Η Ευρώπη της ντροπής...





(...)
η λιτότητα είναι για τα κορόιδα! 
Η κυνική εκμετάλλευση των πολιτών δεν περιορίζεται μόνο στην εθνική επικράτεια. Σοσιαλδημοκράτες, Δεξιοί και υπάλληλοι, σύμμαχοι των κλεπτοκρατών, λειτουργούν επίσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
(...)





Οι πληροφορίες γύρω από τους μισθούς των ευρωυπαλλήλων διέρρευσαν στα τέλη του 2012 , αλλά παραδόξως δεν έγιναν πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η απουσία συμφωνίας των 27, για τον φόρο αλληλεγγύης από 5,5% που επιβλήθηκε πριν μερικά χρόνια στους μισθούς των 45.000 υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα ανανεωθεί, με αποτέλεσμα την απροσδόκητη ανατίμηση του μισθού τους, ενώ η Επιτροπή πρότεινε την αύξηση του φόρου στο 6%! 
Είπαμε... η λιτότητα είναι για τα κορόιδα! Η κυνική εκμετάλλευση των πολιτών δεν περιορίζεται μόνο στην εθνική επικράτεια. Σοσιαλδημοκράτες, Δεξιοί και υπάλληλοι, σύμμαχοι των κλεπτοκρατών, λειτουργούν επίσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ξέρετε αυτοί που δεν κάνουν τίποτα χρήσιμο, και που απαιτούν περισσότερους φόρους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες έχουν φορολογικές εκπτώσεις που αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο 3000 £ για ένα μέσο
 μισθό ύψους 70.000 £ ! 
Τι καλά!!! μεγάλη έκπτωση για μεγάλο μισθό! Και ποιοι τα καταγγέλλουν; Οι Άγγλοι και η γερμανική συντηρητική δεξιά, όχι της Μέρκελ. Τι θα δούμε ακόμα!!! Όταν γνωρίζουμε ότι οι διεθνείς αξιωματούχοι όπως η κυρία Lagarde, με τους σκανδαλώδεις μισθούς και τα προνόμιά τους δεν αναφέρονται ποτέ σε αυτά, καταλαβαίνουμε την πραγματική καταγωγή και τους λόγους της παγκοσμιοποίησης ..... 
Ο διεθνής Τύπος βεβαίως δεν ασχολείται με τα «δεινά» των ευρωκρατών. Η Die Welt έκανε, ωστόσο μια έρευνα. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. http://www.welt.de/wirtschaft/article113330591/4365-EU-Beamte-verdienen-mehr-als-die-Kanzlerin.html Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy λαμβάνουν ετήσιο μεικτό μισθό των 304.221 €. Οι υπάλληλοι της ΕΕ σε κλίμακες 13 t / m 16 κερδίζουν περισσότερα από τον πρωθυπουργό των Κάτω Χωρών (144.000 ευρώ ετησίως). 
Περίπου τρεις χιλιάδες υπάλληλοι της Επιτροπής είναι σε αυτή την κατηγορία. Άλλοι 11.117 ευρωκράτες κερδίζουν 12.444 ευρώ το μήνα. Ένας αρχάριος μεταφραστής στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κερδίζει 4350 ευρώ ακαθάριστο μισθό το μήνα. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα διάφορα επιδόματα (επίδομα απόστασης, τα έξοδα του νοικοκυριού, τα δίδακτρα για τα παιδιά, ευνοϊκή φορολογική έκπτωση κλπ). Με την ίδια αρμοδιότητα, ο ίδιος μεταφραστής κερδίζει 2400 ευρώ στη δημόσια διοίκηση, στις Βρυξέλλες. Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται έναν Ειδικό τράπεζας δεδομένων και λέει πως 4365 αξιωματούχοι κερδίζουν περισσότερα από την Angela Merkel, δηλαδή 18.173 € έναντι 18.083 € το μήνα.
