Παρεξήγηση ολυμπιακών διαστάσεων ...



... ''Turkification'' 


(H)Ömer  ...Vrionis !


Με το Curiosity, το διαστημικό όχημα της NASA, να τριγυρίζει στον Αρη, σχεδόν έχω χάσει τον ύπνο μου. Ωρες είναι να επιβεβαιωθούν οι θεωρίες περί Αρειανών και να αρχίσουμε να λαμβάνουμε εικόνες και μηνύματα από τους γαλαξιακούς γείτονες, να ανοίξουμε επικοινωνία μαζί τους. Και εκεί, κουβέντα στην κουβέντα, κάποιος να αναφέρει ότι αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη Γη. Και για να δείξουμε περί τίνος πρόκειται, να στείλουμε εικόνες από τη διοργάνωση και, φυσικά, από την αφή της φλόγας. Και τότε ο Αρειανός ηγέτης να μας κατηγορήσει για κατάχρηση ενός συμβόλου του πλανήτη του, καθώς στον Αρη βρίσκεται το όρος Ολυμπος, το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο βουνό του ηλιακού μας συστήματος, που είναι ταυτόχρονα και ηφαιστειακός κρατήρας, άρα κάποια φωτιά θα έχει. Να μας πει ότι η ολυμπιακή φλόγα και η παράδοσή της είχαν φθάσει στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν στον πλανήτη μας ανθούσε ένας ιδιαίτερα προηγμένος πολιτισμός και τα πάρε - δώσε με τον Αρη ήταν καθημερινά.
Με κάποιο τρόπο, μετά την καταστροφή που γύρισε τον πλανήτη σε πρωτόγονη κατάσταση, η παράδοση της ολυμπιακής φλόγας επιβίωσε.
Αλλά τόσα χρόνια που κάνουμε τελετές και λαμπαδηδρομίες, ποτέ δεν ζητήσαμε την άδεια των Αρειανών, των πραγματικών κατόχων του copyright της φλόγας. Ετσι, οι Γήινοι είμαστε κλέφτες. Και περισσότερο κλέφτες από όλους είμαστε εμείς οι Ελληνες, που δόλια, όχι απλά συνεχίσαμε να ανάβουμε τη φλόγα, αλλά διεκδικήσαμε για τους εαυτούς μας το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα.
Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί η χολιγουντιανή εκδοχή των κακόβουλων, εκδικητικών εξωγήινων όντων, που, εκτός των άλλων, διαθέτουν και υπερόπλα και με μια ακτίνα μπορούν να διαλύσουν πλανήτη ολόκληρο, πόσω μάλλον μια μικρή χώρα, τότε τη βάψαμε. Φανταστείτε να ζητήσουν αποζημίωση για τη χρήση της ολυμπιακής φλόγας όλα αυτά τα χρόνια. Και να αρχίσουν οι υπολογισμοί, οι ισοτιμίες, ο ανατοκισμός. Το δημόσιο χρέος μας θα φτάσει σε διαστημικά μεγέθη.
Μπορεί όμως οι Αρειανοί να αποδειχθούν μεγαλόψυχοι και καλόκαρδοι και να μας συγχωρέσουν, να μας ευχαριστήσουν, μάλιστα, που συνεχίσαμε μια λαμπρή δική τους παράδοση, που κρατήσαμε με αυτόν τον τρόπο, έστω και εν αγνοία μας, ζωντανή τη σύνδεση ανάμεσα στους δύο πλανήτες. Να μας καταστήσουν προνομιακούς συνομιλητές στις υπό διαμόρφωση σχέσεις μεταξύ Αρη και Γης.
Η όλη συζήτηση που θα έχει προηγηθεί, ωστόσο, αναφορικά με την πατρότητα της φλόγας δεν αποκλείεται να ανοίξει την όρεξη άλλων να τη διεκδικήσουν. Για παράδειγμα των Αμερικανών, που σίγουρα θα θέλουν να είναι αυτοί που θα έχουν τις καλύτερες σχέσεις, τους ισχυρότερους δεσμούς με τους νέους, έστω και μακρινούς, γείτονες. Και να θυμηθούν ότι και αυτοί διαθέτουν όχι έναν, αλλά δύο Ολύμπους, τα ομώνυμα όρη στις πολιτείες Ουάσιγκτον και Γιούτα. Αν μάλιστα το ψάξουν λίγο καλύτερα, θα βρουν στους συνωμοσιολόγους ερευνητές πληθώρα αναφορών στα ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων στη βόρεια Αμερική αιώνες πριν πατήσει το πόδι του εκεί ο Κολόμβος και θα σκαρφιστούν κάποια εκδοχή προέλευσης της φλόγας, ίσως από το άναμμα της πίπας της ειρήνης με το οποίο υποδέχονταν οι ιθαγενείς της Αμερικής τους ξένους.
Σας φαίνονται απίθανα όλα αυτά; Το ίδιο απίθανο, σαν να προερχόταν από άλλο πλανήτη, θα σας φαινόταν αν πριν από λίγο καιρό έγραφα ότι οι Τούρκοι διεκδικούν την πατρότητα της ολυμπιακής φλόγας, αλλά το είδαμε κι αυτό...

Tης Δώρας Αντωνίου

Το κείμενο της αναρτήσεως δημοσιεύεται στην εφημερίδα 
''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/08/2012_491885