Κατ’ αποκοπήν φόρος ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια


Με κριτήριο την προστασία  της μεγάλης ακίνητης περιουσίας,
των  κεκτημένων  της  τάξης  τους και της ...εκλεκτής παρέας τους,
 ξανα-αποφασίζουν:
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!
Φορολόγηση όχι της  αξίας  ακινήτου αλλά της  επιφάνειας.
Έτσι 10 στρέμματα στη Μύκονο ή  σε  περιοχές ''φιλέτο'' θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με  10 στρέμματα στα κατσάβραχα  ή στις χωματερές  της  Kολοπετινίτσας !!!



Στην προσωρινή λύση της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, όχι με βάση την αξία αλλά με βάση την επιφάνεια, καταλήγει η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η οποία ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την συνεδρίασή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η επιτροπή μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα περιθώρια που υπάρχουν για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια καταλήγει στην απόφαση τα τελευταία να φορολογηθούν με κατ’ αποκοπήν φόρο 8 – 10 ευρώ μεσοσταθμικά ανά στρέμμα. 
  Με βάση όσα συζητήθηκαν σήμερα στην διακομματική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Α. Βεσυρόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Γ. Ιωαννίδης από τη ΔΗΜΑΡ και ένας εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:

- Από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων (εκτός σχεδίου εκτάσεων) θα αναζητηθούν το 2014 και τα επόμενα έτη 750 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό για το 2014 θα αναζητηθεί μέσω της επιβολής φόρου ανά στρέμμα στις εκτός σχεδίου εκτάσεις το οποίο θα είναι μεσοσταθμικά 8 έως 10 ευρώ ανά στρέμμα. Το πόσο θα είναι το ύψος του θα εξαρτηθεί από το σύνολο των εκτός σχεδίου εκτάσεων που θα δηλώσουν ή έχουν ήδη δηλώσει οι φορολογούμενοι. Οι πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έπεσαν στο τραπέζι της διακομματικής κάνουν λόγο για συνολική εκτός σχεδίου γη 66 εκατ. στρεμμάτων. Υπάρχουν όμως και εκτιμήσεις ότι μπορεί να αυξηθεί ακόμη και στα 80 εκατ. στρέμματα. Τα 10 ευρώ ανά στρέμμα θα επιλεγούν εφόσον η έκταση τελικά είναι 66 εκατ. στρέμματα και θα μειωθούν στα 8 ευρώ εάν αυξηθούν στα 80 εκατ. στρέμματα.

- Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η διακομματική, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο κάθε φυσικό πρόσωπο έχει στην κατοχή του 4 στρέμματα εκτός σχεδίου γης, ενώ η μέση αγροτική καλλιέργεια είναι 35 στρέμματα. Έτσι, για έναν μέσο αγρότη, ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι ετησίως 140 – 210 ευρώ, ενώ για τον μέσο Έλληνα θα είναι 32 – 40 ευρώ.

- Τα 8 ή 10 ευρώ ανά στρέμμα θα είναι μεσοσταθμικός φόρος που σημαίνει ότι θα υπάρχει χαμηλότερη επιβάρυνση (π.χ. 4 έως 6 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργούμενες δασικές εκτάσεις και τους βοσκότοπους και υψηλότερες επιβαρύνσεις π.χ. 10-12 ευρώ ανά στρέμμα για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και τις παραθαλάσσιες εκτάσεις).

- Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα έως και το τέλος Αυγούστου να επικαιροποιήσουν την εικόνα της εκτός σχεδίου ακίνητης περιουσίας τους μέσω της ηλεκτρονικής δήλωσης Ε9. Η διακομματική καταλήγει στην απόφαση ο υπολογισμός του φόρου για τα αγροτεμάχια να γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το υφιστάμενο Ε9 και να μην πάμε σε νέο έντυπο.

