Χαίρε Χάρη Θεοχάρη!

Σκίτσο του Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ
Στο ''ΕΘΝΟΣ''

Οι τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά δύσκολες. Μαγνητικές καταιγίδες, ψεκασμοί, ατελείωτες ώρες στα γκισέ των τραπεζών. Ο Θεός να βοηθήσει για να μην είναι ο ιστορικός του μέλλοντος των ιδίων αντιλήψεων με αυτές της κυρίας Ρεπούση. Να έχεις πέσει ηρωικά μαχόμενος για να πάρεις το πιστοποιητικό τόκων στην Πειραιώς και να γράφει ο άλλος ότι ήσουν θύμα συνωστισμού; Πάει πολύ!

Μαγνητικές καταιγίδες πέφτουν στο κεφάλι μας. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του έθνους, οι σκοτεινοί τύποι που περίμεναν δύο χιλιάδες χρόνια κάτω από την γη για να πάρουν την εκδίκησή τους, μας ψεκάζουν συνεχώς με παραισθησιογόνα για να κάμψουν τις αντιρρήσεις μας στο ξεπούλημα της πατρίδας στα διεθνή και ντόπια μονοπώλια.

Κι ενώ ο άνισος αγώνας τείνει να δημιουργήσει τους ήρωες του μέλλοντος, ήρθε ο Χάρης Θεοχάρης για να μας αποτελειώσει. Ο άνθρωπος μυστήριο, ο άτλαντας των δημοσίων εσόδων, αποφάσισε να μας κάνει να μην έχουμε ούτε ένα λεπτό δίχως απασχόληση. Από την ώρα που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η εφορία θα δεχτεί άλλη φορά στο μέλλον δηλώσεις (η ημερομηνία πήγε τέλος Ιουνίου και βλέπουμε), ο Χάρης Θεοχάρης γεμίζει τα κενά μας στέλνοντάς μας να βγάλουμε βεβαιώσεις για τους τόκους των άδειων βιβλιαρίων μας από τις τράπεζες.

Έτσι θα ικανοποιηθεί και ο καπετάν Δένδιας και θα μειωθούν οι διαδηλώσεις. Ποιος θα έχει διάθεση για διαδήλωση στην Αθήνα - θερμοκήπιο, στην Αθήνα των ψεκασμών, όταν θα έχει ήδη χύσει λίτρα ιδρώτα στις ουρές των τραπεζών;

Ναι, κυρίες και κύριοι. Θα κάνουμε ηλεκτρονικές δηλώσεις και πρέπει να συγκεντρώσουμε ένα σωρό πιστοποιητικά σε χαρτί. Άλλο ένα δάσος του Αμαζονίου θα ξηλωθεί. Οικολόγοι του κόσμου ενωθείτε...

Kαι γιατί όλα αυτά; Για να κάμψουν το ηθικό μας, σύντροφοι και συντρόφισσες. Είναι βέβαιο ότι την ώρα που εκατομμύρια άνεργοι θα σκοτώνουν την ώρα τους στα γκισέ των τραπεζών, οι κομάντο των ειδικών δυνάμεων των υπηρεσιών πάταξης της φοροδιαφυγής θα λαμβάνουν τις τελευταίες οδηγίες τους από τους ειδικούς πράκτορες της αντίστοιχης αμερικανικής υπηρεσίας. Κερδίζουν χρόνο για να μας την φέρουν ολοκληρωτικά. Με το λεγόμενο «τελικό κτύπημα».

Αλίμονο σε εκείνη την πατριώτισσα και σε εκείνο τον πατριώτη που θα βρεθούν σε αδυναμία να δικαιολογήσουν το καρβέλι που θα έχουν στο τραπέζι. Θα τους πάρουν και το τραπέζι. Το όνομα Χάρης Θεοχάρης θα γίνει γνωστό σε όλη την υφήλιο ως εκείνο του ατρόμητου πολέμιου της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Χαίρε Χάρη Θεοχάρη!


