Οι τραμπούκοι γείτονες ξεσαλώνουν στο Αιγαίο !!!

...
Αν συνεχίσουν έτσι, κάτι θα συμβεί. Νομοτελειακά. Και όταν συμβεί, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα.
...
'Ετοιμοι για όλα
Δεν ξέρω αν είναι η Εργκενεκόν και η κόντρα της με την κυβέρνηση Ερντογάν. Ή, αντιθέτως, δεν ξέρω αν είναι σε συμφωνία με την κυβέρνηση - δεν την άκουσα ποτέ να... διαμαρτύρεται στους στρατηγούς για τις παραβιάσεις! Δεν ξέρω συνεπώς μήπως τελικά είναι το κοινό τους όραμα: νεοκεμαλικό για τους στρατηγούς, νεοοθωμανικό για την τουρκική κυβέρνηση. Και μήπως τα βρουν μεταξύ τους ακριβώς στρεφόμενοι κατά της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει. Ολα αυτά είναι απλές εικασίες και δεν έχουν και καμία σημασία.
Το μόνο που είναι (απολύτως) βέβαιο είναι ότι ανεξαρτήτως των αιτιών- τις οποίες άλλωστε εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε- οι Τούρκοι έχουν πλέον ξεφύγει στο Αιγαίο. Η δραστηριότητά τους είναι άμεσα επικίνδυνη. Ακόμα κι αν δεν έχουν την πρόθεση να προκαλέσουν «ατύχημα», κινούνται ακριβώς σαν να την έχουν. Αν συνεχίσουν έτσι, κάτι θα συμβεί. Νομοτελειακά. Και όταν συμβεί, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε, τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά, έτοιμοι για όλα.
Γ. Π. Μαλούχος
23/3/2010
''BHMA''

------------------------
Προειδοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική κορβέτα
 ΓΕΕΘΑ: "Να θυμούνται τι έγινε το 1940"
---------------------------------
ΓΕΕΘΑ & ΓΕΝ διαψεύδουν τους εαυτούς τους - Πολιτική πίεση ή επιχειρησιακή ανεπάρκεια;
(Aνανέωση 11:49':40''   24/03/2010 )   
Πανικός επικρατεί από το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την πειρατική ενέργεια της τουρκικής κορβέτας κατά του ελληνικού εμπορικού σκάφους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ σε σημείο που να αναγκαστεί το ΓΕΕΘΑ με εντολές «άνωθεν» και ολόκληρες ώρες μετά το πρωτοφανές γεγονός, να εκδόσει ανακοίνωση με την οποία να ... διαψεύδει τον εαυτό του! Έτσι εκδόθηκε μία απίστευτη ανακοίνωση που διαψεύδει την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την τουρκική "πειρατική ενέργεια" στο εμπορικό σκάφος

Μία ανακοίνωση που εκθέτει όχι μόνο το ΓΕΕΘΑ και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλάμκαι την πολιτική ηγεσία που μέχρι στιγμής είχε δώσει καλά δείγματα αντιμετώπισης σε τέτοια θέματα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότ "δεν ήταν η τουρκική κορβέτα που απείλησε με νηοψία το φορτηγό σκάφος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, όπως μετέδωσαν, αλλά μπερδεύτηκαν οι επικοινωνίες και το σήμα το εξέπεμψε το ... Λιμεναρχείο Ραφήνας!" Μάλιστα εμπλέκουν και το Αρχηγείο Στόλου που λέει ότι επεξεργάστηκε τα σήματα και μετά από την επεξεργασία προέκυψε ότι ο Τούρκος της φρεγάτας ήταν Έλληνας λιμενικός!

Και όλα αυτά τα ανακάλυψαν δέκα ώρες μετά το συμβάν. Βέβαια εμείς γνωρίζουμε ότι όλα συνέβησαν όπως τα αναφέρει η αρχική ανακοίνωση. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού επί έξι ώρες από τις 02:10 μέχρι τις 08:36 που εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έγινε ανάλυση των επικοινωνιών και έτσι εκδόθηκε η αρχική ανακοίνωση.