- Για το 2015 και τα επόμενα έτη ο φόρος στα αγροτεμάχια θα υπολογιστεί με βάση τις ειδικές αξίες που ισχύουν για τα εκτός σχεδίου (ΕΒΑ, ΑΒΑ).

- Για το φόρο ακινήτων θα επιδιωχθεί η είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ από τα εντός σχεδίου ακίνητα και 500 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα των νομικών προσώπων.

Στη συνεδρίαση της διακομματικής συζητήθηκε και το θέμα της απαλλαγής από το χαράτσι των φορολογούμενων που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας χωρίς όμως ν α ληφθούν αποφάσεις.

Όπως ανέφερε το πρωί το Capital.gr, στο τραπέζι της διακομματικής υπάρχει πρόταση για μικρή αύξηση του χαρατσιού προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η παραπάνω φοροαπαλλαγή.


Του Σπύρου Δημητρέλη

Πηγή 
www.capital.gr/tax


     Titanic's first class passengers



ΣΧΕΤΙΚΑ  
 ΑΠΟ ΤΟΝ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ  FORUM ΤΟΥ ''CAPITAL'' 
http://www.capital.gr/tax/gmessages/showTopic.asp?id=3758866&nid=1795306)

''Αυτά συμβαίνουν, όταν άνθρωποι απαίδευτοι και που ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ, καλούνται να νομοθετήσουν.Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ανεβαίνει το ποσοστό της ακροδεξιάς, του φασισμού ή πώς γεννιέται η τρομοκρατία.''


''Την ίδια στιγμή που δεν έχουν βεβαιώσει και δεν έχουν εισπράξει ΦΜΑΠ 2011 και 2012 που έχει απαλλαγή 200 χιλιάδες ανά φορολογούμενο και προοδευτική κλίμακα ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ και μπορούυσαν με κατάλληλη αύξηση συντελεστών να μαζέψουν το 3,2 δις ΧΩΡΙΣ ΕΕΤΗΔΕ και όλη την παραπλανητική φιλολογία και αντάρα και αναταραχή για να φορτώσουν τα βάρη στους μικρομεσαίους.''


''Το ένα στρέμμα στην Μύκονο και στην Σαντορίνη, θα πληρώσει το ίδιο με το ένα στρέμμα στην 'κολοπετινίτσα'.Και το τσιφλίκι στον εύφορο κάμπο της Λάρισας θα πληρώσει τα ίδια με το ξερικό στο ορεινό παραμεθόριο Παρανέστι.Αυτό είναι το "δικαιότερο σύστημα" στην φορολόγηση ακινήτων, που υποσχέθηκε ο Σαμαράς!Αν όμως πλήρωναν οι ΛΙΓΟΙ με βάση την αξία του χωραφιού στην Μύκονο , στην Σαντορίνη και στην Λάρισα, τότε οι πολλοί δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ.''



''Μην υπολογίζετε βρε κουτά πόσο βγάζει το στρέμμα με 2 ευρώ το πετρέλαιο, με έξοδα για άρδευση, λιπάσματα, εργατικά, εργαλεία κτλ.
Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει.
Και ο καθηγητής στη Λέρο, την Κω, την Πάτμο, κτλ. μέσα μπαίνει, αλλά ελπίζει ότι κάποτε θα έλθει στον τόπο του, τώρα όχι μόνο του έκοψαν την ελπίδα αλλά θα τον απολύσουν κιόλας, αν δεν έχει παραιτηθεί μόνος του πρώτα.
Ετσι λοιπόν και ο αγρότης, αν δεν βγαίνει ας τα πουλήσει, ή όποιος έχει κάτι από τους γονείς του, ας μη τα δώσει στα άνεργα παιδιά του, ας τα χαρίσει στα γηροκομεία, τα μοναστήρια κ.ο.κ
Βρε κουτά είπαμε, σήμερα εγώ, αύριο εσύ, μεθαύριο ο άλλος, όλοι με τη σειρά σας, όλοι θα πάρετε.
Επικοινωνιακά πάντως, το κόλπο με τους καθηγητές ήταν όλα τα λεφτά.
Καλά στημένη η μηχανή, να δούμε όμως τι θα γίνει στις εκλογές.''