Νωρίς αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή έσπευσε να αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες και να τις χαρακτηρίσει γελοίες επιμένοντας ότι οι μισθοί στην Ευρωπαϊκή κοινότητα ούτως ή άλλως φορολογούνται με 45%. Λάθος, σύμφωνα με την Die Welt. Το ποσοστό αυτό αφορά μόνο μια χούφτα υπαλλήλων. Επιπλέον στα ειδικά επιδόματα, τα οποία μπορεί να αντιπροσωπεύουν έως και το 16% των μισθών δεν υπόκεινται σε φόρο .... 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκατέλειψε οριστικά κάθε φιλοδοξία περί αλληλεγγύης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τις αγελάδες της καλύτερα από τα νειάτα της!!! Δείτε π.χ. τι κρύβουν οι διάφορες επιχορηγήσεις που προβλέπει ο κοινοτικός προϋπολογισμός του 2013. Παρατηρούμε:12,70 ευρώ ανά ημέρα για κάθε ζώο, ενώ ένας νέος, αν χρειαστεί βοήθεια για την κατάρτιση του, πρέπει να αρκεστεί στα 1,26 ευρώ. 
Αυτή την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου του 2013, η ΕΕ αποφάσισε να μειώσει την επισιτιστική βοήθεια που δίνει στους φτωχούς και ανήμπορους Ευρωπαίους πολίτες. Στον προσφάτως εγκριθέντα προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020, το κονδύλιο για τους φτωχούς στην Ευρώπη από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ μειώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, μια μείωση του 1,4 δισ. ευρώ, την ώρα που ο αριθμός των απόρων πολιτών αυξάνεται. Θα μπορούσε κάποιος να κατανοήσει την απόφαση αυτή, εάν ο αριθμός των φτωχών στην Ευρώπη μειώνονταν. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος, ειδικά μετά τη συστημική κρίση του 2008. 
Γενικότερα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους. Το 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, υπήρχαν 115 εκατομμύρια άνθρωποι σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Οι αριθμοί αυτοί έχουν προφανώς αυξηθεί με την κρίση που συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά το κλείσιμο εκατοντάδων ή χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, όπου οι μεγαλύτεροι εργοδότες απολύουν. Τα επόμενα χρόνια δεν γίνεται να αντιστραφεί αυτή η δραματική τάση ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι είναι μάλλον η λιτότητα που έχει επιλεγεί ως διέξοδος στην κρίση. Όπως μπορεί να δει κανείς, ο αριθμός των φτωχών αυξάνεται στην Ευρώπη, σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να μειώσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος που συστάθηκε το 1987 για να βοηθήσει τους φτωχότερους στο έδαφός της. Αυτό το πρόγραμμα που ονομάζεται (PEAD) για την ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις φτωχότερες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν να σταματήσει αρκετές άλλες χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες την στιγμή που με αυτό τρέφονται άμεσα 18 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία . 
Η μόνη παραχώρηση που έχει γίνει σήμερα είναι να κρατηθεί ζωντανό στο νέο προϋπολογισμό μειώνοντας παράλληλα τα μέσα. Το Ταμείο Αλληλεγγύης που θα βοηθήσει τα θύματα των φυσικών καταστροφών στα κράτη-μέλη με την ίδια λογική από 1 δισ ευρώ, μειώθηκε στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και θα επανέλθω. Τα κράτη μέλη είχαν τη δυνατότητα να βρουν τρόπους για να σώσουν τις τράπεζες, σήμερα δεν πρέπει να βρουν τρόπους να σώσουν τις τράπεζες τροφίμων; Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, είναι ακατανόητο το γεγονός να μη θέλει να βοηθήσει τους φτωχότερους των πολιτών μας. Είναι θέμα αλληλεγγύης κύριοι ευρωκράτες!

Ιωάννης Κουκουφίκης
''BHMA''
11-2-2013






ΣXETIKA


[ http://www.welt.de/wirtschaft/article113330591/4365-EU-Beamte-verdienen-mehr-als-die-Kanzlerin.html ]