Σύμφωνα με τους Χάρτες του Πιρί-ρέις το Καστελόριζο αρμενίζει στη Μεσόγειο ΚΑΙ πλήθος νήσων «υπό ελληνική διοίκηση» επικάθηνται επί τουρκικής υφαλοκρηπίδας ...

Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...
Προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα;
(1)
Ο Νταβούτογλου μιλά
Η Αθήνα σιωπά

Σε τουρκικό μονόλογο εξελίχθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα, με τις μονομερείς δηλώσεις του -λύσεις για όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα, μέσω μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ.
Ο κ. Νταβούτογλου «ανακοίνωσε» μέσω των ΜΜΕ μια σειρά πολιτικών, διμερών, φιλικών συμφωνιών-λύσεων για τα προβλήματα του Αιγαίου, χωρίς να τύχει της αντίστοιχης σαφούς και σθεναρής ελληνικής απάντησης.

Ο κ. Νταβουτογλου ανέφερε:

*
ΤΗ δέσμευση της κυβέρνησής του να άρει το casus belli (κίνηση μονομερή και εκτός διεθνούς δικαίου) αν η Ελλάδα δεσμευθεί στη Βουλή ότι παραιτείται του δικαιώματός της να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ. (κίνηση που εκπορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, που δεν αποδέχεται η Τουρκία). Φυσικά, μια τέτοια πρόταση εκπορεύεται από τις διμερείς συζητήσεις για διαφοροποίηση και των 6 ν.μ. των ελληνικών χωρικών υδάτων -δηλαδή παραχώρηση ελληνικής κυριαρχίας- την οποία η Αγκυρα ανακοινώνει, ενώ η Αθήνα σιγεί.
*
ΤΗΝ ετοιμότητά του να συμφωνήσει «κώδικα συμπεριφοράς των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο» (διαγράφοντας έτσι το FIR Αθηνών) που αφορούν τις «υπερπτήσεις στο Αιγαίο». Ανέφερε μάλιστα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν κάνει μέσα στον χρόνο 2.843 παραβιάσεις, ενώ τα ελληνικά 12.346! Ο κ. Νταβούτογλου δεν κάνει λάθος στα νούμερα. Ομως τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν έχουν κάνει πτήσεις υπέρ της τουρκικής κυριαρχίας ούτε στην ηπειρωτική Τουρκία ούτε πάνω από την Ιμβρο και την Τένεδο. Επομένως, ο κ. Νταβούτογλου υπονοεί σαφώς ότι οι ελληνικές «παραβιάσεις» αφορούν πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, καθώς το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Σμύρνης τους έχει απαγορεύσει την υπερπτήση, αλλά και την προσέγγιση πέραν των 6 ν.μ. από το 2008, σαν να επρόκειτο για εναέριο χώρο «ξένου κράτους». Ο κ. Νταβούτογλου, επομένως, χρησιμοποιεί πλήρως υπέρ αυτού την αδυναμία που επέδειξε η Αθήνα να θέσει βέτο στο δόγμα του ΝΑΤΟ, που το υπερψήφισε προσφάτως με χέρια και με πόδια.
ΑΛΛΑ ούτε και χθες η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου:

*
ΤΗ βεβαιότητά του ότι το Καστελόριζο δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, καθώς το ελληνικό νησί, που «ανήκει στη Μεσόγειο», μπορεί να παραπεμφθεί ακόμα και στο Δικαστήριο της Χάγης, αφού κάποιες πρόσφατες νομολογίες θεωρεί η Τουρκία ότι την ευνοούν.
ΤΕΛΟΣ,
ο κ. Νταβούτογλου, στη Θράκη -και ενόψει των τουρκικών εκλογών- όχι μόνον χαιρέτισε την «τουρκική μειονότητα της Θράκης» αλλά προέτρεψε ανοιχτά και καθαρά τους ομοεθνείς του, ως «Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες» που είναι, να ακουστεί η φωνή τους μέσα στην Ε.Ε.
ΔΗΛΑΔΗ, στην επόμενη επίσκεψή του, ο κ. Νταβούτογλου θα τους προτρέψει στην «αυτονομία» τους;

 ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ
 10 Μαρτίου 2011
''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ''



