Το οικονομικό χάος,οι εξεγέρσεις και η ανεξήγητη ελληνική υποτέλεια στους γραφειοκράτες της European Commission(ή όλοι μαζί και η Ελλάδα ...χώρια)

- Fuck You!

Η Ευρώπη στους δρόμους
Τρία εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους της Γαλλίας σύμφωνα με τα συνδικάτα!
Ακόμη και κατά την αστυνομία του Σαρκοζί, πάνω από 1.200.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις 213 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής που έγιναν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Ενα τεράστιο πανό στην αρχή της διαδήλωσης στην Πλατεία της Δημοκρατίας, στο Παρίσι: «Ο λαός πριν από τους τραπεζίτες». Μια ηλικιωμένη κυρία, πάνω από τα 70, προχωράει με δυσκολία κρατώντας μια πικέτα που έχει φτιάξει μόνη της: «Οι τραπεζίτες καταστρέφουν τον πολιτισμό μας».
Οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Υποτίθεται ότι θα μελετούσαν πώς θα βγάλουν την Ευρώπη από την κρίση. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα, θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαν συνεδριάσει καθόλου. Αποφάσισαν να μην κάνουν ουσιαστικά τίποτα και όποιο κράτος-μέλος των «27» αντιμετωπίζει δυσκολίες, να του δίνουν μια... ελεημοσύνη και να το στέλνουν στη λαιμητόμο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα περαιτέρω.
Στο Σύμφωνο Σταθερότητας ορκίστηκαν πάλι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Μας κοροϊδεύουν ανενδοίαστα.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.
Το συνδυασμένο έλλειμμα το 2009 των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης, δηλαδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας θα είναι... 5,8% από μόλις 2% που ήταν το 2008! Ακόμη χειρότερα, το έλλειμμα αυτό θα φτάσει το 2010 στο ύψος του 6,4%! Καμιά σχεδόν χώρα από τις 27 της ΕΕ δεν θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%!
Για ποιο Σύμφωνο Σταθερότητας μιλάνε;
Το δημόσιο χρέος της τετράδας των μεγάλων της ευρωζώνης καλπάζει κι αυτό. Εφτασε στο 71% (με ανώτατο όριο το 60% από το Σύμφωνο Σταθερότητας) το 2008. Προβλέπεται να φτάσει στο 79% το 2009 και στο 83% το 2010.
Εύλογο το ερώτημα:
γιατί ανέχεται ο Κ. Καραμανλής να του επιβάλλει όρους ο κάθε θλιβερός γραφειοκράτης της Κομισιόν σαν τον Αλμούνια και να απαιτεί από την Ελλάδα, με έλλειμμα κάτω από 4%, να το ρίξει κάτω από το 3% μέσα στο 2010;
Υποτέλεια ή υποκρισία προκειμένου να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει με το ελάχιστο δυνατό πολιτικό κόστος, φορτώνοντας την ευθύνη στην Κομισιόν;
Πιθανότατα το δεύτερο, χωρίς φυσικά να απουσιάζει εντελώς και το πρώτο.
Οι ηγέτες της ΕΕ αδιαφορούν για το τι θα κάνει ο κόσμος. Το σύστημα θέλουν να διαφυλάξουν. Την αγωνία τους για την τύχη της «τώρα απαξιωμένης εκδοχής του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού» εξέφραζαν και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου την ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής.
«Είναι ασύμβατα δημοκρατία και καπιταλισμός;» αναρωτιούνται και οι «Τάιμς» του Λονδίνου στον τίτλο ανάλυσής τους. «Το δημόσιο μίσος εναντίον των τραπεζιτών και της λείας τους υψώνεται εμπόδιο στην επέκταση που απαιτείται για να σταματήσει την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση», υποστηρίζει με αγωνία ο υπότιτλος. Ο αρθρογράφος ανησυχεί για τις αντιδράσεις του «όχλου που θέλει να λιντσάρει», όπως λέει, «ιδίως στην Αμερική, όπου η δημόσια οργή στρέφεται όχι μόνο εναντίον επιμέρους τραπεζιτών, αλλά εναντίον του συστήματος συνολικά».
Επρεπε να χαίρονται δηλαδή οι εργαζόμενοι που έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια οι άνεργοι στη Βρετανία έφτασαν τα 2 εκατομμύρια, που θα γίνουν περίπου 3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2009, την ίδια στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται από το «σκάνδαλο Γκούντγουιν»: ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ρόγιαλ Μπανκ οβ Σκότλαντ» σερ Φρεντ Γκούντγουιν, την οποία οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με αποτέλεσμα το κράτος να πάρει το 70% των μετοχών της για να τη σώσει, έφυγε παίρνοντας συντάξιμο πακέτο... 20 εκατομμυρίων ευρώ και μηνιαία σύνταξη 70.000 ευρώ τον μήνα!
Διεύρυνση τέλος αποφάσισε πάντως ανομολόγητα η Γερμανία. Η Κροατία θα είναι η τελευταία χώρα που θα μπει στην ΕΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα το διακήρυξε μάλιστα καθαρά. Η εξέλιξη αυτή έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία, η ΠΓΔΜ και οι άλλες βαλκανικές χώρες θα παραμείνουν εκτός ΕΕ επ αόριστον. Χρειάζεται προσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που να λαμβάνει υπόψη της τη νέα εξέλιξη.
Έθνος 22-3-2009
Γιώργος Δελαστίκ
(Η εικονογράφηση και ο τίτλος της ανάρτησης έγιναν με ευθύνη του Ivos 2)