Θανάσης Μαυρίδης
 www.capital.gr 
29-5-2013



ΣΧΕΤΙΚΑ





ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ FORUM ΤΟΥ ΄΄CAPITAL΄΄
-ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

(...)
Αυτοί οι άτιμοι οι αρχαίοι, που όσο και αν αγωνιζόμαστε φιλότιμα οι σημερινοί κάτοχοι της χώρας να εξαφανίσουμε τα ίχνη τους με τις επιφανειακές δραστηριότητές μας επί των τάφων τους τα είπαν όλα, είχαν προβλέψει και για τη συγκεκριμένη περίπτωση. "Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή", έλεγαν. Δείτε τον άνθρωπο: βλέμμα απλανές, φαινομενικά ερευνητικό, κατά βάθος όμως απορημένο, ζαβό, γλαρό, αυτοαναφορικό, μονίμως αποσπασμένο, ανήσυχο, φοβικό και ολίγον επηρμένο, τόσο όσο χρειάζεται προκειμένου να διατηρεί την ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση που θα του επιτρέπει να μη σκοντάψει στο επόμενο ρείθρο πεζοδρομίου το οποίο θα βρεθεί μπροστά του. Πώς είναι δυνατόν αυτό το βλέμμα να αποτελεί τον προπομπό ενός μυαλού με διαφορετικά χαρακτηριστικά;

Έναν τέτοιον άνθρωπο όρισαν οι ...ψηφισμένοι και αεί διεκδικούντες και εκδικούμενοι την ψήφο μας πατερούληδες του Έθνους ...πραίτορα επί των εισπράξεων. Οι οποίες εισπράξεις, ως εικονικές και εικονικώς προκύπτουσες στα τεφτέρια τους και στα διαταραγμένα μυαλά τους, θα παραμείνουν ανείσπρακτες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τόσων και τόσο αδρά αμειβόμενων αλειτούργητων "λειτουργών"-μανδαρίνων οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις διαφορές μεταξύ λαδιού, ξυδιού και λαδόξυδου.

Ώσπου να "επανέλθει το σύστημα" που "έπεσε" στις Εφορίες, και τα "ζώα" να μπουν σε μια σειρά στις ουρές για την κουρά ή τη σφαγή τους κατά περίπτωση, προκειμένου να "σωθεί η Πατρίς" βεβαίως-βεβαίως απ' αυτούς που την έφεραν σε τέτοιο χάλι ώτε να χρειάζεται να σωθεί, το ένστικτο των "εχόντων", των όποιων "εχόντων" κατόρθωσαν κάτι να έχουν ακόμα ενόσω συνεχίζεται αμείλικτα, αδυσώπητα, ακαταπόνητα, πεισματικά και μέχρι μυελού οστών η επιχείρηση "ξεβράκωμα όλων" προς πληρωμή των χρεών όσων σήμερα μεταφέρουν με περισσό θράσος τον λογαριασμό στους πολλούς - "οριζόντια μέτρα" τα αποκαλεί η άνοστη, άχρωμη και άοσμη politically correct νέα πολιτική (όπως nouvelle cuisine) ορολογία μας - και επιμένουν να μας τραβούν το βρακί μαζί με το "περιεχόμενό" του μέχρι ξεχειλώματος (τόσο του βρακολάστιχου όσο και του ...περιεχομένου) με ζήλο που θα ζήλευε ακόμη και ζηλωτής καλβινιστής του 16ου αιώνα, λοιπόν, όσοι κατόρθωσαν κάτι να έχουν θα το "εξαφανίσουν" θέλοντας και μη - αλλιώς θα χάσουν τα πάντα προς δόξαν και λόξαν του "συστήματος"...

Τι θα βρείτε στις τράπεζες, ω ερίφηδες; Τι θα έχει απομείνει από αφελείς και νουνεχείς, ευτυχείς και δυστυχείς, εγκρατείς και ελλιπείς, ώστε να το βρείτε σεις και να το ενθυλακώσετε; "Άνθρακες ο θησαυρός", διαπίστωνε μελαγχολικά και με φιλοπαίγμονα - παρόλα αυτά - διάθεση πριν από εξακόσια και βάλε χρόνια ο "αυτοκράτωρ Ρωμαίων" Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος από το Λονδίνο, όπου είχε φτάσει διακονιάρης μιας ακόμη "σωτηρίας" του Έθνους από τον εαυτό του, το οποίο Έθνος τότε μόλις είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί εν τη αριστοκρατική αλαφρομυαλιά του ότι "κινδύνευε" από τους Οθωμανούς και να αναζητεί μουδιασμένο "ξύλο να πιαστεί" στην αλλόδοξη - και κενόδοξη - Δύση. Άνθρακες θα είναι και ο σημερινός θησαυρός. Τον οποίο επιμένουν - φευ!- να ανακαλύπτουν εκεί που δεν υπάρχει οι σημερινοί - πρώην χτεσινοί - μεταλλαγμένοι τενεκέδες...

Υ.Γ. Όσο αυτοί θα επιμένουν να με ταπεινώνουν, τόσο κι εγώ θα επιμένω να τους γελοιοποιώ. Δεν είναι δα δύσκολο...