Αν η δεύτερη ανακοίνωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όντως μπέρδεψαν το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ την εκπομπή της τουρκικής κορβέτας με τα σήματα του Λιμεναρχείου Ραφήνας (!) τότε τίθεται κρίσιμο θέμα επιχειρησιακής επάρκειας των δύο Επιτελείων και όλων όσων εμπλέκονται στο επεισόδιο

Πως μπορούμε να περιμένουμε την εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων αν μπερδεύουν τα σήματα του Λιμεναρχείου Ραφήνας με ενός εχθρικού σκάφους που καταδιώκουν ένα ολόκληρο 24ωρο και πάνω στο οποίο υποτίθεται ότι έχουν «πέσει» με όλα τα ηλεκτρονικά «μάτια» και «αυτιά» που διαθέτουν;

Οι πληροφορίες του defencenet.gr από το Αρχηγείο Στόλου είναι ότι τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφει η αρχική ανακοίνωση. Είναι η πρώτη φορά που το ΓΕΕΘΑ καλείται να διαψεύσει τον εαυτό του, αλλά το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό...

Μέσα σε όλα αυτά τα πρωτοφανή που συνέβησαν χθες και σήμερα στο Αιγαίο έχουμε και μία ελληνική αντίδραση: Ακύρωση την επίσκεψή του στην Τουρκία ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας...
-----------------------------
«Πειρατική ενέργεια» της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) κατά ελληνικού εμπορικού πλοίου

 (Ανανέωση 08.58 24/3/2010)
«Πειρατική ενέργεια» της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) κατά ελληνικού εμπορικού πλοίου τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 02.15, όταν ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων η τουρκική κορβέτα ζήτησε τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού πλοίου Αρχάγγελος (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν.
 Αυτό που έπραξε η κορβέτα TCG BAFRA (F-505) συνιστά καθαρή «πειρατική ενέργεια» με την έννοια της απειλής κατά εμπορικού σκάφους το οποίο πλέει εντός των χωρικών υδάτων της χωράς του. Η ελληνική πυραυλάκατος και ενώ η τουρκική κορβέτα βρισκόταν εντός χωρικών υδάτων στο στενό του Καφηρέα, στις 02.10 εξέπεμψε σήμα στην κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως. Νωρίτερα στις 23.50 η τουρκική κορβέτα είχε εισέλθει στο στενό της Κύθνου-Κέας συνοδευόμενη από την ελληνική πυραυλάκατο P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ. Αυτή την ώρα η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) έχει εξέλθει των ελληνικών χωρικών υδάτων και τώρα πλέει μαζί με την ελληνική πυραυλάκατο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου.  
Πυραυλάκατος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (P 69),τύπου SUPER VITA

(Aνανέωση 00:35 24/03)
Στον Αργοσαρωνικό 18 μίλια νότια του Σουνίου έφτασε τώρα η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505). Νιώθωντας μάλλον άβολα από την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών σκαφών αύξησε την ταχύτητά της στους 20 knots και τώρα βρίσκεται 18 μίλια νότια του Σουνίου. Αν συνεχίσει με αυτή την ταχύτητα θα περάσει τα στενά Σουνίου-Κέας σε λιγότερο από μία ώρα. Στην παρακολούθησή της προστέθηκε και η πυραυλάκατος P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (Super Vita) ενώ ο ΝΑΥΜΑΧΟΣ ΙΙ αποχώρησε. 
(Aνανέωση 23/3/2010-22:55')
Συνεχίζεται το θρίλερ της τουρκικής κορβέτας που παρακολουθούμενη στενά από ελληνικά πολεμικά σκάφη, ακολουθεί βόρεια πορεία με πολύ χαμηλή ταχύτητα: Μόλις 10 knots ήταν η ταχύτητά της, για να ανέβει στους 15 knots εδώ και λίγη ώρα. Εκτίμηση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι κατευθύνεται στο στενό Σουνίου-Κέας με πολύ χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να περάσει υπό το φως της ημέρας: «Πάει για επίδειξη σημαίας υπό το φως της ημέρας αν συνεχίσει με αυτή την ταχύτητα» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ στο defencenet.gr. 
Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ (F 464) 
Υποβρύχιο (S111) ΝΗΡΕΥΣ