''Έτσι μπράβο, άλλο ένα κάθετο και άδικο μέτρο.
Έχουμε τα χίλια προβλήματα σαν χώρα, αν διάβαζε κάποιος απ’ αυτούς τους σαλτιμπάγκους το παρών forum, τουλάχιστο θα είχε μια εικόνα για το τι πρέπει να αλλάξει.
Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, και είμαι σίγουρος πολλοί στη Βουλή απ’ όλους τους χώρους θα το υποστήριζαν, ήταν να μάθει επιτέλους τα πραγματικά εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη, έτσι ώστε να μας κλέβουν τουλάχιστο με σχετική κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά να εισπράττουν κιόλας περίπου αυτά που περιμένουν. Με αυτή την απόφαση, 3 χρόνια μετά μας λένε ότι ακόμα δεν έχουν κάνει βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και σε 6 μήνες από τώρα θα ξύνουν πάλι το κεφάλι τους για το τι δεν πήγε καλά.
(...)''



''Κύριοι επειδή βλέπω οτι αντιπαραβάλετε συνεχώς ενα χωράφι στη Μυκονο VS ένα χωράφι στην Πίνδο, εκτιμώ (χωρίς να έχω χωράφι στη Μυκονο) πως σφάλετε και χάνετε την ουσία!
Κάποιος άνεργος μπορεί να είναι κληρονομος χωραφιού στη Μύκονο και κάποιος πλούσιος μπορεί να έχει αγοράσει χωράφια στην Πίνδο γιατί τα βρήκε ευκαιρία.
Η ουσία είναι οτι η γη και τα περιουσιακά στοιχεία δεν φορολογούνται (παρά τυπικά) σε πολιτισμένες χώρες. Φορολογούνται εισοδήματα και κάποια αγαθά που προκύπτουν από εισοδήματα!
Η τρομακτική και μοναδική στο δυτικό κόσμο υπερφορολογηση που υφισταται στην ατομική περιουσία και δεν αντιδρά ο Ελληνικός λαός πρέπει να μας ανησυχεί.
''


''Στη θεση του Τσιπρα θα εφευγα αυριο διακοπες ,ουτε αντιπολιτευση ουτε βουλη ουτε τιποτα ,διακοπες ,μολις θα ανακοινωναν εκλογες θα ερχομουν αφου με παρακαλουσαν κανα δυο τρεις μερες ,θα επερνα 55% και θα γινομουν κυβερνηση κανοντας τους(ψηφοφορους και τρικοματικη ) και χαρη .
Χαιρομαι πολυ για κατι συνταξιουχους(ψηφοφορους ΝΔ ΠΑΣΟΚ ) εδω πανω στη Μακεδονια που συμπληρωναν την ξεφτιλα συνταξη του ΟΓΑ με ενοικια χωραφιων που μονο για σκληρο σιταρι ηταν καταλληλα και τα νοικιαζαν βαρια δεκπεντε ευρω το στρεμα ,τωρα ουτε πεντε δεν θα παρουν ,ας προσεχαν .''



''Το επικοινωνιακο παντως το κατεχουν απταιστα...Μας ζαλισαν τοσες μερες με τους καθηγητες (αφου θα γινει επιστρατευση...τι σημασια εχει?)...και τσακ περασε το μετρο για τα αγροτεμαχια...Ολοι κουτσα στραβα κατι εχουν στο χωριο...Φαε την μπανανοφλουδα τοσες μερες με την ΟΛΜΕ και θα σε χωσω στη φακα χωρις να το καταλαβεις...Σου αφησαν οι γονεις σου κατι?...Μαζεψες και απεκτησες κατι εστω και εκτος σχεδιου?...Θα φτυσεις αιμα για να το κρατησεις(μαλλον δυσκολο το βλεπω)...''


