Υψηλού κινδύνου κουμάσια ...

                                              The PIIGS
Υψηλού κινδύνου κουμάσια

Υπάρχει ένας απέραντος «ρατσισμός» στην «αυτοκρατορία» της οικονομίας -τη χειρότερη που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.
Τον εκφράζουν οι «αυλικοί»: οι περιβόητοι «κύκλοι οικονομολόγων», που ορίζουν και το περίγραμμα της οικονομικής «ιδεολογίας», πέραν του οποίου είναι, κατ' αυτούς, αδιανόητη κάθε αντίρρηση. Ο,τι πουν αυτοί με τους «ιερούς» αριθμούς τους. Οι «ιεροφάντες» των τραπεζικών «ναών» και της χρηματοπιστωτικής «πίστης». Οποιαδήποτε άλλη γνώμη είναι από «αιρετική» έως «σχισματική», άρα καταδικασμένη στην «πυρά» της «επιστημονικής» τους γνώσης. Αυτοί που, με έπαρση αυθεντίας και υπεροψία παντογνώστη, έφεραν, μέσα από «λεωφόρους» Νόμπελ, στον σημερινό «καρόδρομο» που μακάρι να ήταν -και να έμενε- μόνο οικονομικός.
Οταν μάλιστα αφήνουν την «καθαρή» οικονομία και πιάνουν τα καφενειακά κατινιάσματα ο «ρατσισμός» καταντάει απερίγραπτος. Να κάνω εδώ μια παρένθεση: Κυρία ονόματι Κατίνα τάδε διαμαρτυρήθηκε, με επιστολή σε εφημερίδα, για υποτίμηση του ονόματος με εκφράσεις όπως «κατινιές», «κατινιάσματα», «ξεκατινιάσματα» κ.λπ. Η λέξη (για όσους δεν γνωρίζουν) δεν αφορά τις -μια χαρά- Κατίνες, αλλά τα κατίνια (πάνω μέρος γλουτών, μέση), που όταν αρχίζουν κατινιές, σε πιάνουν τα κατίνια (η μέση), γιατί ξεκατινιάζεσαι (ξεγοφιάζεσαι) από γέλια, μοχθηρία, αλλά και σεξ!
Στα κατινιάσματά τους, λοιπόν, «οικονομικοί κύκλοι» των Βρυξελλών πήραν στη γλώσσα τις ευρωπαϊκές «χώρες υψηλού κινδύνου» (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) με αρκτικόλεξο που σχημάτισαν από το πρώτο λατινικό γράμμα καθεμιάς («Μοντ», «Ε» 10/12) και που όλο μαζί γράφεται PIGS (αγγλιστί, γουρούνια)! Φαντάζομαι τι χαρά θα έκανε, σε κάποιο καφέ της Γκραν Πλας των Βρυξελλών, ο οικονομο-γλωσσοπλάστης που το σκέφτηκε! Τι κουμάσια (=χοιροτροφεία!) θα απαντούσαμε σε αργκό ελληνικά. Και τι ήθος (=μάντρα χοιροτροφείου, σε αρχαία ελληνικά - όπου χωρίς ήθος=ξέφραγο κουμάσι)! Αυτοί βρέθηκαν να πέσουμε στην ανάγκη τους
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/12/2009


(Οι τίτλοι αναρτήσεων,οι εικονογραφήσεις και οι υπογραμμίσεις γίνονται με ευθύνη του blogger)