Φοιτητές της Νομικής Αθηνών «έβαλαν κάτω» Κέιμπριτζ και Οξφόρδη
Φωτογραφία του Ρόμπερτ Α. Μακ Κέιμπ
Νικητές στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων
Ούτε ένα, ούτε δύο, είναι τα βραβεία που κατακτούν τους τελευταίους μήνες οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ένα ακόμη παρέλαβαν πρόσφατα φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αυτή τη φορά στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition). Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών μάλιστα, επικράτησαν των αντίστοιχων ομάδων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ!
Στον διαγωνισμό που διεξήχθη στην Οξφόρδη, στις 8 και 9 Απριλίου, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο. Η ελληνική ομάδα, που αποτελούσαν οι προπτυχιακοί φοιτητές Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικράτησε στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Σχολής, οι Έλληνες φοιτητές συγκέντρωσαν ήδη στα προκριματικά και σε κάθε μετέπειτα στάδιο του διαγωνισμού την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων ομάδων. Έτσι η Οξφόρδη περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και το Κέιμπριτζ στην τρίτη.
Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη κέρδισε, μάλιστα, επιπλέον και το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (best oralist), ενώ ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα, με την ελληνική ομάδα να λαμβάνει συνολικά τα τρία από τα έξι βραβεία του διαγωνισμού, τα οποία απονεμήθηκαν σε τελετή στο Κολλέγιο All Souls της Οξφόρδης, από το χορηγό του διαγωνισμού, αγγλική δικηγορική εταιρεία.
Την επιστημονική επίβλεψη της προετοιμασίας των φοιτητών είχε η επίκουρος καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου.
Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν αγορεύοντας στα αγγλικά έναντι φοιτητών πολλών σημαντικών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (Οξφόρδη, Κέιμπριτζ, Tübigen, Trier, Βιέννη, Λιέγη, Νάπολη), με κριτές τους καθηγητές αυτών των πανεπιστημίων. Και κέρδισαν υποστηρίζοντας, αλλά και αντικρούοντας, πέντε διαφορετικά ένδικα μέσα (διεκδικητική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές αποζημίωσης από αδικοπραξία και πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου).
Οπως αναφέρουν οι καθηγητές τους, οι φοιτητές της Αθήνας κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρις στην ετοιμότητα των απαντήσεών τους σε δύσκολες νομικές ερωτήσεις, τη ρητορική τους, αλλά και τις γνώσεις τους επί της λατινικής νομικής ορολογίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ
1.
2.
Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό EMC2, και η Ομάδα της αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές κ.κ. Μαρία Κώτση (επί πτυχίω), Νικόλαο Μακρυγιάννη (4ο έτος), Αικατερίνη Νικολάου (3ο έτος), και Αικατερίνη Χαραρά (3ο έτος), ενώ πολύτιμη υποστήριξη παρείχε η προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Σοφία Γκόκα (επί πτυχίω). Η Ομάδα προετοιμάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του εκλεγμένου λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενου από την προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Φωτεινή-Ελένη Οικονομοπούλου (4ο έτος) και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Έλενα-Μαρία Μαυρομμάτη.
Ο διαγωνισμός EMC2 αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας επίλυσης διακρατικών διαφορών στο πλαίσιο του ΠΟΕ. Η φετινή Υπόθεση του διαγωνισμού EMC2 αφορά στη ρυθμιστική αυτονομία Κρατών-μελών του ΠΟΕ αναφορικά με συστήματα κρατικής εγγύησης τραπεζικών καταθέσεων καθώς και την άσκηση νομισματικής πολιτικής. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (με υπομνήματα) όσο και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent) ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου.
Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος του φετινού διαγωνισμού EMC2 πραγματοποιήθηκε στην Cluj-Napoca (Ρουμανία) στις 20-24 Μαρτίου 2013. Η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, αρχικά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στους αγώνες της προκριματικής φάσης, για να επικρατήσει στον Τελικό Αγώνα της ομάδας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, έχοντας προηγουμένως καταγράψει νίκες έναντι των ομάδων του London School of Economics, του Πανεπιστημίου της Μόσχας και του Πανεπιστημίου της Βέρνης.
