''ΚΑΕ 0711'' = Κωδικός (άλλος ένας !!!) "Νόμιμης" Λεηλασίας Δημοσίων Ταμείων !


Βρώμα και δυσωδία ...



Ανοιχτή επιστολή στο Γ. Στουρνάρα:

 Όλοι το ξέρουν και όλοι σιωπούν...

Την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες ένστολοι αδικούνται κατάφωρα υπάρχουν κάποιοι που εισπράττουν ακόμη σκανδαλωδώς εικονικά οδοιπορικά. Εικονικά οδοιπορικά τα οποία αυτή την περίοδο ο Έλληνας φορολογούμενος κυριολεκτικά πληρώνει με «αίμα».

Είναι χαρακτηριστικό του παραλογισμού που διακρίνει το μεταπολιτευτικό πελατειακό κράτος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων να παίρνει μισθό μικρότερο της καθαρίστριας της Βουλής, (δεν μιλάμε για στρατηγούς και συνταγματάρχες, ούτε για υπαλλήλους της Βουλής ή των ΔΕΚΟ με θέσεις κάποιας σχετικής ευθύνης, αλλά για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τις καθαρίστριες...).

Από τη μια πλευρά έχουμε τα παιδιά της ομάδας Δίας (και άλλων κρίσιμων μονάδων της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού) να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά απέναντι σε κάνες καλάσνικοφ, απασχολούμενοι σε ανεξέλεγκτα και απλήρωτα ωράρια, έναντι εξευτελιστικών αμοιβών και από την άλλη εικονικά οδοιπορικά και εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων...

Κάτι μετράμε λάθος σε αυτή την κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια. Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον υπουργό των Οικονομικών από στελέχη της δημόσιας διοίκησης είναι χαρακτηριστική. Καταγράφει με στοιχεία (που έχει στη διάθεσή της η στήλη) μια μόνο πτυχή του προβλήματος, ενός προβλήματος καθολικής «μετάστασης» της κακής κατανομής των πόρων που εξασφαλίζει με θυσίες η κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστική του παραλογισμού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία σαν κράτος, σαν οικονομία και σαν κοινωνία...


Κ. Στούπας
Προς κ. Στούπα capital.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Αξιότιμε κε Υπουργέ καλημέρα.
Απευθύνομαι σε εσάς μέσα από αυτήν εδώ την στήλη το capital.gr.
Τα στοιχεία αυτά πού σάς στέλνω τα έχω αναφέρει με επιστολές μου, πάνω από 10 χρόνια. Ουδέποτε είχα κάποια απάντηση. Ουδέποτε. Προφανώς ο άγραφος νόμος της «CAMORA», είναι αυτός πού επικρατεί σε τμήματα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Είμαι υπάλληλος του Γενικού λογιστηρίου του κράτους επί 18 συναπτά έτη. Θα σάς περιγράψω ένα από τα πιο απίθανα φαινόμενα σπατάλης πού συμβαίνει εδώ και χρόνια στα δημόσια λογιστικά τού κράτους. Δεν είναι αυτό μόνο. Είναι ένα από τα δεκάδες-εκατοντάδες παραδείγματα πού μάς έφτασαν έως εδώ, για τα οποία όλο το πολιτικό σύστημα της «Πελατείας», από την μία άκρη μέχρι την άλλη, από την σημερινή Χρυσή Αυγή μέχρι και το ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, τα ξέρουν αλλά ουδείς μιλάει.
Όλοι προσποιούνται πώς ψάχνουν να βρουν να περικόψουν τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση, αλλά όλοι, από τους κυβερνητικούς εταίρους, μέχρι και το λεγόμενο αντιμνηνονιακό μέτωπο,(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ ΕΛΛ-ΧΑ-ΚΚΕ) κοροϊδεύουν τον λαό και την κοινωνία, προς όφελος απίθανων χαριστικών πράξεων στον πελατειακό κράτος και στους πελάτες ψηφοφόρους τους.
Πράγματα πού πιθανόν με έντεχνο τρόπο να σάς αποκρύπτουν. Και να μην έχετε ανακαλύψει και εσείς, ακόμα και σήμερα ως Υπουργός.