''ρε παιδιά κοιτάτε το δέντρο και δεν βλέπετε το δάσος,το χαράτσι φέτος ξαναμπαίνει γιατί και καλά δεν θα φορολογήσουν τα χωράφια ... αλλά και το χαράτσι έβαλαν και τα χωράφια τελικά φορολόγησαν ρε οι άνθρωποι είναι για κρεμάλα,το ίδιο δεν έκαναν με τους ελεύθερους επαγγελματίες έβαλαν τέλος επιτηδεύματος για να μην αφαιρέσουν το αφορολόγητο από τους ΕΕ και μετά τους πήραν και το αφορολόγητο η παράνοια της κλοπής των μικρομεσαίων σε όλο της το μεγαλείο''


''καλα οι ανθρωποι ειναι ψυχοπαθεις το λιγοτερο.
Εχει χωραφια που εχουνε ενοικιο 15-20 ευρω/στρεμμα.ποιος θα δωσει φορο 8-10 ευρω,εχουνε σωας τα φρενα.
ενα στρεμμα σιταρι βγαζει 300-400κιλα δηλαδη τζιρο 80 με 100 ευρω και θελεις να παρει τα 10 φορο!
μα δεν βγαζει τοσα?ειναι βλακες οι ανθρωποι.
οι καλλιεργειες στην συντριπτικη τους εκταση εαν βγαλουνε 20-30 ευρω εισαι βασιλιας,μιλαω για σιτηρα,καλαμποκι,ρυζι,βιομηχανικα φυτα,βαμβακι μπαινεις και μεσα κανα 10αρικο.
Για τις επιδοτησεις καλλιεργουνται τα χωραφια οχι για το κερδος που δινουνε.
Εαν εχεις 30000ευρω επιδοτησεις και 300 στρμμετα καλλιεργεια ζητημα εαν εισαι τυχερος να βγαλεις 3-4 χιλιαρικα εκει που υπαρχουν επιδοτησεις.
Αλλα επειδοτουμενες εκτασεις ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια των καλλιεργουμενων εδαφων.
Οσο για βοσκοτοπια η ακκαλιεργητα αστα να πανε...
Εκει που υπαρχει υψηλο εισοδημα ανα καλλιεργουμενη εκταση και υψηλη επενδυση φυσικα,ειναι οι οπωρωνες,τα κηπευτικα,τα θερμοκηπια ολα τα αλλα δεν εχουν υψηλη προσοδοι ανα eπειφανεια ωστε να δικαιολογει τετοιο φορο.''



 '' ... η πρόθεση επικεντρώνεται στα 800εκ. Σε τίποτα άλλο. Δεν έχουν καμία πρόθεση να ολοκληρώσουν κτηματολόγιο, μητρώα και περιουσιολόγιο. Δεν έχουν καμία πρόθεση να δημιουργήσουν ένα δίκαιο φορολογικό προφιλ. Θέλουν το ποσό που βγαίνει στο εξελόφυλλο του ηλίθιου με τους λάθος συντελεστές μέχρι να τους πεί ο προιστάμενος του ηλίθιου το "εντάξει φτάνει". ''


''Είναι πάντως απίστευτο το ποσο πολυ επιμένουν στην φορολογηση της ακίνητης περιουσίας την ίδια στιγμή που κλείνουν προκλητικα τα ματια στα μεγαλολαμογια με τα δεκάδες εκατομμυρια απο μίζες που κάθονται στην Ελβετία ή σε αλλους καταθετικους παραδείσους.Και φυσικα η φορολογηση των οικοπέδων γίνεται οπως έχουν γίνει τα πάντα μεχρι σήμερα: Στα τυφλά και οριζοντίως. 5 στρέμματα σε μια πλαγιά είναι τοίδιο ακριβώς με 5 στρέμματα στο Καπανδρίτι, στην Βουλα, στον Αγ. Στεφανο, στις Κυκλάδες ή δίπλα απο τη 
θάλασσα.(...) ''