Συνολικά, η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κέρδισε πέντε (από τα επτά) θεσμοθετημένα βραβεία του Ευρωπαϊκού Γύρου της Cluj-Napoca: το Βραβείο Καλύτερης Ομάδας, το Βραβείο Καλύτερων Υπομνημάτων συνολικά, το Βραβείο Καλύτερου Υπομνήματος Προσφεύγοντος Κράτους, καθώς και τα Βραβεία για τον Καλύτερο Αγορητή του Τελικού και τον Καλύτερο Αγορητή του Ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Γύρου. Το έπαθλο των φοιτητών της Ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών είναι υποτροφίες για την παρακολούθηση εξειδικευμένων μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου στο εγνωσμένης φήμης πρόγραμμα Ιnternational Economic Law and Policy (IELPO) του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.
Η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών θα συνεχίσει την εντατική προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του φετινού διαγωνισμού EMC2 στις αρχές Μαΐου 2013 στην έδρα του ΠΟΕ στη Γενεύη, όπου θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία. Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών εκφράζει την ελπίδα ο νέος αυτός διαγωνισμός να γίνει θεσμός στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και να προβλεφθεί για το διαγωνισμό αυτό, όπως και για άλλους, χρηματοδότηση από τη Σχολή μας.
Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Οξφόρδη στις 8 & 9 Απριλίου 2013, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο βραβείο. Η ελληνική ομάδα, που συγκροτείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρο Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικράτησε τελικά στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια.
1.
(...)
Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν σε αγορεύσεις στα αγγλικά έναντι φοιτητών ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Οξφόρδη, Κέμπριτζ, Tubigen, Trier, Βιέννη, Λιέγη, Νάπολη), με κριτές τους καθηγητές των ιδίων Πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας και αντικρούοντας αντιστοίχως πέντε διαφορετικά ένδικα μέσα (διεκδικητική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές αποζημίωσης από αδικοπραξία και πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου).
Εφαρμοστέο δίκαιο ήταν αυτό της Ιουστινιάνειας Κωδικοποίησης του Ρωμαϊκού Δικαίου, η δε υπόθεση περιείχε στοιχεία εμπράγματου δικαίου (αγροτικές δουλείες, υποθήκη), ενοχικού δικαίου (μίσθωση πράγματος, δάνειο) και αδικοπραξιών. Οι φοιτητές της Αθήνας κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρις στην ετοιμότητα των απαντήσεών τους σε δύσκολες νομικές ερωτήσεις, τη ρητορική τους, αλλά και τις γνώσεις τους επί της λατινικής νομικής ορολογίας. Η Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, που διαγωνίστηκε με την Ιουλία Βουλέλη στον τελικό του διαγωνισμού έναντι των φοιτητών της Οξφόρδης, είναι πρωτοετής φοιτήτρια.
Η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό και η μετάβαση των φοιτητών στην Οξφόρδη κατέστησαν δυνατές χάρις στην ευγενική στήριξη και τις χορηγίες Ελλήνων χορηγών.
Εφαρμοστέο δίκαιο ήταν αυτό της Ιουστινιάνειας Κωδικοποίησης του Ρωμαϊκού Δικαίου, η δε υπόθεση περιείχε στοιχεία εμπράγματου δικαίου (αγροτικές δουλείες, υποθήκη), ενοχικού δικαίου (μίσθωση πράγματος, δάνειο) και αδικοπραξιών. Οι φοιτητές της Αθήνας κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρις στην ετοιμότητα των απαντήσεών τους σε δύσκολες νομικές ερωτήσεις, τη ρητορική τους, αλλά και τις γνώσεις τους επί της λατινικής νομικής ορολογίας. Η Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, που διαγωνίστηκε με την Ιουλία Βουλέλη στον τελικό του διαγωνισμού έναντι των φοιτητών της Οξφόρδης, είναι πρωτοετής φοιτήτρια.
Η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό και η μετάβαση των φοιτητών στην Οξφόρδη κατέστησαν δυνατές χάρις στην ευγενική στήριξη και τις χορηγίες Ελλήνων χορηγών.
(...)
Πηγή
2.
