Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ!!!

ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ(1913)
(Ελληνικοί -μπλε- και αλβανικοί -γκρι- πληθυσμοί)


ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ.
ΣΚΕΨΕΙΣ.

Η πρόσφατη δολοφονία του Έλληνα Α. ΓΚΟΥΜΑ στην περιοχή της Χειμάρας από Αλβανούς της περιοχής και η όλη δική μας αντίδραση ήταν απογοητευτική. Δεν θα καλύψω σε αυτή την αναφορά μου το πώς ο ΜΠΕΡΙΣΑ, τα Αλβανικά πολιτικά κόμματα και οι προερχόμενοι από το ΚΟΣΟΒΟ Αλβανόφωνοι εποφθαλμιούν τα «εδαφικά φιλέτα της περιοχής»(που είναι πανέμορφα και σε εντυπωσιακό τοπίο), για να τα αρπάξουν και να τα οικοδομήσουν( βίλες-ξενοδοχεία κλπ). ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ-ΣΘΕΝΑΡΑ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ. Το ότι το παλικάρι μιλούσε Ελληνικά(όπως είχε μάθει) και αντέδρασαν κακοποιά Αλβανικά στοιχεία της περιοχής με το γνωστό αποτέλεσμα το ξέρουμε..ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ .Όμως αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσαν οι φοβικές ενέργειες της ΑΘΗΝΑΣ και των πολιτικών εκπροσώπων ,με τα γνωστά λεκτικά στερεότυπα και οι θεωρήσεις/αμπελοφιλοσοφίες περί του συμβάντος . ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ. ΟΧΙ ΨΙΘΥΡΟΙ. ΑΛΛΑ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΦΩΤΙΑ/Αν είναι δυνατό να φοβόμαστε και οριακές χώρες που επιβιώνουν από εμάς. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(ή ότι υπάρχει από αυτά στην χώρα μας γιατί θα χάσω πολύτιμο χρόνο και δεν είπαν και κάτι σοβαρό). ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΕΙ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.
Μπορεί να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε θεμελιώδη ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας δεν θα πρέπει να υψώνουμε φωνή.
*
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ-ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ -ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ(και ας αφήσουμε τα ηττοπαθή, τα προβληματικά και τα θεωρητικολογικά). ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ EXTRATERRITORIAL ΡΟΛΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Πόσο μάλλον σε αναιμικά και αδύναμα κράτη στα βόρεια σύνορα μας.
*
ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ(ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ/ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κλπ). ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ότι δεν πήγε στην περιοχή δική μας δύναμη αστυνομικών.
*
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ/ΔΙΑΠΟΝΤΙΟΙ ΝΗΣΟΙ και στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ θα πρέπει να εδρεύει ΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ της ΕΛΑΣ με 2 ελικόπτερα και νοσηλευτικό προσωπικό.
*
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ στην περιοχή της μειονότητας, αλλά και στις περιοχές της ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ όπου ενδέχεται στο μέλλον να δούμε και άλλα….(ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ…)
*
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ, Ο ΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΝ «ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…». ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ .ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
*
Θα περίμενα η χώρα να φέρει κατεπειγόντως το θέμα σε ΝΑΤΟ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΕ-ΟΑΣΕ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΕΕ-ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ή και στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΟΗΕ.(Εδώ οι Τούρκοι που έφταιγαν στο ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο).
*
ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ «ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΟΥΝ» ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ….Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…
*
ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Είναι και μέσα στις 96 περιοχές του πλανήτη που υπάρχουν προβλήματα…(αν το δούμε και από την άλλη πλευρά…). ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΣΟΒΑΡΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τα σχόλια περιττεύουν. ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ. Και προσοχή και στους εκπροσώπους της μειονότητας εκεί… Κατά καιρούς με τις θέσεις τους μας επιφύλαξαν εκπλήξεις….
(...)
ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
http://www.drougos.gr/?p=  7281