Τούρκος «πασάς» στο Αεροπορικό Αρχηγείο μας στη Λάρισα, απ όπου θα ελέγχει τη δράση των αεροπορικών μας δυνάμεων !!!

Οι Τούρκοι στη Λάρισα...

Η επιχειρούμενη τοποθέτηση ενός Τούρκου «πασά» στο Αεροπορικό Αρχηγείο μας στη Λάρισα, απ όπου θα ελέγχει τη δράση των αεροπορικών μας δυνάμεων είναι πρωτοφανής ενέργεια και συνιστά πρόκληση για τον λαό μας.
Η Λάρισα με τις ευκολίες που διαθέτει είναι ο «εγκέφαλος» της Τακτικής μας Αεροπορίας από όπου κατευθύνονται και ελέγχονται σι επιχειρήσεις της στο Αιγαίο, τις γειτονικές περιοχές και την Ανατ. Μεσόγειο. Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, οι Αμερικανοί, που ελέγχουν τους πολυδαίδαλους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, προώθησαν τέτοια ρύθμιση;
Η νέα Δομή χωρίς όρια επιχειρησιακής ευθύνης και ξεκάθαρη κατανομή αρμοδιοτήτων, που προβλέπει διοίκηση ελληνικών δυνάμεων από Τούρκους αξιωματικούς, θα προκαλέσει χάος και συγκρουσιακό καθεστώς στην περιοχή. Η Διοίκηση Ελληνικών Δυνάμεων από Τούρκους θα προκαλέσει αναστάτωση με την προσπάθειά των, να προωθήσουν τους στόχους της Αγκυρας.
Παρ ότι δεν είναι ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης οργάνωσης, φαίνεται να αποτελεί το προτελευταίο σκαλοπάτι για τον πλήρη αφελληνισμό του Αιγαίου.
Η πολιτική μας, του κατευνασμού, απέτυχε παταγωδώς. Οι Τούρκοι προελαύνουν ακάθεκτοι προς τον τελικό τους στόχο...
Η «ήπια» αντιμετώπιση της επιθετικής τους πολιτικής εκ μέρους μας τους έχει αποθρασύνει...
Εχουν οι γείτονές μας αποσύρει την απειλή του casus belli;
Επαψαν να εκτελούν αποβατικές ασκήσεις απέναντι από τα νησιά μας;
Γιατί διατηρούν έναν τεράστιο αποβατικό στόλο;
Διέκοψαν τις προκλητικές πτήσεις πάνω από τα νησιά μας;
Τηρούν τους κανόνες Εναερίου Κυκλοφορίας;
Σκοπεύουν να αποσύρουν τις κατοχικές δυνάμεις και τους εποίκους από την Κύπρο;
Η εθνική μας πολιτική, που υλοποίησε με θαυμαστή πολιτική δεξιοτεχνία ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου το 1987, στην ουσία έχει εγκαταλειφθεί. Ο λαός μας, οι Ενοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα το τμήμα τους εκείνο που αντιμετωπίζει με κίνδυνο της ζωής του τις καθημερινές προκλήσεις των τουρκικών αεροσκαφών άρχισαν να έχουν ερωτηματικά ως προς τις μύχιες σκέψεις πολιτικών παραγόντων των δύο κομμάτων εξουσίας της Ελλάδας σε σχέση με την αντιμετώπιση των σοβινιστών της Αγκυρας.
Ο ισχυρισμός ότι η Συμφωνία πάνω στη νέα (τερατώδη) οργάνωση δεν μπορεί να ανατραπεί είναι μύθος που καλλιεργείται σκόπιμα.
Υπάρχουν διαδικασίες για να αποτρέψουμε αυτή την άθλια συμπαιγνία των Τουρκοαμερικανών.
Αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση
.
Επιτέλους, κύριε Μεϊμαράκη, πέστε ένα βροντερό «όχι»!
ΕΘΝΟΣ 6/6/2009
Νίκος Κουρής,
επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ,
πρώην υφυπουργός Άμυνας
(Η εικονογράφηση,οι υπογραμμίσεις προτάσεων και ο τίτλος της ανάρτησης έγιναν με ευθύνη του Ivos 2)