Η άλλη Ελλάδα που κερδίζει
Υπάρχει, δυστυχώς, η Ελλάδα της Μανωλάδας, των δύσμοιρων σκλάβων και των ανθρωπόμορφων εγκληματιών που τους εκμεταλλεύονται. Αλλά υπάρχει, ευτυχώς, και μια άλλη πατρίδα, φωτεινή και ελπιδοφόρα: η Ελλάδα των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 6ο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, αφού επικράτησε στον τελικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρακαλώ! Η μία Ελλάδα, των βαρβάρων, μας ντροπιάζει ανά την υφήλιο, καθώς για μία ακόμη φορά τα ρεζιλίκια μας γίνονται πρωτοσέλιδο στα δημοφιλέστερα Μέσα Ενημέρωσης του κόσμου, ταξιδεύοντας δίπλα δίπλα τις λέξεις «Ελλάδα» και «ρατσισμός»…
Η άλλη ομάδα Ελλήνων, που αποτελείται από την Ιουλία - Αικατερίνη Βουλέλη, τη Μαρία - Θωμαΐδα Επέογλου, τον Αλέξανδρο Παπασωτηρίου και τη Μαρία - Θηρεσία Ρούσσου, όλοι τους φοιτητές της συχνά συκοφαντημένης Νομικής Αθηνών, άφησε άφωνους τους σοφούς νομομαθείς μεγάλων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων καθώς, εκτός από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επικράτησε και του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων κέρδισε αγορεύοντας στα αγγλικά συναδέλφους τους από τα πανεπιστήμια του Τίμπεκεν, της Βιέννης, της Λιέγης και της Νάπολης.
Πάντα υπήρχαν δύο Ελλάδες, η μία της προκοπής, της τιμής, της αξιοπρέπειας και του μείζονος μόχθου. Και η άλλη της αρπαγής, της ανομίας, της ήσσονος προσπαθείας, της ντροπής. Μια Ελλάδα γενναιόδωρων ανιδιοτελών γενναίων πολιτών και μια ιδιοτελής, μοχθηρή, φοβική και εν τέλει ηττημένη. Μόνο έφηβοι πιστεύουν ακόμη ότι οι κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες οριοθετούν αυτόν τον διχασμό. Υπάρχουν προοδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν απολύτως την Ελλάδα της συμφοράς και συντηρητικοί που ταυτίζονται με την Ελλάδα του φωτός και το αντίθετο. Σε κάθε ιστορική περίοδο, τα δεινά μας γιγαντώθηκαν όταν το πάνω χέρι έπαιρναν ηγεσίες και πλήθη από αυτήν την αποκρουστική Ελλάδα.
Ολοι οι πολιτικοί θα σπεύσουν να καταδικάσουν ό,τι συνέβη στις φυτείες της φράουλας. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να δώσει πειστική απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα: Πού ήταν η πολιτεία πριν γίνει το μακελειό;
Του Σωκρατη Τσιχλια
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:
ΑΛΛΕΣ, ΦΕΤΙΝΕΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
1.
Η Ομάδα του Τμήματος Νομικής έφθασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο στο
Διαγωνισμό εικονικής δίκης ''ELSA Human Rights Moot Court Competition''- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ,Στρασβούργο, 24-28 Φεβρουαρίου 2013.
Στα ημιτελικά του παγκόσμιου διαγωνισμού εικονικής δίκης έφτασαν οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών .
Νέα διάκριση για την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πέτυχε ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Διεθνών Σπουδών .
Η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με επιτυχία στους τελικούς γύρους του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Human Rights Moot Court Competition, που διοργανώθηκε εφέτος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο μεταξύ 24-28 Φεβρουαρίου 2013. Η Ομάδα του Τμήματος Νομικής μάλιστα, αφού συμμετείχε στον διαγωνισμό με επιτυχία, έφθασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο, όπου αντιμετώπισε την Ομάδα του Trinity College Dublin, η οποία πήρε τελικά και το πρώτο βραβείο.
Οι ομιλήτριες κυρίες Αλεξάνδρα Ζιάκα (2η) και Βασιλική Βλόντζου (10η) βρέθηκαν μέσα στους δέκα καλύτερους αγορητές, ενώ, όλες οι ομιλήτριες απέσπασαν συγχαρητήρια από τους δικαστές για τα άριστα αγγλικά τους, το υψηλό επίπεδο της νομικής τους κατάρτισης, τη δομή των επιχειρημάτων τους και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν και να ελίσσονται στις ερωτήσεις των δικαστών.
Τα τελικά αποτελέσματα βρίσκονται στη σελίδα:
http://www.humanrightsmootcourt.org/Final_Report/HRMCC_Final_Report.pdf
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ομάδα του Τμήματος Νομικής είχε προκριθεί τρίτη κατά σειρά στις 16 καλύτερες ομάδες από το σύνολο 120 που συμμετείχαν στη γραπτή φάση της διαδικασίας. Αποτελείται από τις προπτυχιακές φοιτήτριες κυρίες Βασιλική Βλόντζου, Ελίτσα Γκοσποντίνοβα, Αλεξάνδρα Ζιάκα, Ελένη Θεοδωροπούλου και Χρυσάνθη Θούα, υποστηριζόμενες από τον μεταπτυχιακό φοιτητή κ. Απόστολο Ζαμπουνίδη και τις διδακτορικές φοιτήτριες κυρίες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά υπό την επιστημονική επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Μαρίας Γαβουνέλη.
Ο διαγωνισμός θα οργανώνεται στο εξής σε ετήσια βάση από την European Law Students Association (ELSA), φοιτητική οργάνωση πανευρωπαϊκής εμβέλειας, ενώ θα τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για μια προσομοίωση της διαδικασίας προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ και έχει ως στόχο την εξοικείωση των φοιτητών Νομικής με θέματα προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Πηγή
Πρωτιά της Νομικής Σχολής στην εικονική δίκη ELSA Moot Court Competition on World Trade Organization Law
Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η Ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Γύρο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition on World Trade Organization Law (EMC2), ο οποίος διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την European Law Students’ Association (ELSA), υπό την αιγίδα, και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό EMC2, και η Ομάδα της αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές κ.κ. Μαρία Κώτση (επί πτυχίω), Νικόλαο Μακρυγιάννη (4ο έτος), Αικατερίνη Νικολάου (3ο έτος), και Αικατερίνη Χαραρά (3ο έτος), ενώ πολύτιμη υποστήριξη παρείχε η προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Σοφία Γκόκα (επί πτυχίω). Η Ομάδα προετοιμάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του εκλεγμένου λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενου από την προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Φωτεινή-Ελένη Οικονομοπούλου (4ο έτος) και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Έλενα-Μαρία Μαυρομμάτη.
Ο διαγωνισμός EMC2 αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας επίλυσης διακρατικών διαφορών στο πλαίσιο του ΠΟΕ. Η φετινή Υπόθεση του διαγωνισμού EMC2 αφορά στη ρυθμιστική αυτονομία Κρατών-μελών του ΠΟΕ αναφορικά με συστήματα κρατικής εγγύησης τραπεζικών καταθέσεων καθώς και την άσκηση νομισματικής πολιτικής. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (με υπομνήματα) όσο και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent) ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου.
Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος του φετινού διαγωνισμού EMC2 πραγματοποιήθηκε στην Cluj-Napoca (Ρουμανία) στις 20-24 Μαρτίου 2013. Η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, αρχικά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στους αγώνες της προκριματικής φάσης, για να επικρατήσει στον Τελικό Αγώνα της ομάδας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, έχοντας προηγουμένως καταγράψει νίκες έναντι των ομάδων του London School of Economics, του Πανεπιστημίου της Μόσχας και του Πανεπιστημίου της Βέρνης.
Συνολικά, η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών κέρδισε πέντε (από τα επτά) θεσμοθετημένα βραβεία του Ευρωπαϊκού Γύρου της Cluj-Napoca: το Βραβείο Καλύτερης Ομάδας, το Βραβείο Καλύτερων Υπομνημάτων συνολικά, το Βραβείο Καλύτερου Υπομνήματος Προσφεύγοντος Κράτους, καθώς και τα Βραβεία για τον Καλύτερο Αγορητή του Τελικού και τον Καλύτερο Αγορητή του Ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Γύρου. Το έπαθλο των φοιτητών της Ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών είναι υποτροφίες για την παρακολούθηση εξειδικευμένων μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου στο εγνωσμένης φήμης πρόγραμμα Ιnternational Economic Law and Policy (IELPO) του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.
Η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών θα συνεχίσει την εντατική προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του φετινού διαγωνισμού EMC2 στις αρχές Μαΐου 2013 στην έδρα του ΠΟΕ στη Γενεύη, όπου θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία. Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών εκφράζει την ελπίδα ο νέος αυτός διαγωνισμός να γίνει θεσμός στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και να προβλεφθεί για το διαγωνισμό αυτό, όπως και για άλλους, χρηματοδότηση από τη Σχολή μας.
Πηγή
[http://www.law.uoa.gr/anakoinoseis-ekdhloseis-kai-prokhry3eis/ekdhloseis-kai-ypotrofies/proboli-anakoinwshs/prwtia-ths-nomikis-sxolis-sthn-eikoniki-dikh-elsa-moot-court-competition-on-world-trade-organization-law.html ]