Ελλαδιστάν: Δημοσίου ''βίος και πολιτεία'' ...


Ο Μπάμπης
Στον χάρτη της παχυσαρκίας της λευκής φυλής οι Ελληνες βρίσκονται μακριά από τις πρώτες θέσεις. Παρά τα γονίδια του ύψους και τα πρωτοποριακά συστήματα εκγύμνασης, που έχουν οι Αμερικανοί και οι Κεντροβορειοευρωπαίοι, οι περιφέρειες και οι κοιλιές τους διαρκώς διευρύνονται, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, επιστημονικές και μη.
Αυτές, όμως, οι έρευνες αποπροσανατολίζουν το κοινό, θεωρώντας ότι βασικές αιτίες του φαινομένου της πάχυνσης είναι η καθιστική ζωή και οι λιπαρές τροφές, κυρίως των ταχυφαγείων.
Τρανή απόδειξη ότι σφάλλουν δεν είναι άλλη από τους Ελληνες. Οι οποίοι κινούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο τρίγωνο αυτοκίνητο (μηχανή) - καναπές - καρέκλα και απεχθάνονται κάθε άγευστη τροφή που δεν έχει το λαδάκι της, το παχάκι της, το τηγανάκι της. Παρ' όλα αυτά, συγκαταλέγονται στους λιγότερο παχύσαρκους λευκούς εξαιτίας μιας μανιώδους συνήθειάς τους:
 Οδοιπορούν.
Σε κανένα άλλο κράτος του δυτικού κόσμου οι άνθρωποι δεν οδοιπορούν τόσο, και μάλιστα εργαζόμενοι. Γι' αυτό δεν παχαίνουν.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό άρθρο του γράφοντος στην «Κυριακάτικη» για τα 9.500.000 ευρώ για οδοιπορικά στους υπαλλήλους των νομαρχιών κεντρικής Μακεδονίας (δικαιούνται 10 μέρες τον μήνα εκτός έδρας!!), το 1.500.000 ευρώ για οδοιπορικά των υπαλλήλων νομαρχιών Αττικής (100 μέρες τον χρόνο εκτός έδρας σε 10 γραμματείς!!), τα 11.000.000 ευρώ για οδοιπορικά των υπαλλήλων των βουλευτών και των αστυνομικών, που διατίθενται στα γραφεία των κομμάτων Βουλής και Ευρωβουλής, το 1.500.000 ευρώ για οδοιπορικά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα (!), εχτές εμφανίστηκε και ο Μπάμπης.
Εστι δε Μπάμπης, υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, που μάζευε από όλα τα διόδια Κορίνθου - Πελοποννήσου τα αποκόμματα που άφηναν ή πέταγαν οι οδηγοί, τα πήγαινε σε σακούλες «εις την υπηρεσίαν», όπου δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου αυτού τα αγόραζαν και τα κατέθεταν ως δικαιολογητικά για να παίρνουν περί τα 1.500 ευρώ τον μήνα οδοιπορικά για εκτός έδρας εργασία! Ηδη, 11 ανώτατα στελέχη της γραμματείας Δημοσίων Εργων κατηγορούνται ότι είχαν ρέψει από το πήγαιν' έλα.
Το κόλπο κατήγγειλε άλλος υπάλληλος του υπουργείου (που προφανώς κινδύνευε αυτοβούλως από παχυσαρκία) και το αποκάλυψαν οι Επιθεωρητές Δημοσίων Οικονομικών και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής.
Για την ιστορία, τα οδοιπορικά της υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν 8.000.000 ευρώ το 2003 και εκτοξεύτηκαν στα 22.000.000 ευρώ το 2008. Αντίθετα, άγνωστο παραμένει το πόσα δισ. ευρώ κοστίζουν τα δήθεν οδοιπορικά σε όλο το δημοτικό, νομαρχιακό, περιφερειακό, δημόσιο και τις εταιρείες τους.
ΟΜπάμπης, λοιπόν, που δούλευε με ή χωρίς τη συνεργασία υπαλλήλων των διοδίων -μένει να αποδειχτεί, αν αποδειχτεί- δεν ήταν ένας! Ο Μπάμπης, όνομα και πράγμα εργαζόταν (σε αντίθεση με τους οδοιπορούντες υπαλλήλους, που κάθονταν) με ευθύνη τα διόδια Πελοποννήσου. Αλλοι Μπάμπηδες -όχι κατ' όνομα- ήταν υπεύθυνοι για τα διόδια των άλλων περιοχών της χώρας! Για χρόνια!
Ο Μπάμπης, που ζει στην κάθε υπηρεσία και στις παρυφές της, μπορεί να ανακοινωθεί περήφανα ως το μυστικό, που οι Ελληνες εργαζόμενοι, οδοιπορούντες αποφεύγουν την παχυσαρκία. Οδοιπορούντες στον δημόσιο τομέα. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα ο Μπάμπης, ως εκπρόσωπος του δαιμονίου της φυλής, όχι απλώς οδοιπορεί, αλλά τρέχει προκειμένου να κονομήσει έτσι. Ενώ, παράλληλα, και ο Κώτσος δίπλα του τρέχει στον ίδιο τομέα, προκειμένου να κονομήσει το αφεντικό του.
Ετσι, στη χώρα δεν έχουμε πρόβλημα παχυσαρκίας. Παχυδερμίας, ίσως.
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ
Aπό την ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ''
22/3/2010