Ξαναχτυπά και στη Συρία ο «Ευρωπαίος ηλίθιος»…




1.
Απερίγραπτης ελαφρότητας, ηλιθιότητας και ενδεικτική της συνολικότερης ευρωπαϊκής παρακμής, είναι η πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της Συρίας.
Ενώ ήδη όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι Ρωσία και ΗΠΑ αντιλαμβάνονται πως το ζητούμενο είναι να βρεθεί τρόπος να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δυο πλευρές με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, με σκοπό να σταματήσει η αιματοχυσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει σε άλλη μια διαμάχη εξαιρετικά «άτσαλα», αντί να διατηρήσει όλα της τα χαρτιά με σκοπό να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις.
Ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να «χρυσωθεί το χάπι» στους αντικαθεστωτικούς, των οποίων τα αιτήματα για παροχή οπλισμού υψηλής τεχνολογίας απορρίφθηκαν μετά… χιλίων επαίνων, υπό τον φόβο της Αλ Νούσρα, της οργάνωσης που θεωρείται «εκπρόσωπος» της Αλ Κάιντα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε μια απόφαση, το λιγότερο αμφιλεγόμενη.
Χαλαρώνοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές για πετρέλαιο, σε περιοχές όπου ελέγχονται από τους επαναστάτες. Επίσης, να πραγματοποιούν επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, εάν έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους αντάρτες…
Και χωρίς να χρειαστεί να… πιεστούμε για να μαντέψουμε ποιανού ευφυούς ιδέα ήταν αυτοί, αναφέρουμε ότι ήταν των Γερμανών. Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν πρόκειται να προσδώσει κάτι σημαντικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολιτικό επίπεδο, ούτε και να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις το πρώτο διάστημα, για τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Το «φοβερό» επιχείρημα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ήταν ότι έτσι θα καταδειχθεί στους Σύρους, ότι υπάρχει εναλλακτική πέραν του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Όταν όμως παρεμβαίνει κανείς τόσο άκομψα και προκατειλημμένα σε μια σύγκρουση, πως περιμένει να γίνει αποδεκτός ως «έντιμος διαμεσολαβητής» και ως μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι το πρόβλημα καθαυτό; Πλέον και ο συνασπισμός Βρετανίας-Γαλλίας εισηγείται την άρση της απαγόρευσης πώλησης όπλων στους αντικαθεστωτικούς…

http://www.defence-point.gr/news/?p=74084



A file picture taken on February 10, 2013 shows Syrian Bishop Boulos Yaziji (seated-L), head of the Greek Orthodox church in Aleppo, during the enthroanment in Damascus of his brother Yuhanna X Yazigi (seated-R) as the Patriarch of Antioch. An armed group kidnapped two bishops in a village in Aleppo province in northern Syria, the state news agency SANA reported late on April 22, 2103, including Bishop Boulos and Bishop Yuhanna Ibrahim, head of the Syriac Orthodox Church in Aleppo. AFP PHOTO
 www.hurriyetdailynews.com 


2.
Ισλαμιστές απήγαγαν στην Συρία τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο
ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ

Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο σε μία κίνηση που αποδεικνύει για άλλη μια φορά αυτό που - δυστυχώς μόνο - το defencene.gr έχει καταδείξει: Ότι οι ελληνορθόδοξοι διώκονται απηνώς στην Συρία από την ισλαμική ισλαμική αντιπολίτευση ενώ η Δύση κωφεύει και η Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου, όχι απλώς αδιαφορεί, αλλά εκδίδει ανακοινώσεις στήριξης των ισλαμιστών και τους βοηθά στο "θεάρεστο" έργο τους!
Για την ακρίβεια (και...) διά της ψήφου του Δ.Αβραμόπουλου, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει σε ευρωπαϊκές εταιρίες να πραγματοποιήσουν συναλλαγές για πετρέλαιο, σε περιοχές όπου ελέγχονται από τους επαναστάτες. Επίσης, να πραγματοποιούν επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, εάν έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από τους αντάρτες.
Την απόφαση την επέβαλε η Γερμανία με το επιχείρημα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι "έτσι θα καταδειχθεί στους Σύρους, ότι υπάρχει εναλλακτική πέραν του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ".
Την ίδια ώρα απήγαγαν στην Συρία τον Παύλο, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.
Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι κατά σάρκαν αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου. 
Ο Αμπντουλάχ Στεΐφο, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Συρίας, είπε ότι οι δύο ιερωμένοι απήχθησαν όταν ο επίσκοπος Ιωάννης πήγε να υποδεχθεί τον Μητροπολίτη Παύλο όταν εκείνος βρέθηκε σε έδαφος της βόρειας Συρίας.
Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα.