Μία από αυτές τις πελατειακές παροχές που συμβαίνει ακόμα και σήμερα θα σάς περιγράψω με στοιχεία τεκμηριωμένα. Μία παροχή απαράδεκτη πού μέσα από την γενική κατάχρηση που υφίσταται έχει περιέλθει πλέον στα όρια τού ποινικού αδικήματος της κλοπής σε βάρος του δημοσίου. Και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Όλοι το ξέρουν και όλοι σιωπούν…

Το γνωρίζουν και οι 300 σήμερα Βουλευτές του κοινοβουλίου (των Χρυσαυγιτών δήθεν αντισυστημικών συμπεριλαμβανομένων).
Ένα απαράδεκτο ειδικό προνόμιο από ένα ΚΑΕ τον 0711 τού προϋπολογισμού ο οποίος κάθε χρόνο πιστώνεται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και αφορά ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, να λεηλατείται κυριολεκτικά με απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Να το πω απλά. Γνωρίζετε κάποιον εργαζόμενο στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα πού μόλις συνταξιοδοτηθεί να τού χαρίζουν εφ άπαξ από 2000-3000 ευρώ για να μετακινηθεί στον τόπο πού μένει από τον τόπο πού βρίσκεται η εργασία του; Eγω δεν γνωρίζω.

Αυτό όμως συμβαίνει στους ένστολους. Με νομοθετήματα δεκαετιών. Προσέξτε. Δεν μιλάμε καν για επιδόματα ειδικών συνθηκών κατά την τέλεση της υπηρεσίας. Ομιλούμε για κάτι απίθανο και εξωφρενικό θεσπισμένο από το πελατειακό κράτος εδώ και δεκαετίες. Αλλά δυστυχώς το θέμα δεν σταματά εδώ. Αν σταματούσε εδώ θα μιλούσαμε μόνο για μία απαράδεκτη και προκλητική σπατάλη πού πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Πού το πελατειακό κράτος την ξέρει αλλά δεν την καταργεί.
Το ζήτημα είναι πώς αυτό το απαράδεκτο προνόμιο έχει ξεφύγει πια από το απαράδεκτο, και έχει εισέλθει στην σφαίρα τού ποινικού αδικήματος κατ εξακολούθηση και μαζικά. Των μαζικών υποβολών ψευδών βεβαιώσεων οι οποίες ψευδείς βεβαιώσεις θεωρούνται ως αληθείς από αστυνομικά τμήματα εν γνώσει των προϊσταμένων τους, προκειμένου οι συνταξιούχοι, μόλις βγουν στην σύνταξη να πάρουν το εφ άπαξ των 3.000 ευρώ και είναι πολλοί. Και είναι πολλά τα χρόνια πού συμβαίνει αυτό. Αρα πόσες δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 52 ετών, (τί προκλητικό!) και πόσα δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια τα τελευταία 25-30 χρόνια; Aς δούμε λοιπόν την κατάχρηση πού έχει γενικευθεί σε αυτό το απαράδεκτο προνόμιο. Πού από απαράδεκτο προνόμιο, στα όρια της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης έχει περάσει στα όρια τού ποινικού αδικήματος,(όπως οι μαϊμού συνταξιούχοι).
Ας δούμε τί συμβαίνει λοιπόν

Πάνω από το 70% των ένστολων πού βγαίνουν σε σύνταξη, μόλις τούς έρθει το έγγραφο της αποστρατείας, δηλώνουν ψευδώς πώς θα πάνε να μείνουν σε τόπο διαμονής συνήθως πάνω από 800-1.000 χιλιόμετρα από τον τόπο από τον οποίο υπηρετούσαν. Όλοι τους, από ανώτατους αξιωματικούς Στρατηγούς-Ταξίαρχους μέχρι και τον πιο κατώτερο στην Ιεραρχία.

Αλλά ποτέ δεν πάνε να μείνουν καν εκεί. Ούτε ποτέ έχουν πατήσει. Ούτε ξέρουν καν τον τόπο πού δηλώνουν παρά μόνο από τον Χάρτη. Σχεδόν όλοι μένουν εκεί πού υπηρετούν. Ή πάνε στα χωριά τους, όσοι πάνε. Αλλά δηλώνουν δήθεν πώς θα πάνε να μείνουν σε παραμεθόριες περιοχές. Οσο πιο πολλά χιλιόμετρα, τόσο πιο πολλά και τα λεφτά για τα έξοδα μετακίνησης. Οι Αθηναίοι δηλώνουν Καστοριά-Φλώρινα,Θράκη,συνήθως Έβρο.