(Ανανέωση 23/3/2010- 21:41')
To υποβρύχιο (S111) ΝΗΡΕΥΣ, Τype 209/1100 και η φρεγάτα F464 ΚΑΝΑΡΗΣ κλάσης “S” βρίσκονται στην περιοχή όπου κινείται η τουρκική φρεγάτα. Σε ερώτηση του defencenet.gr από το ΓΕΝ δηλώθηκε ότι “συμμετέχουν σε άσκηση” που…συμπτωματικά γίνεται στην ίδια περιοχή. Πριν από λίγο η BAFRA βρισκόταν μεταξύ Φαλκονέρας και Αντιμήλου με βόρεια πορεία
(Ανανέωση 23/3/2010- 20:07')
Πορεία βορειοδυτική με κατεύθυνση τον ... Αργοσαρωνικό(!) έχει πάρει η κορβέτα TCG BAFRA (F-505). Συγκεκριμένα έχει πάρει κατεύθυνση βορειοδυτική στις 304 μοίρες.
(Ανανέωση 23/3/2010-19:20')
Προειδοποίηση ότι «έχει ξεφύγει από τα όρια της αβλαβούς διέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται», εξέπεμψε το Πολεμικό Ναυτικό προς την τουρκική κορβέτα ενώ το τουρκικό σκάφος βρισκόταν κοντά στην Σαντορίνη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε πραγματοποιήσει το κλασικό «μπρος-πίσω» παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα της αβλαβούς διέλευσης.

Κ/Φ Ναυμάχος, P-19

Η εκπομπή έγινε από την κανονιοφόρο ΝΑΥΜΑΧΟΣ που την παρακολουθεί. Αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά από την τουρκική κορβέτα, τότε θα ενημερωθεί ότι «θα ξεκινήσει τακτική επιχείρηση εναντίον της».
Η τουρκική κορβέτα μπήκε πέντε φορές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, μία μεταξύ Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, μία μεταξύ Τήλου και Σύμης και μία στο νησί Σύρνα κοντά στην Αστυπάλαια.
Ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και την «χαμηλού ύφους» προσέγγιση από την ελληνική πλευρά είπε επί λέξει στο defencenet.gr: «Θα πρέπει να θυμούνται ότι και το 1940 μας βούλιαξαν την ΕΛΛΗ και δεν αντιδράσαμε άμεσα. Όταν ξεκίνησε το «πανηγύρι» στις 28 Οκτωβρίου όλος ο κόσμος θυμάται τι πάθανε αυτοί που προκαλούσαν και απειλούσαν την ακεραιότητα της χώρας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 23/3/2010- 18:05')
Δυτικά της Μήλου κινείται αυτή την στιγμή η τουρκική κορβέτα, "κόβοντας βόλτες" ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων. Στην παρακολούθησή της έχουν προστεθεί και άλλα μέσα του Π.Ν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) κλάσης D'Estienne d'Orves που είχε αποπλεύσει από τον κόλπο της Σμύρνης στις 13:00 το μεσημέρι εχθές 22 Μαρτίου βρίσκεται σήμερα (και περί την ώρα 15:55) βόρεια και δυτικά της Σαντορίνης ακολουθώντας πορεία δυτική βόρεια δυτική.
Πιο συγκεκριμένα η τουρκική κορβέτα ακολούθησε αρχικά πορεία με βόρεια κατεύθυνση κινούμενη στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο (πέρασε και ανοικτά της ... Λήμνου)! Στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών ενώ αλλάζοντας και πάλι πορεία προς δυτικά στις 08:15 το πρωί σήμερα άρχισε να πλέει στο νότιο Αιγαίο.
Η κορβέτα βρίσκεται τώρα βόρεια και δυτικά της Σαντορίνης ακολουθώντας δυτική πορεία και παρακολουθούμενη από την κανονιοφόρο ΝΑΥΜΑΧΟΣ
Από το Τμήμα ειδήσεων ''DefenceNet.gr''
23/3/2010