''Οι φόροι αυτοί είναι ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ φόροι που μπαίνουν με προσχήματα.
Ούτε το χαράτσι , ούτε αυτός ο φόρος των αγροτεμαχίων είναι φόροι ακινήτων.
Απλά ο υπουργός οικονομικών υπολογίζει την τρύπα στον προυπολογισμό και διαιρεί το ποσό με τα διαμερίσματα ή τα χωράφια.
Αλλά αυτό δεν είναι φορολογικό σύστημα, είναι λογαριασμοί του μπακάλη.
Ο Σαμαράς που τα είχε έτοιμα και τα παρουσίαζε στο ΖΑπειο στις κομματικές φιέστες, τώρα ΕΝΑΝ χρόνο αφού είναι στην κυβέρνηση μας λέει πως δεν πρόλαβε να τα μελετήσει και να τα υπολογίσει καλά και βάζει φόρο κατ΄αποκοπή.''



''Το χαράτσι ήταν ένας από τους δύο φόρους, τους οποίος επέβαλαν οι Τούρκοι στους χριστιανούς υπηκόους του Σουλτάνου. Ο άλλος ήταν ο φόρος αίματος, το λεγόμενο παιδομάζωμα.
Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνε τον φόρο και παραλάμβανε από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη, η οποία λεγότανε χαράτσι. Η απόδειξη ήταν χάρτινη και είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, έφερε δε το εξής κείμενο "ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του"
Αρχικά οι Τούρκοι εισέπραταν τον κεφαλικό φόρο αδιακρίτως, αργότερα όμως διαίρεσαν τους Χριστιανούς σε τρεις τάξεις, και το χαράτσι ανάλογα σε τρεις βαθμούς:
η πρώτη τάξη πλήρωνε τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή
η δεύτερη δύο
και η τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.
Αναλόγως το χαράτσι του πρώτου βαθμού επιβαλόταν στους έμπορους και τους πλούσιους, και ονομάζονταν αλάς.
Το χαράτσι του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιομήχανοι και οι τεχνήτες, και λεγότανε ιφσάτ.
Το χαράτσι τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς και λεγότανε εδνά.
Ο τρόπος είσπραξής του ήταν ο εξής: κάθε χρόνο η Υψηλή Πύλη πούλαγε τα δικαιώματα είσπραξης των φόρων σε ισχυρούς και πλούσιους Τούρκους. Αυτοί τον μεταπουλούσαν κερδοσκοπικά σε εκμισθωτές φόρων οι οποίοι αναλάμβαναν να εισπράξουν τον φόρο από τους μη μουσουλμάνους υπηκόους. Ο πλούσιος Τούρκος λεγόταν χαρατζίμπασης, οι δε εισπράκτορες λεγόντουσαν χαρατζίδες'. Οι χαρατζίδες περιόδευαν τις πόλεις και τα χωριά με στρατιωτική συνοδεία και εισέπρατταν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε να αποδώσουν στον χαρατζίμπαση, συχνά χρησιμοποιώντας βάρβαρα μέσα. Τη διαφορά την καρπώνονταν για προσωπικό τους όφελος.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9
Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι εντελώς συμπτωματική. ''



''Και μερικές ιδέες από τους παλιούς για τους καινούργιους
http://www.mixanitouxronou.gr/blog/2011/09/24/250-forolexiko-ottoman

ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ''



''Τρία χρόνια τώρα, ειναι η "πίεση χρόνου" που δεν επιτρέπει να κάνουν μια στοιχειώδη παραμετροποίηση. Τόσα "Ζάππεια" και "προετοιμασία" ήταν μη τους ξεφύγει ο Τσίπρας.''