Οι νότιοι εκ Πελοποννήσου και εκ Κρήτης το ίδιο, παραμεθόριους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αντίθετα οι Βόρειοι δηλώνουν Αθήνα, Νότια Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Υπάρχει μία "υπόγεια αμοιβαία αλληλεγγύη" μεταξύ υπηρεσιών παραμεθορίων αστυνομικών τμημάτων και συνταξιούχων "μαϊμού διαμενόντων" στους νέους παραμεθόριους τόπους, πού ούτε σε φωτογραφία δεν τούς έχουν δει. Όσο πιο μεγάλη η δηλούμενη χιλιομετρική απόσταση τόσο πιο μεγάλο το λεγόμενο ¨"εφ άπαξ καταβολή οδοιπορικών για μετακίνηση λόγω αποστρατείας στον τόπο διαμονής". Αλήθεια ποιόν τόπο διαμονής; Η λεηλασία των δημόσιων ταμείων.

Ο Μόλις προσφάτως συνταξιοδοτηθείς δηλώνει για παράδειγμα έναν Νομό της Θράκης, προτιμητέος ο Έβρος αν μένει κατά Νοτιά μεριά και η Κρήτη η τα Δωδεκάνησα αν μένει Βόρεια. Αυτό το δηλώνει στην υπηρεσία του η οποία το στέλνει στις ανώτερες επιτελικές υπηρεσίες!!
Ο ίδιος πάει στην Νομαρχία της γειτονιάς του, παίρνει μία βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης τού τόπου πού δήλωσε και όλα πλέον τα χαρτιά πάνε στο αστυνομικό τμήμα τού τόπου πού δηλώνει πώς δήθεν θα πάει να μείνει. Το αστυνομικό τμήμα τού τόπου πού δηλώνει πώς δήθεν θα μείνει, θεωρεί επισήμως την παρουσία τού παρουσιαζομένου, πού ποτέ δεν πρόκειται να παρουσιαστεί(!!!).Και με αυτό το χαρτί ο άφαντος "παρουσιαζόμενος" εισπράττει από το δημόσιο ταμείο της υπηρεσίας του σε πίστωση τού ΚΑΕ 0711 από 2000 έως 3000 ευρώ!!!

Αναφέρω όλο το πλέγμα της νομοθεσίας πάνω στην οποία στηρίζεται αυτή η μαζική λεηλασία των Δημόσιων ταμείων και όποιος τολμήσει ας βγει να τα διαψεύσει. Όποιος τολμήσει. Ποιός άραγε θα τολμήσει;

Α. Διατάξεις των άρθρων 21 και 21α,τού Νόμου 2362/95,(Α 247)όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα άρθρα 21 και 23 τού Νόμου 3871/2010,(Α 141).
Νόμος 1481/1984 άρθρο 20,καί τα άρθρα 20,21,22,38, και 81 Ν.2362/1995,Ν 2286/1995,Ν 2522/1997,Π.Δ 60/2007,Π.Δ 394/1996,Π.Δ 118/2007,καί Ν 2685/1999 
Γ. Π.Δ 113/2010,περί αναλήψεως και υποχρεώσεως από τούς Διατάκτες.
Δ. Τις ετήσιες επαναλαμβανόμενες αποφάσεις κ Υφυπουργών Προστασίας τού Πολίτη με θέμα "Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας τού Πολίτη επί θεμάτων Ελληνικής Αστυνομίας σε υφιστάμενα υπηρεσιακά όργανα."
Και φυσικά τα λεγόμενα υφιστάμενα υπηρεσιακά όργανα "κάνουν καλά την όμορφη δουλειά τους"!!

