Ο νόμος του ισχυρού ...

Η Τουρκία βρέθηκε απέναντι σε μια χώρα που δεν παίζει


 Ο νόμος του ισχυρού
Το τραγικό συμβάν με τους νεκρούς Τούρκους από τα ισραηλινά πυρά οδήγησε την Αγκυρα σε μια πολύ σπάνια και ενδιαφέρουσα αντίδραση:
η χώρα που πράττει συστηματικά, πολλαπλά και χωρίς αναστολές το διεθνές... άδικο, επικαλούμενη διαρκώς την ισχύ της, τώρα που υπέστη πλήγμα από μια στρατιωτικά πιο ισχυρή και πολιτικά αποφασισμένη χώρα επικαλείται ξαφνικά το διεθνές δίκαιο. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι «καμιά χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου», ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρέντς ανέφερε ότι «η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το διεθνές δίκαιο», ενώ η Αγκυρα στράφηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πολύ διδακτικό...
Η Τουρκία βρέθηκε απέναντι σε μια χώρα που δεν παίζει. Σε όποια άλλη της περιοχής η Αγκυρα θα είχε ήδη απαντήσει επιθετικά πιθανότατα δε στρατιωτικά.. Το ανθρωπιστικά τραγικό αυτό περιστατικό δείχνει, αλλά αυτή τη φορά εις βάρος της Αγκυρας, τι σημαίνει ο νόμος του ισχυρού. Και αν η στάση των Ισραηλινών έφερε μια τραγωδία, η στάση της Αγκυρας που τόσο έμπρακτα και συστηματικά περιφρονεί το διεθνές δίκαιο συνιστά απλώς μια θλιβερή κωμωδία...
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΜΑΛΟΥΧΟΣ
''ΒΗΜΑ''
2 Ιουνίου 2010 
(Η εικονογράφηση των αναρτήσεων γίνεται με ευθύνη του blogger)