''Πρέπει να γίνει ένα οργανωμένο και σοβαρό κίνημα υπέρ της αξίας της εργασίας, της ιδιοκτησίας και της δίκαιης αναλογικής φορολόγησης των εισοδημάτων και όχι της περιουσίας (που έχει αποκτηθεί νόμιμα).
Μισθωτοί και κάθε δημιουργικός πολίτης που πληρώνει φόρους θα πρέπει να είναι οι πρώτοι στους οποίους θα απευθυνόταν ένα τέτοιο κίνημα, εργαζόμενοι δηλαδή που υποφέρουν περισσότερο από κάθε άλλον.
Κάποιος, κάποιοι με κύρος και πειθώ πρέπει να το ξεκινήσουν και να έχουν σαφή στόχευση προς το κοινό αυτό και έντονα να το προπαγανδίζουν.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, και εκείνοι του δημοσίου που δοκιμάστηκαν για να εισέλθουν στο δημόσιο (και όχι δια της πλαγίας οδού) και κάθε δημιουργικός και ευσυνείδητος Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας πιστεύω θα είναι εκείνοι που θα υποστήριζαν μια τέτοια κίνηση απελευθέρωσης από τα συντεχνιακά δεσμά των κομμάτων, των συνδικαλιστών και κάθε μορφής αμφίβολης αξίας εξουσίας.
Η εκτεταμένη αναρχία των φόρων ως προς τον απεριόριστο αριθμό τους και ιδιαίτερα ως προς την εφαρμογή τους μόνο με αρνητικά αποτελέσματα θα συνδέεται στην οικονομία, τα οποία καμιά δύναμη δεν θα αναιρεί αν το υπάρχον φορολογικό σύστημα που τους τρέφει δεν ανατραπεί.
Ενδεικτικά και μόνο σημειώνω όσον αφορά στους φόρους και λοιπά έξοδα στα ακίνητα αποτελούν μια τεράστια επιβάρυνση που φτάνει σε ποσοστό άνω του 35% μιας αγοράς π.χ. ενός σπιτιού με συνεχείς απανωτές επιπλέον ετήσιες επιβαρύνσεις τόσες που είχαν αποτέλεσμα να μηδενίσουν την αγορά ακινήτων και όλα τα συναφή επαγγέλματα…. Και μετά περιμένουμε ανάπτυξη;;;;
 ...''



''Δεν εχει νοημα φιλε μου για κανενα ειδους κινημα στην Ελλαδα. ΠΧ ο Συλλογος Φορολογουμενων εχει κανει εδω και 2+ χρονια προσφυγες στο ΣΤΕ για διαφορα θεματα, αλλα ουτε φωνη ουτε απαντηση (ενω σε 8 μηνες max πρεπει να υπαρχει αποφαση).
Σε ενα κρατος λοιπον που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, οτι και να κανει δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα (μονο σαν happening).
Δυστυχως''



''ναί αλλά μας αναβάθμισε η fitch!
οι μέσα μπορεί να είναι και λάλακες,οι έξω ξέρουν τι κάνουν. Από την αρχή στόχος ήταν τα ακίνητα.''



