Ανακαλώ, ανακαλώ, εγώ η ανάξια, εγώ *


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής με εξώδικο ζητεί να ανακαλέσω «εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς» και να αποκαταστήσω την αλήθεια περί «ψευδών γεγονότων» που περιγράφονται σε άρθρο μου με τίτλο «Ανερμάτιστος λαϊκισμός» που αναρτήθηκε στο vima.gr στις 18-11-2012.
Ανακαλώ, αποκαθιστώ και ζητώ συγγνώμη. Επί των επίμαχων σημείων:
1.
Αναφέρω στο άρθρο: «Στη Βουλή διορίζονται παραδοσιακά μαιτρέσες των πολιτικών - αφού δεν δύνανται να τις στεφανωθούν, τις αποκαθιστούν επαγγελματικά».
Έχουν δίκιο οι υπάλληλοι της Βουλής ότι έπρεπε να τηρήσω τη δεοντολογία και να ζητήσω την άποψή τους.
Δεν έπρεπε να παρασυρθώ από τους κομπασμούς ανδρών που έχουν βρεθεί σε θέση εξουσίας. Όφειλα να διασταυρώσω με τις κυρίες και με τους συζύγους των.
2.
Χαρακτηρίζω τους υπαλλήλους «διορισμένα κομματόσκυλα» και «αποτελεσματικούς κλακαδόρους».
Οι χαρακτηρισμοί ήταν περιττοί. Όφειλα να επαναλάβω τα δεδομένα του ρεπορτάζ όπως τα παρουσιάζουν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Παραπέμπω σε ένα tour d’horizon με τίτλο «Οι φαυλεπίφαυλοι πρόεδροι της Βουλής/ Διαχρονικό το βόλεμα των ημετέρων στον ναό της δημοκρατίας».
3.
Αναφέρω: «Ακόμη και σήμερα εισπράττουν δυο επιπλέον μισθούς ετησίως (επίδομα για το άνοιγμα και το κλείσιμο της Βουλής πριν και μετά τις διακοπές- ή κάτι τέτοιο ανάλογης γελοιότητας)».
Έπρεπε να διευκρινίσω ότι οι δυο επιπλέον μισθοί μετονομάστηκαν σε «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου».
Αντί του χαρακτηρισμού «ανάλογης γελοιότητας», τον οποίο ανακαλώ, έπρεπε να υπενθυμίσω ότι τον Ιούνιο 2012 ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ως «επίδομα εκλογών». Έλαβαν ως «έκτακτη παροχή» 1.000.
4.
Αντικαθιστώ τη διατύπωση «σειρά από προνόμια» με «σειρά από κατακτήσεις». Αναφέρομαι:
Στη λειτουργία γυμναστηρίου με κρατικούς πόρους.
Στη λειτουργία 2 παιδικών σταθμών που άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν.
Στη δωρεάν στάθμευση σε κλειστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας.
Στην προσαύξηση όλων των τιμολογίων προμηθευτών της Βουλής με 7% «υπέρ υπαλλήλων της Βουλής».
Στην είσπραξη από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής των ενοικίων που καταβάλλονται για τη χρήση κυλικείων, εστιατορίου, υποκαταστήματος τράπεζας και ταχυδρομείου.
Στο δικαίωμα αγορών από το Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Πολεμικής Αεροπορίας (είδη ένδυσης, οικιακές συσκευές, καλλυντικά, τρόφιμα σε τιμές ως και 50% χαμηλότερες)
5.
Όσον αφορά την «τρωθείσα» τιμή των υπαλλήλων. Η διαφάνεια θα ήταν η προσήκουσα απάντηση σε όλα τα δημοσιεύματα. Ας αποκαλύψουν οι υπάλληλοι της Βουλής με ποιες διαδικασίες προσλήφθηκε καθένας από αυτούς, ποιοι ήταν οι συνυποψήφιοί τους για τη θέση. Ας αποκαλύψουν ποιες είναι οι καταβληθείσες ετήσιες αποδοχές για τα τελευταία 3 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημιουργική αριθμητική.

* Ο τίτλος παραφράζει τον Ευγένιο Τριβιζά. Αντιγράφω επακριβώς το λήμμα:
-Ομολογώ, ομολογώ!
Εγώ το ανάξιο, εγώ,
Εγώ έκανα πιπί
Στη μέση του Μισισιπή!

Κι είπε ο καπετάνιος:
-Νεαρέ, σε συγχωρώ!
 Η μετάνοιά σου φαίνεται ειλικρινής.
Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς!
Περασμένα όλα ξεχασμένα,
Φτάνει να υποσχεθείς
Ότι ήταν η τελευταία η φορά
που έκανες πιπί
στου Μισισιπή τα ανοιχτά!

- Ναι, είπε το παπί,
σκύβοντας με συντριβή.
Ναι… ναι… Ποτέ, ποτέ, ποτέ
καπετάνιε αυστηρέ.
Ποτέ δε θα κάνω πια πιπί
Στη μέση του Μισισιπή!
Θα κάνω από δω και πέρα
Πιπί μου στην… μπανιέρα!


ΚΕΖΑ ΛΩΡΗ

''ΒΗΜΑ''
2-1-2013


ΣΧΕΤΙΚΑ