Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμάν τι έπαθε ο Γιώργος!


beatriztalegonden

Beatriz Talegón
secretaria general de la Unión Internacional de Jóvenes Socialistas
 (IUSY)

«Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως…»
Μπορείς εύκολα να χωνέψεις τις μεγαλοστομίες του Παπανδρέου, που ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής, έλεγε κι έλεγε (πάλι) και τελειωμό δεν είχε, για τους νέους αγώνες του σιναφιού του;

«Τρελάθηκε» λοιπόν η Μπεατρίς Ταλεγκόν, γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας και τους την «είπε» χωρίς περιστροφές:
«Ο κόσμος υποφέρει και πεινά, η νεολαία είναι σε μόνιμη κρίση και φτώχεια κι εσείς εδώ, μέσα στα πολυτελή ξενοδοχεία, περνώντας ζωή χαρισάμενη, μας μιλάτε για λύσεις και αγώνες»!

Ο Παπανδρέου ταράχθηκε και ζήτησε το λόγο. Οι Σοσιαλιστές ηγέτες κατσούφιασαν. Η ένταση μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων, οδήγησε σε αμηχανία τους οργανωτές. Έπρεπε πάση θυσία, η εν λόγω 30χρονη «ατίθαση φωνή», που χάλασε την μαρέγκα της σοσιαλιστικής παρέας, να σιγήσει πάραυτα.
Όλα αυτά έγιναν πριν λίγες μέρες, στο πολυτελές θέρετρο του Κασάις (30 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα), στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τα λουσάτα αυτοκίνητα. Τα πλουσιοπάροχα γεύματα. Οι δεξιώσεις, η ανεμελιά, ο μπλαμπλαδισμός, έσπασαν τα νεύρα της Μπεατρίς. Δεν άντεξε την υποκρισία.
Μπροστά λοιπόν σε 250 συνέδρους, πήρε το λόγο κι άρχισε: «Πρέπει να ντρέπεστε! Οι περισσότεροι από εσάς έχετε γερές καταθέσεις στις τράπεζες! Σας βλέπει απ’ έξω ο κόσμος και γελάει!
Πώς είναι δυνατόν ν’ ακούσουν τα λόγια μας, όταν παρουσιάζεται αυτή η γελοία εικόνα; Ποιος θα μας πιστέψει, ότι δήθεν αγωνιούμε για τα προβλήματα του κόσμου;
Είμαστε εδώ για να σκεφτούμε και ν’ αποφασίσουμε λύσεις. Μερικοί ηγέτες που παρευρίσκονται στο συνέδριο, είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση στη χώρα τους. Εμείς λοιπόν οι νέοι πληρώνουμε τώρα τη δική σας αδράνεια και τη δική σας κακοδιαχείριση. Κι αντί να είσαστε συνεσταλμένοι, συμπεριφέρεστε ως σταρ των ΜΜΕ. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η προβολή σας και λιγότερο τα προβλήματα. Ντροπή σας»!

Socialista

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άντεξε, ενώ μέσα στην αίθουσα άρχισαν ν’ ακούγονται αποδοκιμασίες προς την ομιλήτρια, όταν κάποιοι (νέοι κυρίως), άρχισαν να χειροκροτούν.

«Κάνετε λάθος» της είπε. «Εδώ μέσα δεν είναι συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εδώ συσκέπτονται οι Σοσιαλιστές! Όλοι λοιπόν εδώ μέσα οι σύνεδροι, δεν είναι βολεμένοι, γιατί στις πατρίδες τους δίνουν ο καθ’ ένας εξ ημών, τον προσωπικό του αγώνα μέσα από τα συνδικάτα, τα κόμματα και τις διαδηλώσεις στους δρόμους, για να μην περάσουν τα μέτρα λιτότητας. Μην κτυπάτε λοιπόν τον αγώνα μας. Ενωθείτε μαζί μας, για να συμπαρασταθούμε ενεργά, στην κοινωνία που υποφέρει. Φέρτε προτάσεις νεολαίοι κι εμείς θα τις υιοθετήσουμε».

Ανταπαντώντας (στο έντονο χειροκρότημα των συνέδρων προς τον Παπανδρέου), η νεαρή σοσιαλίστρια Ταλεγκόν τους είπε:
«Λοιπόν, τι κάθεστε και δεν ανοίγεται τα πορτοφόλια σας, για να πληρώσετε καλούς δικηγόρους, βοηθώντας στην αποφυλάκιση των νεαρών σοσιαλιστών αγωνιστών, που είναι καταδικασμένοι στην Ουγκάντα;
Εκεί δίνουν αγώνα ζωής. Εδώ εσείς δείχνεται, ότι είσαστε συνδιαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης».


Μιχάλης Μιχελής

 Πηγή



ΣΧΕΤΙΚΑ





Facebook - Beatriz Talegón