''Για να αντιληθφουν οι ανθρωποι το μεγεθος της βλακειας τους.
Ποσος ειναι ο τζιρος του αγροτικου τομεα.γενναια,γενναια το 5% του ΑΕΠ.
Ασ πουμε χοντρα -χοντρα 10 δσκευρω!
Ειναι ποτε δυνατον να τον επιβαρυνεις με 700εκ ευρω διοτι δεν ξερω ποιος ειναι ο ιδιοκτητης ξερω ποιος τα καλλιεργει και αυτος ειμαι εγω.
Εγω δεν μπορω να αποφυγω να ενοικιασω την γη που ανηκει σε αλλους για δυο λογους.
Πρωτον διοτι οι επιδοτησεις μου επιβαλλουν να εχω συγκεκριμμενη στρεμματικη επιφανεια η παραγωγη για να ειμαι δικαιουχος εαν δεν την εχω δεν παιρνω κλασμα αυτων,αλλα καθολου!
Δευτερον διοτι ο εξοπλισμος που εχω και οι επενδυσεις που εχω κανει τα δανεια η οτιδηποτε αλλο,χρειαζονται συγκεκριμενη επιφανεια και τζιρο ωστε να ειναι κερδοφορα η ενασχοληση μου?
Γιατι εγω που εργαζομαι στα χωραφια να ειμαι στην ιδια θεση με αυτον που κληρονομικο δικαιο εισπρατει ενοικια χωρις εργασια?
Και αυτος που εισπραττει ενοικια φορολογειται για το ενοικιο απο την εφορια κανονικα ο ανθρωπος...
Εγω τι φταιω να φορτωθω και αλλο φορο,γιατι εγω θα τον φορτωθω και κατ επεκταση εσεις η δεν θα ειμαι ανταγωνιστικος αφου ο φορος κευμενεται σε επιπεδα που κοστιζει η χρηση γης σε ολη την περιφερεια των βαλκανιων και της τουρκιας???
Οσο αναφορα τα οικοπεδα ο κακομοιρης που τα εχει και δεν ειναι ΕΕΑΚ που εξαιρειται απο φορους δηλαδη τραπεζα η μεγαλοκαρχαριας με το μαμημενο το ΦΑΠ δεν τα συμπεριλαμβανει??''



''Σύμφωνα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του συνολικού προϊόντος της Γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας, το έτος 2012 ανερχόταν, σε 5.751.274.669,9 ευρώ ή σε ποσοστό περίπου το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Δηλαδή και τους φόρους να υπολογίσεις η αξία της παραγωγής είναι πολύ πιο κάτω από τα 10 δις ευρώ. Άρα είσαι μετριοπαθής στους υπολογισμούς σου!
Πάνω σε αυτό το προϊόν θέλουν να βάλουν πρόσθετους φόρους 0,7 δις ευρώ ή σε ποσοστό 12%.
Κατά τα λοιπά και πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι αυτή η ευρύτατη "γκάμα" φόρων, τα συμπεράσματα στην κρίση έκαστου...''



''έχω δύο χωραφια το ένα είναι αγροτεμαχιο, σιταροχώραφο και το άλλο μπορουσε να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικό οικόπεδο. Παλιότερα το πρωτο αξιζε 1500 ευρώ το στρεμα και το δευτερο είχε πολλαπλάσια αξία.
Η ερωτηση προς φωστήρες: θα φορολογηθούν αμφότερα με το ίδιο ποσο ανα στρεμα;'' 



''Δεν μπορεί κύριε αγρότη να είσαι τεμπέλης, να καλλιεργείς τα κτήματά σου με ανασφάλιστους παράνομους αλλοδαπούς, να ζεις από τις επιδοτήσεις, να έχεις ακίνητη περιουσία εκατοντάδων στρεμμάτων, 2-3 σπίτια, 3-4 αυτοκινητάρες στην αυλή, να τρως χιλιάδες σε ξενυχτάδικα, να κάνεις δήλωση μηδενικού εισοδήματος και να μην πληρώνεις.
Τί είναι 6 ευρώ το στρέμμα?
(Απαντώ ως θα απαντούσε ένας αγρότης σε έναν καθηγητή)

Τι είπες φτωχέ, άγονε και καταχρεωμένε αγρότη? Είπες ότι δεν είσαστε όλοι έτσι? Γιατί είναι έτσι όλοι οι φορτηγατζήδες, όλοι οι καθηγητές κ.ο.κ?

Αύριο, (που θα έρθει η σειρά της) θα απαντήσω σε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Ένας-ένας με τη σειρά του παιδιά, όλοι θα πάρετε από εκεί που δεν το περιμένετε!''