Βλέπετε αξιότιμε κύριε Υπουργέ, πόσοι Νόμοι, πόσα άρθρα και πόσα ΠΔ χρειάζονται για να συνθέσουν ένα μόνο από τα χιλιάδες παραδείγματα "Νόμιμης" Λεηλασίας των δημόσιων ταμείων;

Βλέπετε αξιότιμε κύριε Υπουργέ πώς η Ελληνική πολυνομία έντεχνα παραχωρεί υποχρεώσεις στους Διατάκτες υπαλλήλους, οι οποίοι "ρυθμίζουν" τα τού οίκου τους" μπροστά στα μάτια άσχετων υπουργών;
Βλέπετε αξιότιμε κύριε Υπουργέ πώς το Νεοελληνικό κράτος της νόμιμης παρανομίας μεταβιβάζει αρμοδιότητες υπουργών σε υφιστάμενα υπηρεσιακά όργανα, για να γίνεται εν κρυπτώ η λεηλασία Ελλήνων από Έλληνες;

Nαι κύριε Υπουργέ γίνεται εν κρυπτώ, καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες από το συγκεκριμένο ΚΑΕ τού προϋπολογισμού 0711 απαγορεύεται να αναρτηθούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Προσέξατε. Όλες οι δαπάνες που γίνονται σε βάρος τού Κωδικού 0711 όλες αναρτώνται στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένη είναι ΜΗ αναρτητέα στο διαδίκτυο. Ακόμα και οι δαπάνες από τον φορέα 43-ειδικός φορέας 110,(Ελληνική Αστυνομία),αναρτώνται στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένες όμως δαπάνες δεν ανατρώνται. Χαρακτηρίζονται ως μη αναρτητέες.

Ναι κύριε Υπουργέ για όλα φταίνε "οι τοκογλύφοι της Μέρκελ".

Τα ξέρουν αυτά οι πολιτικοί αρχηγοί κ.Υπουργέ; Μάλλον όλοι τα ξέρουν. Όλοι μεταξύ αυτών και ο λαλίστατος κ. Τσίπρας ο αντισυστημικός κ. Μιχαλολιάκος, ο "Αντιγερμανός" κ Καμμένος. Ολοι τα ξέρουν. Και οι 300 βουλευτές τα ξέρουν μαζί με αυτούς και οι λεβεντόπαιδες Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Δεν ξέρω όμως αν τα ξέρει ο κ.Εισαγγελέας τού Αρείου Πάγου. Πού πρέπει να αρπάξει επιτέλους τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης και να πάρει κεφάλια. Να κάνει έρευνα σε όλα τα παραμεθόρια αστυνομικά τμήματα, από Βόρεια Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Νησιά Βόρειου Αιγαίου, Επτάνησα αλλά και μέσα στην Αθήνα, να ζητήσει όλους τούς φακέλους και να αποδείξουν όλοι αυτοί πού χρόνια δηλώνουν ψευδή στοιχεία, πώς έμειναν η μένουν κάπου εκεί. Με συμβόλαια, με λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Να ελέγξει όλους αυτούς στα αστυνομικά τμήματα πού θεώρησαν φύλλα πορείας συνταξιούχων πού ουδέποτε παρουσιάστηκαν. Και αυτό είναι πολλά χρόνια πού γίνεται. Και είναι δεκάδες χιλιάδες. Και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ η ζημιά.
Θα βγει πολύ μπόχα.

Δυστυχώς κ. Υπουργε η βρώμα τού κεφαλιού τού ψαριού έχει πάει πια μέχρι την ουρά. Ολα είναι σε σήψη. Κορυφή και βάση.
Δεν μάς σώζει τίποτα. Ούτε δόσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα για την πελατεία και την λεηλασία των δημόσιων ταμείων.

Τέλος, κ. Υπουργέ για ψάξετε και τα κτίρια πού το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει τεράστια ποσά, για να στεγάζει εκατοντάδες υπηρεσίες. Για ψάξτε ειδικά τα κτίρια πού το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει τεράστια ποσά, ειδικά για να στεγάζει αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες. Είναι ο κωδικός 0813  ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ  ΚΤΙΡΙΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Υπάρχει μεγάλη Μαφία από πίσω!!Απίθανα ποσά, για ενοίκια που θα έπρεπε να είναι 50% πιο κάτω από τα σημερινά, ακόμα και μετά τις μειώσεις ΧΑΙΔΕΜΑ, στους ιδιοκτήτες. Και μάλιστα ιδιοκτήτες πολλοί από τους οποίος είναι "μπροστινοί" πρώην Βουλευτών η ακόμα και νύν. Καί σε κτίρια πού πολλά δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις να στεγάσουν τέτοιου είδους ειδικές υπηρεσίες.

Με εκτίμηση.
……
Ευχαριστώ για την φιλοξενία το capital.gr.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1690247