευαν ότι άδειαζε τον Παππά, ότι  οι περικοπές των συντάξεων περιορίζονταν στο 5% του συνόλου, ότι διέθετε σύμμαχό του «το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», ότι οι δικαστές αποκλείεται να ερμήνευαν αλλοιώς τις επιλογές του, ότι το τζάμπα πέθανε κι ετάφη το τεφτέρι.
Ήταν ο Φόβος πως βρήκε τα κουμπιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνούμενος να απαντήσει στις αιτιάσεις της , και σε ένα «μεγάλο» κανάλι, αργότερα, ένας Ζαχαριάδης, απαθής και ανέπαφος, ήταν σε θέση να οδηγήσει τον Κουμουτσάκο σε μια οργίλη έκρηξη ανημπόριας.
Εγώ πάντως φοβήθηκα.
Και η μισή ντροπή δική του, μισή του Μητσοτάκη.Διότι δική του ιδέα ήταν ο απινιδωτής των Εξαρχείων, οι εκλογές εδώ και τώρα, και άλλα ηχηρά παρόμοια.

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
12/9/2016

http://www.thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=3393#.V9XTLEqjwH8.facebook