Πόρνες του χρήματος ...

Whorehouses ...

Πόρνες του χρήματος
Δεν χωρεί πλέον καμία αμφιβολία για τη Μoody΄s και τις υπόλοιπες διεθνείς πόρνες του χρήματος.
Χθες, σε κρίσιμη φάση, σε χρόνο που ακόμη και οι αξιολογητές της «τρόικας» άρχισαν να βλέπουν δυνατότητες στην ελληνική προσπάθεια και σε στιγμή κατά την οποία το ευρώ έδειχνε σημάδια ανάκαμψης, έσπευσαν και πάλι να θολώσουν την εικόνα.
Παραμονές της αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εν αναμονή θετικών κρίσεων για τις ελληνικές οικονομικές εξελίξεις, ήλθαν να δημιουργήσουν περιβάλλον καταστροφής, ικανό να αμφισβητήσει την επανάκαμψη της όποιας αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης...
Η Μoody΄s λοιπόν, η ελεγχόμενη από τον πατριάρχη της διεθνούς κερδοσκοπίας Γουόρεν Μπάφετ, αγνόησε τα πολλά δικά μας μέτρα, την καταγραφόμενη πρόοδο και τη διαγραφόμενη μεταβολή του κλίματος και υποβάθμισε κατά τέσσερις σκάλες την ελληνική οικονομία, εντάσσοντάς τη μονομιάς στα «σκουπίδια». Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης προβαίνει σε τόσο επιθετική πράξη. Ουδέποτε στο παρελθόν προέβη σε τόσο καταδικαστική υποβάθμιση, δεν επιφύλαξε τέτοια τύχη ούτε σε χώρες που παραδίδονταν σε πολεμικές συγκρούσεις ή σε απόλυτα καταστρεπτικές συνθήκες.
Είχε προηγηθεί πριν από δύο μήνες, όταν εξασφαλιζόταν η βοήθεια από την Ευρώπη, ο επίσης αμερικανικός οίκος Fitch με προφανή σκοπό και τότε να αμφισβητήσει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και να διατηρήσει ενεργό το παίγνιο κατά του ενιαίου νομίσματος.
Οι πράξεις τους είναι τόσο εξόφθαλμες που κλονίζουν ακόμη και τους υποστηρικτές τους. Και επιβεβαιώνουν, κατά τρόπο απόλυτο, εκείνους που εδώ και καιρό επιμένουν ότι οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδι βρώμικο σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Βρήκαν τη χώρα μας ασθενή, την κατέστησαν αδύναμο κρίκο και έκτοτε την αντιμετωπίζουν σαν μοχλό πίεσης της ευρωζώνης.
Ουσιαστικά οι ίδιοι συμμετέχουν σε μια συγκεκαλυμμένη γεωπολιτική μάχη ισχύος, έχουν στοιχηματίσει στην κάμψη του ευρώ και χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως βάση των βρώμικων επιχειρήσεών τους.
Το κακό είναι ότι η ελληνική ηγεσία δεν αμύνεται στοιχειωδώς, ούτε καν αποκαλύπτει τον ρόλο τους. Και η ευρωπαϊκή επίσης μένει αδρανής, σχεδόν άβουλη, για να μην πούμε ότι οι κεφαλές των Βρυξελλών, όπως ο συνυπεύθυνος για την ελληνική κρίση Μανουέλ Μπαρόζο, τους κλείνουν πονηρά το μάτι με αυτά που μεταδίδουν για δήθεν επερχόμενη κατάλυση της Δημοκρατίας. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο και τελικώς μένει μόνο σε εμάς να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
''BHMA''
Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 
(O τίτλος, η υπογράμμιση-χρωματισμός και η εικονογράφηση των αναρτήσεων γίνονται με ευθύνη του blogger)