(2) 
Σε πλήρη ισχύ η τουρκική απειλή πολέμου

Ο Α. Νταβούτογλου επαναβεβαίωσε το casus belli για τα 12 μίλια. Κάλεσε τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και επέμεινε στο θέμα των πτήσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο
Επιβεβαιώνοντας την πλήρη ισχύ του casus belli και με κάλεσμα προς τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», ενωμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε Αθήνα και Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου περιόδευσε χθες στη Ροδόπη, στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και στην Καβάλα, ενώ σήμερα συνεχίζει με επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. 
Πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, σε συνάντηση που είχε με μικρή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (επιλεγμένων από την τουρκική πρεσβεία, η οποία είχε επιβάλει, όπως και στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, δίχτυ «προστασίας» του Τούρκου υπουργού) επαναβεβαίωσε την ύπαρξη του casus belli με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Παρουσίασε στους Ελληνες δημοσιογράφους την «πρόταση» να αποσυρθούν ταυτόχρονα η απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το casus belli με την επικύρωση από την ελληνική Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που προβλέπει εκτός των άλλων και το δικαίωμα επέκτασης χωρικών υδάτων έως τα 12 ν.μ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δηλαδή επιχειρεί να εμφανίσει ως «συμβιβασμό» την πλήρη και χωρίς όρους υποταγή της Ελλάδας στο casus belli της Τουρκίας, ενώ επιχειρείται επίσης να εξομοιωθεί η επικύρωση μίας Διεθνούς Συνθήκης που έχουν επικυρώσει περισσότερα από 180 κράτη, με τη μονομερή και σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, που απειλεί με πόλεμο τη χώρα μας.

Ο κ. Νταβούτογλου επέμεινε στο θέμα των πτήσεων των τουρκικών μαχητικών και μάλιστα ισχυρίστηκε και πάλι ότι πρέπει να υπάρξει αμοιβαία μείωση των πτήσεων παρουσιάζοντας με χαλκευμένο τρόπο τα στοιχεία.

Οπως είπε, το 2010 οι έξοδοι τουρκικών μαχητικών ήταν 2.843 και των ελληνικών έφθασαν τις 12.346 (στοιχεία που είναι ψευδή), ξεχνώντας ότι αυτές είναι σχεδόν το σύνολο των πτήσεων των ελληνικών μαχητικών εντός ελληνικού εναέριου χώρου κυρίως, ενώ αντίθετα υπάρχουν μερικές ακόμη χιλιάδες έξοδοι τουρκικών μαχητικών σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή, ανώτατη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους τονίζει ότι οι πτήσεις αυτές που προκαλούν ένταση μπορούν να ελεγχθούν από την Τουρκία, καθώς κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου δεν υπήρξε καμία παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αναμονή

Εντύπωση προκαλεί όμως το μήνυμα της ελληνικής πηγής ότι περιμένει κινήσεις από την Τουρκία στις διερευνητικές επαφές και στο Κυπριακό, μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Η επιχειρηματολογία αυτή, όχι μόνο προσφέρει άλλοθι για την απόλυτη αδιαλλαξία που εμφανίζει η Αγκυρα και στα δύο θέματα, αλλά προκαλεί και λανθασμένες εντυπώσεις διεθνώς, μια και αθωώνεται ο κ. Ερντογάν που εμφανίζεται σαν να θέλει εδώ και χρόνια να κάνει κινήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό αλλά χρειάζεται μία ακόμη? επανεκλογή για να τις υλοποιήσει?

Ελληνικές διπλωματικές πηγές όμως διευκρίνιζαν ότι η Αθήνα θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θέτει χρονοδιάγραμμα, καθώς ούτε στο Κυπριακό ούτε στις διερευνητικές επαφές μπορεί να αναμένεται επ' αόριστον η επίδειξη της καλής διάθεσης της Τουρκίας.
 Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Οδηγίες στους μουσουλμάνους
Με το μήνυμα ότι οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει ως Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην Αθήνα και στις... Βρυξέλλες» και να είναι ενωμένοι, αφήνοντας πίσω τις εσωτερικές διχόνοιες, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη και τη Μακεδονία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου.

Στην περιοδεία, που κάθε άλλο παρά ιδιωτικό χαρακτήρα είχε, ο κ. Νταβούτογλου συνοδευόταν, εκτός των άλλων, από τον νέο ισχυρό παράγοντα στην τουρκική πολιτική σκηνή, με επιρροή και στα μειονοτικά, τον Χαλίτ Ερέν, πρόεδρο του Ιδρύματος Ισλαμικού Πολιτισμού και Τέχνης (Ircica), που χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) και κατάγεται από την Κομοτηνή, καθώς και από τον Κομοτηναίο δήμαρχο Προύσας.

ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Συναντήσεις με τους ψευδομουφτήδες

Στην Κομοτηνή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ και την «Τουρκική Νεολαία» και παρακάθισε σε γεύμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» που παρέθεσαν ο πρόεδρός της, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Τ. Ματατζή, οι ψευδομουφτήδες και στελέχη της μειονότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου κάλεσε τους «αδελφούς Τούρκους» να εκμεταλλευθούν την νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επισημαίνοντας όμως ότι «η ταυτότητά τους, η τουρκική γλώσσα και η θρησκεία τους αποτελεί φυσικό δικαίωμα και πρέπει να τα διατηρήσουν». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φρόντισε να μεταβεί έστω και για λίγο στον ορεινό όγκο στον Εχινο πριν καταλήξει στην Καβάλα για να διανυκτερεύσει στο «Ιμαρέτ».

Στην Ξάνθη συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή, ενώ επισκέφθηκε και την κατηργημένη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», όπου μίλησε. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το σπίτι του Κεμάλ.

Νίκος Μελέτης
''ΕΘΝΟΣ'' 10-3-2011


ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
(3)
Σύμφωνα με τους Χάρτες του Πιρί-ρέις το Καστελόριζο αρμενίζει στη Μεσόγειο ...
(...)
Δικαιώνονται τώρα εκείνοι που έλεγαν ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», έβλεπαν πιο μακρυά απ' τους Τούρκους αγάδες οίτινες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πλήθος
νήσων «υπό ελληνική διοίκηση» επικάθηνται επί τουρκικής υφαλοκρηπίδας - το γεγονός ότι οι κάτοικοι που επικάθηνται επ' αυτών των νήσων είναι έλληνες παρέλκει.

Αλλωστε όταν ο κ. Νταβούτογλου αναφέρεται στους έλληνες, δεν αναφέρεται στον ελληνικό λαό, αλλά στην «ελληνική κοινή γνώμη» (όπως, κατά κόρον, στις πρόσφατες συνεντεύξεις του έκανε) προχωρώντας αμέσως μετά (και σχεδόν πάντα) στο ευμετάβλητον

αυτής της κοινής γνώμης, στην κακή της πληροφόρηση και τα συναφή

όπως, φέρ' ειπείν, περί τη γεωγραφία!

Καθ' ότι, σύμφωνα με τους Χάρτες του Πιρί-ρέις το Καστελόριζο αρμενίζει στη Μεσόγειο,

ανήκει βεβαίως στην Ελλάδα, κατοικείται οπωσδήποτε από έλληνες, αλλά αν αυτοί οι έλληνες είναι μονοφυσίτες;
Εχουν υφαλοκρηπίδα οι μονοφυσίτες;

Υπάρχει κάποιος που να μας διαβεβαιώνει ότι οι κάτοικοι του Καστελόριζου, ο πληθυσμός, η κοινή γνώμη της περιοχής, δεν είναι μονοφυσίτες; κι επιπροσθέτως ότι ορισμένοι απ' αυτούς δεν αυτοπροσδιορίζονται και ως ευσεβιστές; γιατί δηλαδή

στη Θράκη ορισμένοι μουσουλμάνοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι; Σε τι διαφέρουν Καστελόριζο και Κομοτηνή; -μόνον στο γεγονός

ότι ορισμένοι μουσουλμάνοι στη Θράκη θέλουν την εφαρμογή της σαρίας (που απαγορεύεται στην Τουρκία) ώστε να εκλέγουν οι ίδιοι τους μουφτήδες τους! Πράγμα ουδόλως παράδοξο,

αν κρίνουμε από κάποιους μουφτήδες μέσα στο ΕΛΙΑΜΕΠ, οίτινες προφύλαξαν τον κ. Νταβούτογλου από τις οχληρές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετατρέποντας μια κατ' αρχήν ανοιχτή εκδήλωση σε κλειστή -τύπου τεκέ- μόνον για μυημένους στα μυστήρια της κοσμικής (με τη συμπαντική έννοια) σκέψης Νταβούτογλου- λες νά 'χει

δίκιο ο ντερβίσης φίλος μας; λες να συνωστίζονται πολλά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

με αποτέλεσμα να δημιουργείται τράφικ στην αβλαβή διέλευση κανονιοφόρων, δουλεμπόρων, μαχητικών αεροσκαφών και φίλων της μουχρίτσας-μουχρίτσας (μη - κυβερνητική - οργάνωση για τη συναδέλφωση των ψαριών δυτικώς κι ανατολικώς του 25ου Μεσημβρινού)...
(...)
ΣΤΑΘΗΣ Σ.
 10.ΙΙΙ.2011
''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ''