Julia Gillard:Μία χαμένη γενιά στην Ευρώπη ...


Julia Gillard -Prime Minister of Australia


H Τζούλια Γκίλαρντ στην «Κ» : 
Μία χαμένη γενιά στην Ευρώπη

Σε εκτενή συνέντευξή της στην «Κ» η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, επισημαίνει ότι προτεραιότητα της Ευρωζώνης είναι να εφαρμόσει νέες αναπτυξιακές πολιτικές στους τομείς των επενδύσεων, των υποδομών και του εμπορίου, αλλά και να προωθήσει τη δημιουργία τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η Αυστραλία κατάφερε να αποφύγει την ύφεση επειδή τα προηγούμενα χρόνια είχε λάβει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα που απέτρεψαν τη δημιουργία δημοσιονομικών ελλειμμάτων και θωράκισαν την οικονομία της, ενώ στη φάση της κρίσης υιοθέτησε μια στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική που απέτρεψε το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας, τονίζει σε εκτενή συνέντευξή της στην «Κ» η πρωθυπουργός της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία επισημαίνει ότι προτεραιότητα της Ευρωζώνης είναι να εφαρμόσει νέες αναπτυξιακές πολιτικές στους τομείς των επενδύσεων, των υποδομών και του εμπορίου, αλλά και να προωθήσει τη δημιουργία τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης.
Η ηγέτις της δωδέκατης σε μέγεθος οικονομίας του κόσμου, η οποία το 2014 θα προεδρεύσει του G20, μιλάει για τους δεσμούς με την Ελλάδα και τη συμβολή της ελληνικής Ομογένειας, τη μετανάστευση, τον ρόλο του νεοϊδρυθέντος Ελληνοαυστραλιανού Συμβουλίου, αλλά και για το Κυπριακό και το θέμα των Σκοπίων, τα οποία χειρίζεται η Αυστραλία ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ην. Εθών την τρέχουσα διετία.

Πώς αποτιμάτε τον δρόμο της λιτότητας που ακολουθεί η ευρωζώνη στη διαχείριση της κρίσης;
Η άμεση προτεραιότητα για την Ευρώπη είναι να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και να δημιουργήσει μια θετική αίσθηση ευκαιριών για το μέλλον. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 26 εκατομμύρια άνεργοι, περισσότεροι από ολόκληρο τον πληθυσμό της Αυστραλίας. Και όταν βλέπεις ποσοστά ανεργίας στους νέους που φθάνουν το 24% στην Ευρώπη και μέχρι 60% στην Ελλάδα και την Ισπανία, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια “χαμένη γενιά” που θα χρειασθούν χρόνια για να διορθωθεί. Για αυτό, η έμφαση πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις που προωθούν νέες δυνατότητες ανάπτυξης, ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερη οικονομική και χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση. Χρειάζεται να εφαρμοσθούν νέες αναπτυξιακές πολιτικές στους τομείς των επενδύσεων, των υποδομών, του εμπορίου. Αυτό περιλαμβάνει και πολιτικά δύσκολες επιλογές. Όμως,οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν μόνο σε συνδυασμό με δεσμεύσεις για τη μείωση του χρέους. Για μερικές χώρες αυτό σημαίνει περισσότερη δημοσιονομική προσαρμογή βραχυπρόθεσμα, και διασφάλιση ότι όλες οι οικονομίες έχουν πειστικές μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές στρατηγικές. Η πορεία προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι να υπάρξει περισσότερη πρόοδος σε ότι αφορά την υλοποίηση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης και να τεθεί σε λειτουργία το χρηματοπιστωτικό τείχος προστασίας της ΕΕ κατά της κρίσης.

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση την Αυστραλία;
Η αδύναμη παγκόσμια οικονομία έχει προκαλέσει μείωση της ζήτησης για τις αυστραλιανές εξαγωγές, κατακόρυφες μειώσεις στις τιμές περιουσιακών στοιχείων, και έχει δυσχεράνει την πρόσβαση στο διεθνές κεφάλαιο. Αντιμέτωπη με όλες αυτές τις προκλήσεις η Κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος κινήθηκε αποφασιστικά υιοθετώντας ένα επίκαιρο και ουσιαστικό πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας,στήριξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και προέβη στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις σε λειτουργία και να μην χάσουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους. Αυτή η προσέγγιση, υποστηριζόμενη από την ανάλογη νομισματική δράση, την ευελιξία σε ό,τι αφορά την ισοτιμία του νομίσματος και τη διασύνδεση της Αυστραλίας με τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, είχε ως αποτέλεσμα η Αυστραλία να είναι μια από ελάχιστες χώρες που πέρασε την κρίση χωρίς να πέσει σε ύφεση. Σήμερα, η Αυστραλία απολαμβάνει σταθερή οικονομική ανάπτυξη, έχοντας καταγράψει συνολική ανάπτυξη του ΑΕΠ της κατά 13% από το 2007, σε αντίθεση με άλλες αναπτυγμένες οικονομίες. Αυτή είναι η 21η χρονιά συνεχούς ανάπτυξης με σχετικά χαμηλή ανεργία. Από τότε που αναλάβαμε την εξουσία έχουν δημιουργηθεί 900 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αλλά δεν είμαστε προστατευμένοι από διεθνείς εξελίξεις. Ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους για την οικονομία μας παραμένει η εύθραυστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διεθνείς οικονομίες και χρηματαγορές. Και η αδύναμη παγκόσμια οικονομία και το ενισχυμένο δολάριό μας που όλο και περισσότερο θεωρείται ως ασφαλές νόμισμα, ασκούν πιέσεις σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, ενώ επηρεάζεται και ο προϋπολογισμός με σημαντική πτώση των εσόδων.

Η Αυστραλία έχει το χαμηλότερο έλλειμμα μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.Υπάρχει κάποιο μάθημα για τις άλλες χώρες;
Στην Αυστραλία, η κύρια προτεραιότητά μας υπήρξε η στήριξη των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη. Διαχειρισθήκαμε με τέτοιο τρόπο την οικονομία μας ώστε να έχουμε χαμηλό πληθωρισμό, χαμηλά επιτόκια, χαμηλή ανεργία, σταθερή ανάπτυξη,ισχυρά δημοσιονομικά και αξιολόγηση ΑΑΑ. Όταν κτύπησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, η αντίδρασή μας στο δημοσιονομικό πεδίο ήταν άμεση, προσωρινή και στοχευμένη. Αναθερμάναμε την οικονομία με χρηματοδότηση που συνεισέφερε 2%περίπου στην αύξηση του ΑΕΠ το 2009, και χωρίς την οποία θα είχαμε διολισθήσει και εμείς στην ύφεση. Στη συνέχεια συνεχίσαμε με την εφαρμογή σειράς σαφών δημοσιονομικών αρχών που στόχευαν στην μεσοπρόθεσμη επιστροφή σε μια ισορροπία χωρίς να θυσιασθούν η ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξισορροπήσαμε κάθε επιπλέον δολάριο χρηματοδότησης με στοχευμένες και υπεύθυνες περικοπές από τα μέσα του 2009.
Αντιλαμβανόμενοι ότι ζούμε σε εποχές οικονομικών προκλήσεων, παραμείναμε ευέλικτοι και έτοιμοι να απαντήσουμε σε διαφοροποιούμενες συνθήκες και ποτέ δεν τοποθετήσαμε τον πολιτικό στόχο πριν τον οικονομικό.

Τί σημαίνει η συμμετοχή στο G20;
Η παγκόσμια οικονομία βιώνει μια ταχεία μετάλλαξη. Ως μέσου μεγέθους οικονομία στην περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού, η Αυστραλία έχει από πρώτο χέρι εμπειρία των αξιοσημείωτων αλλαγών που συντελούνται καθώς αναπτύσσονται η Κίνα, η Ινδία και οι άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες. Το κέντρο της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας μετατοπίζεται προς Ανατολάς και μέχρι το 2030 θα βρίσκεται στην Ινδία - όταν πάνω από 3 δισεκατομμύρια νέοι καταναλωτές μεσαίας τάξης θα ζουν στην Ασία. Ως το μόνο φόρουμ που συγκεντρώνει αυτές τις οικονομίες με τις μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες, το G20 διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στο να βοηθήσει στη διαχείριση αυτής της μετάλλαξης. Άλλωστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αλλά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μείζονες προκλήσεις,συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής μιας παρατεταμένης περιόδου βραδύτερης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό.
Συνεργαζόμαστε στενά με την φετινή προεδρεύουσα Ρωσία για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασίας, και θα αξιοποιήσουμε τη δική μας προεδρία του G20 το 2014 για να συνεχίσουμε την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Προπαντός, θεωρούμε κρίσιμο το ρόλο του ιδιωτικού τομέα, κα θα συνεργαστούμε και με άλλες χώρες του G20 στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευδοκιμήσει η επιχειρηματικότητα.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την ΕΕ και άλλα μέλη του G20 το 2014. Ως προεδρεύουσα του G20 θα εργασθούμε σε τομείς όπως το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις υποδομές και την ανάπτυξη αλλά και στην μεταρρύθμιση διεθνών οργανισμών όπως το ΔΝΤ ώστε να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικοί της πραγματικότητας του 21ου αιώνα.

Πώς θα περιγράφατε τον ρόλο της Αυστραλίας στον σημερινό κόσμο;
Η διεθνής κοινότητα έχει πολλά να μας προσφέρει, και εμείς έχουμε πολλά να προσφέρουμε στη διεθνή κοινότητα. Έχουμε ισχυρούς θεσμούς που πρωτοστατούν σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πολυπολιτισμικό και υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό και μια παραγωγική, ανοιχτή και ανθεκτική οικονομία που εξακολουθεί να υπερισχύει σε αποδοτικότητα άλλων οικονομιών.
Η Αυστραλία διαδραματίζει ενεργό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις όπως αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ην. Εθνών, αλλά και το ότι θα φιλοξενήσουμε τη Σύνοδο Κορυφής του G20 το 2014. Η Αυστραλία συμμετέχει επίσης ενεργά σε κρίσιμες πτυχές της περιφερειακής αρχιτεκτονικής που καλύπτουν από την διεθνή ασφάλεια, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και περιλαμβάνει τη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Ασίας και την Ευρωασιατική Σύνοδο Κορυφής.
Είμαστε εδώ και πολλά χρόνια αφοσιωμένο μέλος της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας– Ειρηνικού και της προώθησης των στόχων του ελεύθερου εμπορίου. Η σχέση μας με άλλες χώρες διαμορφώνεται μέσα από την μοναδική συνεισφορά που έχει κάνει η μόνιμη και περιοδική μετανάστευση στην Αυστραλιανή κοινωνία, και τους στενούς συνεκτικούς δεσμούς μας με άλλους λαούς καθώς και της Ελληνικής κοινότητας η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο.





  


largest Greek diaspora


Ποιό είναι το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας - Αυστραλίας;
Η Ελλάδα και η Αυστραλία έχουν μία ουσιαστική σχέση η οποία βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, στην κοινή τους ιστορία, στο εμπόριο και στις βαθιά εδραιωμένες δημοκρατικές αξίες και σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι Αυστραλοί θυμούνται πάντα τη Λήμνο που αποτέλεσε τη βάση για την εκστρατεία της Καλλίπολης.Οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκαν και από τη συμμετοχή των Αυστραλών στρατιωτών στην υπεράσπιση της Ελλάδας κατά το Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί έχουν ρίζες στην Ελλάδα και είναι δικαίως υπερήφανοι για την κληρονομιά τους. Η Αυστραλιανο-ελληνική κοινότητα συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της ζωής στην Αυστραλία από τότε που οι πρώτοι μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα, και εκπροσωπείται επάξια στην αγορά εργασίας, στις τέχνες, στα διάφορα επαγγέλματα, στην πολιτική και σε άλλους τομείς της κοινωνίας μας. Επιπλέον, η κοινότητα διαθέτει μεγάλη ιστορία συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η συμβολή Αυστραλών με ελληνική καταγωγή στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας και των αξιών μας είναι ανεκτίμητης αξίας.
Σήμερα, η διμερής σχέση παραμένει ισχυρή καθώς οι συχνές μετακινήσεις των πολιτών μας για λόγους παραθέρισης, σπουδών και εργασίας συνεχίζονται.

Ποιά μπορεί να είναι η ουσιώδης συνεισφορά του νεοδημιουργηθέντος Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου;
Η ελληνική κοινότητα είναι μια περήφανη συνιστώσα της Αυστραλιανής κοινωνίας, και καθώς και εγώ προέρχομαι από τη Μελβούρνη - την τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας – γνωρίζω πλήρως τη συμβολή της. Η κοινότητα αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα που θα στηρίξει τη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, που θα είναι προς κοινό μας όφελος.
Για τον λόγο αυτό, με μεγάλη χαρά χαιρετίζω τη δημιουργία του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το πρώτο φόρουμ του είδους του που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Οι δραστηριότητες του Συμβουλίου θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ελληνικών και αυστραλιανών επιχειρήσεων, δεσμοί που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στην παρούσα φάση, παρά τους ιδιαίτερα δυνατούς κοινωνικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μας, το διμερές εμπόριο και οι επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. Το Συμβούλιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη επιχειρήσεων για την αναζήτηση ευκαιριών σε κλάδους όπως η ναυτιλία, οι ενέργεια και οι φυσικοί πόροι, οι υποδομές, ο τουρισμός, τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε αύξηση της μετανάστευσης προς την Αυστραλία;
Η ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία είναι μία περήφανη και δυνατή κοινότητα και με μεγάλη ευχαρίστηση έδειξα τη στήριξή μου ως Πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια, στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αντίποδες στη Μελβούρνη. Με μεγάλη χαρά επίσης ανακοίνωσα πέρυσι ότι η Κυβέρνηση θα προέβαινε σε μία επένδυση της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κέντρο Αντίποδες της Μελβούρνης για τον Ελληνικό Πολιτισμό, Κληρονομιά και Γλώσσα.
Σε ό, τι αφορά την ερώτησή σας, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική αλλαγή στην μετανάστευση από την Ελλάδα.
Οι δύο λαοί έχουν ισχυρούς δεσμούς, και πολλούς πολίτες διπλής υπηκοότητας που ενδεχομένως να ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη. Το πρόγραμμα εξειδικευμένης μετανάστευσης της Αυστραλίας είναι ανοικτό για άτομα όλων των εθνικοτήτων, εφόσον διαθέτουν τα προσόντα και τις δεξιότητες σε ζήτηση στην Αυστραλία, και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί η Αυστραλία είναι ένα έθνος μεταναστών – ως μετανάστες έφτασαν εδώ και οι δικοί μου γονείς.
Οι σχέσεις μας σφυρηλατήθηκαν από τη μοναδική συνεισφορά της μετανάστευσης στην κοινωνία της Αυστραλίας και από τη δύναμη των ανθρώπινων δεσμών, στους οποίους η ελληνική κοινότητα συνέβαλλε σημαντικά.

Η αυστραλιανή εταιρία “Γούντσαϊντ” υπέγραψε αρχική συμφωνία με το Ισραήλ, προσφέροντας την εμπειρία της στην υγροποίηση αερίου και μία επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ στις μελλοντικές εξαγωγές ισραηλινού αερίου. Υπάρχει πιθανότητα για παρόμοιο ενδιαφέρον για τη μεταφορά των πιθανολογούμενων αποθεμάτων αερίου της Ελλάδας ή της Κύπρου;
Μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση καταφέραμε να οικοδομήσουμε έναν εξαιρετικά ικανό και εξειδικευμένο κλάδο πετρελαίου και αερίου στην Αυστραλία.Οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να αναπτύξει τα αποθέματα αερίου της ή τις δυνατότητες υγροποίησής του, είναι ευπρόσδεκτη να συνομιλήσει με αυστραλιανές εταιρίες που διαθέτουν εμπειρία στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης και της Γούντσαϊντ. Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας επικροτεί κάθε ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων,εξειδίκευσής και επενδύσεων για όλες τις αυστραλιανές εταιρίες σε διεθνές επίπεδο.

- Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επόμενη διετία, πώς αντιμετωπίζετε τις προοπτικές για εύρεση λύσης στα προβλήματα της διχοτόμησης και κατοχής της Κύπρου, καθώς και του θέματος της «ονομασίας» της ΠΓΔΜ;
Η επιθυμία μας είναι η επίτευξη ειρήνης και δικαιοσύνης για την Κύπρο. Η Αυστραλία έχει επιδείξει μακρά και συνεχιζόμενη δέσμευση στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για το Κυπριακό και υποστηρίζει το έργο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ καθώς και άλλων στη διαπραγμάτευση μίας δίκαιης και μόνιμης συμφωνίας. Η προσέγγιση της Αυστραλίας ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την εν λόγω δέσμευση. Η Αυστραλία διαδραμάτισε εποικοδομητικό ρόλο στην ανανέωση της εντολής για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο(UNFICYP) τον Ιανουάριο. Η χώρα μας εντάσσει μέλη της πολιτικής αστυνομίας στηνUNFICYP από το 1964, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση διεθνώς σε ότι αφορά τη μακροβιότερη συνεχή συνεισφορά στην αποστολή.
Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, η Αυστραλία συνεχίζει να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη να επιλύσουν τις διαφορές τους και στηρίζει επίσης τη διαδικασία διαμεσολάβησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ειδικός Διαπραγματευτής του ΟΗΕ, ο κ. Μάθιου Νίμιτς, Η Αυστραλία ακολουθεί την πρακτική του ΟΗΕ στη χρήση του όρου ‘πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’, ως προσωρινό μέτρο, μέχρι την επίλυση του θέματος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Συνέντευξη στον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΕΛΛΙΣ 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/04/2013_495013


ΣXETIKA


http://neoskosmos.com/news/en
 http://www.greekinsight.com/
http://www.greekinsight.com/section.php?id=19
''ANTIPODES'' - The cultural arm of the Greek Community of Melbourne
[ http://www.antipodesfestival.com.au/#&panel1-1 ]

ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ- Μέρος:1
ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Μέρος:2 
[(ΤαινιοθήκηΤηλεόρασης)
http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=71489&autostart=0
http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=71522&autostart=0 ]

Αυστραλία - 'Ελληνες Μετανάστες(ΕΙΚΟΝΕΣ)
ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ
Macquarie University Art Gallery( Exhibitions)
-Selling an American Dream: Australia's Greek Café
 http://mq.edu.au/on_campus/museums_and_collections/macquarie_university_art_gallery/exhibitions_at_macquarie_university_art_gallery/  

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 AUSTRALIA- Index
[ http://siakhenn.tripod.com/index.html  ]