''Απ’ ότι καταλαβαίνουμε το «τρίο χάλια» είναι στα τελειώματα και ούτε τι ξημερώνει αύριο μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα. Έτσι εξηγείται το ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αυτοεξευτελισμού. Νομίσανε ότι θα κρυφτούνε πίσω από τη θεατρική παράσταση του Άκη, αλλά δεν καταλάβανε ότι και αυτοί βαδίζουν για την Ευελπιδων. Έχει ράμματα η γούνα τους. 
Σειρά μας τώρα να σκεφτούμε ψύχραιμα για το αύριο χωρίς δειλίες και ψεύτικες προσδοκίες και υποσχέσεις. ''


''Ενας είπε :
//Αν όμως πλήρωναν οι ΛΙΓΟΙ με βάση την αξία του χωραφιού στην Μύκονο , στην Σαντορίνη και στην Λάρισα, τότε οι πολλοί δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ.// Σωστότατο κατά την άποψή μου



Το έχω πει και το ξαναπεί. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να ασχοληθουν σοβαρά και να λύσουν ένα θέμα. ΔΕΝ έχουν μάθει να δουλεύουν. ΔΕΝ τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Οριζόντια παντού. Επι δικαίων κ αδίκων. Αφού Κανείς δεν μιλάει. Μόνο τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι που ρίχνουν τη μπάλα στην Εξέδρα. Είναι Και ανίκανοι και αδιαφοροι. Με το μονο που ασχολούνται όταν μαζεύονται για καφέ είναι ο επικοινωνιακός χειρισμός οπουδήποτε θέματος και οχι η αντιμετώπισή του. Α, και πως θα τα χώσουν στον Τσίπρα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.''



''Είστε κακεντρεχείς! Ρε κουτά, είναι προσωρινή αυτή η λύση. Το λέει και το άρθρο!
Λοιπόν, αν θέλετε να κάνετε μια χάρη στον εαυτό σας, μην τα πληρώνετε! Αφήστε να συσσωρεύονται χρέη, κάποια στιγμή θα χαριστούν αν με πιάνετε.. Αλλιώς κρίμα τόσο σκούξιμο..''
 


''   προσπαθουν να καλυψουν την τρυπα που δεν εισεπραξαν απο τα τεκμαρτα εισοδηματα,μονο που σκεφτονται οριζοντια φορολογηση μαρτυραει το μεγεθος του πανικου,ουτε τα μισα απο οσα υπολογιζουν δεν προκειτε να εισπραξουν γιατι δεν εχουν κανενα εισοδημα
    δηλωνονταν στο ε9 επειδη δεν υπηρχε λογος να μην δηλωνονται
     και να απαντησω σε ενα βλημα που ειπε πριν,να αφησει ο κοσμος τα χωραφια να τα παρουν οι ανεργοι
      ας ερθουν να τα παρουν μονο να εχουν μαζι τους αρκετα βρακακια,θα τους χρειαστουν οταν δουν πως ειναι τα εγκατελειμμενα κτηματα
Α! και ειδικα φαρμακα για σφηκες και φιδια''



''εγω νομιζω οτι δεν εχουν κανενα σχεδιο σωστο για την χωρα,και το μονο που τους απομενει ειναι το σχεδιο [τυπου χοτζα].
θα βαλουν 10 φορους λοιπον,και 1-2 χρονια πριν τις εκλογες θα αφαιρεσουν τους μισους ,για να κανουν τα κοροιδα να τους ξαναψηφισουν.''



''Αυτό είναι ληστεία και μάλιστα επιλεκτική σε βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων επί ωφελεία των πλουσίων. Ντροπή. Πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι είναι ανίκανοι και κακόβουλοι. Η ανικανότητά τους φαίνεται και από του ότι δεν μπορούν να οργανώσουν το κράτος, να εισπράξουν τους φόρους και δεν μπορούν να απελευθερώσουν τα κλειστά επαγγέλματα.''

''Επειδη κουτοχορτο δεν τρωμε και ξερουμε καλα που το πανε με τους φορους στα κατσαβραχα : 

Τον Κανταφι πολλοι τον αγαπησαν το τελος του κανενας.''