Οι ουρανοί ...

Χρήστος Καγκαράς -
''Στον καφηνέ τσ' Αναστασίας''
 (1984)
Οι ουρανοί
Τον Μάρτη κόπηκε ο 14ος μισθός, αυξήθηκε το ΦΠΑ κατά 2% και πάλι χαϊρι δεν υπηρχε. Οι κανόνες που δέχτηκε η Ελλάδα εφαρμόστηκαν . Μετά το Πάσχα, απολύθηκαν 50 χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου και πάλε χαϊρι δεν υπήρχε. Ολοι περίμεναν την εξέγερση, μήπως και ξεκινώντας από τους τζιτζικάδες Έλληνες, γλυτώσει η Ευρώπη από τους τραπεζίτες. Ένας υφυπουργός στην Πολωνία που το ξεστόμισε, έχασε το αξίωμά του. Δέκα ευρωβουλευτές που πρότειναν σε κάθε % που κόβονταν από οποιοδήποτε εισόδημα πανευρωπαικώς, να κόβεται και το χρέος του ανθρώπου κατά το ίδιο ποσοστό. Αλλα τους περιγέλασαν και τους διέσυραν, ανακαλύπτοντας πως ένας κρυφοκοίταζε την θεία του στο ντούς όταν ήταν οκταετής.
Τότε, ξεκίνησε. Μετά από τόοοοοσα χρόνια, δεν υπάρχει κανένας να μας πει πώς ακριβώς ξεκίνησε, παρότι υπάρχουν προτομές του Ντίκ Αλκιβιάδους, της Μπερέττας Σάλεζιτς ,των αδελφών Μιγκούλα,σε μικρές πόλεις ,και ένας αδριάντας του πυροσβέστη Τάκη Μπαλαμάτου στην Ξάνθη.Αυτοί θεωρήθηκαν, από νεοτοπικιστές, ως οι αρματολοί της νεότατης ιστορίας.
Σημασία έχει πως ξέσπασε απότομα. Ο κόσμος έκλεβε και πήγαινε και τα έδινε στις εφορείες. Στις πλατείες, έλυωναν χρυσαφικά και τα πήγαιναν στο Ταμείο Παρακαταθηκών υπέρ του Δημοσίου. Πιάστηκε ένας λειτουργός που δεν κατέθετε στον λογαριασμό τα κλεμμένα υπέρ του κράτους και τον έκοψαν σε δεκατρία τμήματα και τα πέταξαν έξω από τα Σφαγεία. Οσοι μπορούσαν έστηναν συσσίτια, από τρόφιμα κατασχεμένων μπακαλομάγαζων. Οποιος αγόραζε το παραμικρό, τον έκλαναν ζωντανό,αλλα και αργότερα, ως πεθαμένο. Οποιος έκρυβε αξίες, τον τρομοκρατούσαν,βγάζοντάς του ένα δόντι ανά κρυμμένη αξία. Ειχαν ήδη σπάσει αεροπλάνα που αποπειράθηκαν να φύγουν γεμάτα τρομοκρατημένους νοικοκυραίους. Τα σύνορα έκλεισαν .Δεν έμπαινες, αλλα μπορούσες ανέτως να βγείς, αρκεί να άφηνες το διαβατήριο στον εκδοροσφαγέα που αντικατέστησε τον συνοριοφύλακα.Αρχές Μαίου, άφησαν έναν αρμόδιο υπουργό με το φανελάκι και σαγιονάρες να πάει Βρυξέλλες, να παραδώσει 53 δις ευρώ,ψαχνό, μετρητά και ομόλογα, λεηλατημένες αξίες ή παραδομένες οικειοθελώς. Η χώρα είχε τραβήξει τέτοια τρομάρα, που ξαναδανείστηκε μόλις το 2014. Όχι λεφτά, μη πάει ο νούς σας, αλλα κάποιος περιφερειάρχης δανείστηκε ένα στυλό για να υπογράψει μια φορτωτική.
Η Ελλάδα κατοικημένη από 6,7 εκατομμύρια κόσμο, εχανε από αρρώστειες, δολοφονίες και πείνα ίσαμε 80 χιλιάδες τον μήνα. Εγινε μια στρατιωτική παρέμβαση από συνδυασμένη δύναμη ευρασφάλειας και τρόμαξαν να γυρίσουν πίσω τους μισούς.Κι από αυτούς οι μισοί με ένα αρκίδι.
Κατά τα Χριστούγεννα, όσοι υπουργοί επέζησαν ,τους ζητήθηκε να αποκατασταθεί η τάξη.Δεν ήταν επανάσταση, δεν ήταν τσοτσιαλισμός. Απλως, όποια θεωρητικούρα ξαμόλαγε ο οποιοσδήποτε, τονε βαρούσαν με λούγκερ, με καλάσνικοφ, με κατσαρόλα, με την πλακέ επιφάνεια του τηγανιού, τον δάγκωναν στο αφτί και το έφτυναν στα γένια του. Επρεπε ως δημόσιο πρόσωπο, αν άντεχες εννοείται, να έλεγες μόνον αποφάσεις, νούμερα, στατιστικές και κανένα αστείο που να περιείχε μια δράση σε μπάρ. Οποιος έλεγε λόγου χάρη «τηρούμε τις διαδικασίες» τον έθαβαν ζωντανό. Οποιος έλεγε «πέρασαν τα δύσκολα» τον σούβλιζαν. Κάθε λέξη παραπέμπουσα σε πολίτευμα, εκφερομένη, σήμαινε ρεζιλισμός και λυντσαρισμός τόσο απόλυτος, ώστε ο ανασκολοπισμός που ακολουθούσε φαινόταν παρηγοριά.
Οι Έλληνες, ασκημένοι σε λαχανοχορτοφαγία, στυλάκια πλέον, έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο πανδήμου υγείας, καθώς εμφράγματα, εγκεφαλικα, ζάχαρα και κιρρώσεις έπεσαν κατά 87%.Καθώς δεν υπήρχαν ΜΜΕ, περνούσαν τον καιρό τους παίζοντας μεταξύ τους, και καμιά φορά μιλωντας. Προέκυψαν και κάτι χωριά, κάτι μεμονωμένοι που έλεγαν «μακριά από το χωράφι μου κι από τους ηλιόσπορους, είναι δικοί μου» αλλα σύντομα κατηγορούσαν τον φύλακα άγγελό τους στους Ουρανούς που δεν τους φύλαξε.
Αυτό κράτησε έτη δέκα.Επανήλθε η ομαλότητα μόνον όταν έπεσε ουράνια σβήστρα,αλλαγή κοινοπολιτείας,αμνηστεία και σεισάχθεια, οι τράπεζες έδωσαν τζάμπα και άτοκα ό,τι χρειάστηκε,και η τάξη αποκαταστάθηκε. Φέτος, έχει ανέβει το χρέος πάλι σε επικίνδυνη στάθμη. Επειδή η Ιστορία δεν περιέχει Νείλο και Νειλόμετρο, να προσέχετε, να πληρώσετε ό,τι σας ζητούν,διότι η Νέα Αραβικη Ένωση, στην οποία ανήκουμε, δεν έχει την φιλανθρωπία και την γαλήνη εκείνης της αλησμόνητης ευρωπαϊκής ένωσης, που τρελάθηκαν οι πρόγονοί μας να καθυβρίζουν και έτσι.

''ΠΕΤΕΦΡΗΣ''
15 Φεβρουαρίου 2010
Aπό την ιστοσελίδα:
http://petefris.blogspot. com