Casino Capitalism:Οι κοινωνικές νομοθεσίες είναι ξεπερασμένες ...



  Δουλέψτε ... ω τεμπέληδες ευρωπαίοι !!!
Γ..ώ το κράτος πρόνοιας ...


Με το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας τα έχει βάλει κινεζικό επενδυτικό κεφάλαιο

Το κράτος πρόνοιας θεωρεί ως υπεύθυνο για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο πρόεδρος του κινεζικού επενδυτικού κεφαλαίου China Investment Corporation (CIC), Τζιν Λικούν, απαιτώντας ταυτόχρονα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για τη στήριξη της Κίνας προς την ευρωζώνη.
«Τα προβλήματα που ανέκυψαν στις ευρωπαϊκές χώρες είναι το αποκλειστικό αποτέλεσμα προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν από μία κοινωνία στο τέλος του δρόμου της, που ζει από τα κοινωνικά κεκτημένα», υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Τζιν Λικούν.
«Θεωρώ ότι οι κοινωνικές νομοθεσίες είναι ξεπερασμένες. Οδηγούν στην τεμπελιά, τη ραθυμία, αντί της σκληρής δουλειάς. Το σύστημα κινήτρων είναι πλήρως απορυθμισμένο» συμπλήρωσε.
«Για ποιον λόγο οι κάτοικοι ορισμένων χωρών της ευρωζώνης πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 65 χρόνια ή και περισσότερα, τη στιγμή που σε άλλες χώρες παίρνουν άνετα τη σύνταξή τους στα 55 και ξεκουράζονται στην πλαζ;» λέει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του CIC.
Αναφορικά με τις επενδύσεις ο Τζιν Λικούν δηλώνει ότι «Στην Κίνα τασσόμαστε πλήρως υπέρ του ευρώ και της ευρωζώνης. Αναζητούμε ενεργητικά ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες επενδύσεις και για τις δύο πλευρές». Προσθέτει επίσης ότι «Είμαστε αισιόδοξοι ως προς το ευρώ. Αλλά υπάρχει μία ολόκληρη σειρά μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση. Το ότι υπάρχουν 17 μέλη και 17 κυβερνήσεις δεν είναι δικαιολογία για να μην γίνει τίποτε».
Το επενδυτικό κεφάλαιο China Investment Corporation διαχειριζόταν στο τέλος του 2010, περί τα 298 δισ. ευρώ.
 
7-11-2011