ALEPPO

  Monastery   Santa Maria 
στο  Deir Ezzor  

Εν μέσω συνεχιζόμενων πληροφοριών για σφαγές, ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης  προτρέπει  τους «εξεγερμένους αντάρτες» στη Συρία, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν  το καθεστώς Άσαντ, να βιάζουν γυναίκες, αρκεί αυτές να είναι άλλων δογμάτων, όπως αναφέρει και η αμερικανική εφημερίδα Washington Times.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον  Γιασέρ Αλ-Aιλαουνί, ο οποίος κατάγεται από την Ιορδανία, όμως ζούσε επί 20 σχεδόν  στη Δαμασκό. Ο συγκεκριμένος, μέσω του YouTube, καλώντας τους μουσουλμάνους πιστούς σε «νόμιμο φετβά» (πόλεμο) εναντίον του  Άσαντ,  προτείνει στους «επαναστάτες» να θέσουν σε εφαρμογή μια «κυβέρνηση σαρίας».
Οι βιασμοί χριστιανών γυναικών ή αλεβιτισσών είναι επιτρεπτοί, επιβεβαιώνοντας πως στόχος των δυνάμεων που πολεμούν τον Άσαντ είναι μια  ισλαμική Συρία χωρίς χριστιανούς.
Στο βίντεο, ο ισλαμιστής ηγέτης αναφέρεται σε μη-μουσουλμάνες σεξουαλικές σκλάβες, ενώ θυμίζουμε πως άλλος συνάδελφός του, ονόματι Χασσίμ  Καμένα, πρόσφατα υποστήριξε (σε καναδική εφημερίδα μάλιστα, την «Τoronto Sun»), πως «οι γυναίκες φταίνε που βιάζονται, και εφ’ όσον θέλουν να είναι ασφαλείς πρέπει να ντύνονται πιό σεμνά».
Άλλος θρησκευτικός ηγέτης, ο Σαουδάραβας Μωχάμμεντ Αλ Αρίφι, αφού υπενθύμιζε πως «οι τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία έχουν δύο χρόνια να πάνε με γυναίκες» (οι καημένοι!!!), ως εκ τούτου δικαιολογείται να χρησιμοποιούν γυναίκες ως σεξουαλικά εργαλεία, αρκεί αυτές να είναι πάνω από 14 ετών (!!!) και να συνάπτεται ένας γάμος διάρκειας «ολίγων ωρών», ώστε να δικαιολογείται μέσω  κορανίου ο βιασμός

http://www.defencenet.gr 
23-4-2013









ΣXETIKA

Και μετά τον ΄Ασαντ το χάος;
Playing with fire, Turkey will get burned
 International peace envoy Lakhdar Brahimi said Friday that a devastating bomb blast in the Syrian capital was a "war crime" that had left about 100 people dead.Assad's government and the opposition have blamed the Damascus attack on "terrorists".
Panetta backs Syria rebels arms plan Thierry Meyssan:Το ΝΑΤΟ παίζει "βρώμικα" στη Συρία 
Syria: Islamist Nusra Front gives BBC exclusive interview "Η Τουρκία και ο συριακός εμφύλιος"
Syria - CRISIS
Turkey being sidelined on Syria
ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ: Η ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΑ!
We cannot control the Syrian gate
Τουρκο-νατοϊκοι θεατρινισμοί ...
AΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
SYRIA:Το ΝΑΤΟ αναδιπλώνεται, η Τουρκία στα πρόθυρα της υστερίας
Facts and lies about Turkey vs. Syria
The Syria crisis has started damaging us
Be wary of playing Turkey’s great game
Τουρκία, Συρία και στο βάθος Κούρδοι
Ανατροπές στη Συρία, πανικός στην Αγκυρα
The paradox of Turkish foreign policy
Thierry Meyssan:Το ΝΑΤΟ παίζει "βρώμικα" στη Συρία
Russia will not let go of al-Assad easily
Ρωσία και Τουρκία αναζητούν νέες ισορροπίες στην συριακή κρίση
Syria and the AKP’s “learning curve”
Συριακή περιπλοκή
Τύμπανα πολέμου στην Αν. Μεσόγειο - Προκαλώντας τον Ασαντ, η Τουρκία επιδιώκει να ηγηθεί μελλοντικής στρατιωτικής επέμβασης
SYRIA:Who is helping "terrorism" to attack Syrians?
A well-managed crisis has been overcome
Έρχεται καύσωνας!
Το κόστος της συριακής κρίσης για την Τουρκία
Confusing Turkey
Tough times for Turks on border with Syria