Ιουλιανός



(...)

Δεν παιζει κανενα ρολο αγαπητο σκουληκι που τολμησες να δανεισεις το κρατος αγοραζοντας ΟΕΔ, που σου τα κουρεψαν μεχρι σκαλπ.

Δεν παιζει κανενα ρολο που θα τα πληρωθεις...πρωτο ταφο δεξια.

Ηρθε η ωρα να αποδειξεις & παλι την αλληλεγγυη σου στους εντιμους πολιτικους σου, που αποφασιζουν για σενα παντα για το καλο σου.

Θα φορολογηθεις ασχετως εαν τα αγορασες πρωτογενως αφορολογητα.
Οτι ληξεις του EFSF που σου κανανε την χαρη να σου δωσουνε μεσα στο 12, λογιζονται ως δεδουλευμενοι τοκοι & φορολογουνται στην εκτακτη εισφορα.

Και εσυ τζογαδορε ΧΑΑνε, δεν παιζει κανενα ρολο αν εχασες απο το αρχικο σου κεφαλαιο των μετοχων σου που ηταν 100.000 τις 90.000.
Ας προσεχες...
Κερδισες ομως απο τις υπολοιπες 10.000 αγοραζοντας αλλες μετοχες 20%.
Θα φορολογηθεις!

Και για εκεινο το σπιτακι σου, θα σκεφθουμε τι αλλο μπορουμε να κανουμε...

Γεια σου Θεοχαρη Θεε!

Μια μαγνητικη φοροκαταιγιδα απο μονοι μας ειμαστε...


ΚΑΤΕΡΙΝ

(...)

Το τραγικότερο όλων είναι ότι με τα χρήματα των φόρων μας μισθοδοτούμε και τους απίθανους που σκαρφίζονται όλες αυτές τις «καινοτομίες».
Έχω δε τη βεβαιότητα ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προτάσεις είναι η κρασοκατάνυξη των συμβούλων γύρω από ένα τραπέζι, όπου ο καθένας πετάει και από μια αμπελοφιλοσοφία, που κάπου κάπως άκουσε ότι είναι καλή, ενώ στην-απίθανη- περίπτωση που υπάρξουν ενστάσεις η απάντηση είναι αποστομωτική:
« έλα τώρα καημένε, αν δεν πάει καλά, του χρόνου θα εφαρμόσουμε τη δική σου ιδέα».
Έτσι μπορώ να εξηγήσω και τις συνεχείς αλλαγές...


Ektoras_70


(...)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ Ή ΧΑΡΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗ,
ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΛΕΙ,
ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ,
ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΚΟΥΒΕΛΟΒΑΓΕΛΗΔΩΝ.


xristos 666



(...)

Ξερετε γιατι δεν υπαρχει μελλον, παρα τις ενεσεις αισιοδοξιας?
Γιατι ειναι σαν να μην περασε μια μερα απο τις διακυβερνησεις ΑΓΠ,Σημιτη,Καραμανλη,ΓΑΠ.
Οι γνωστοι υπουργισκοι,οι γνωστοι τηλεμαιντανοι,οι γνωστοι διαπλεκομενοι,οι γνωστοι αποτυχημενοι πολιτευτες και καποιοι αποστρατοι(στους δημοσιους οργανισμους),οι φορομπηχτες,οι φιλοι δανειοληπτες και τα ρουφετια,τα σκανδαλα με τις οσμες τους(Λανγκαρντ,χρηματοδοτησεις κομματων,καποια "ιδιωτικοποιηση",ανακεφαλαιοποιηση και ποιος την χρεωνεται κα),φυσικα το καινουργιο 5-2-1,το δεσιμο με τα ΜΜΕ και τους εκδοτες,οι δικαστες με τις πολιτικες αποφασεις...
Στοχος και σκοπος, εμεις και το κομμα να κερδανε και οι αλλοι να πανε να ...
Η ιδια λογικη, η ιδια νοοτροπια,που μας εφερε ως εδω γιατι τωρα να μας σωσει??????


FELIX



(...)

Η ιεραρχική δομή της εφορίας:

Υπουργείο Ταλαιπωρίας Και Γραφειοκρατείας
Γενική Γραμματεία Ευτελισμού Διαδικασιών Πληροφορικής
Γενική Διεύθυνση Διαστροφής της Λογικής
Υπηρεσία Εξαναγκασμου Πολιτών Εις Μετανάστευσιν Προς Αναζήτησιν Λογικου Κράτους
Τομέας "Θα Σας Τα Πάρουμε Ακόμη Και Αν Δεν Τα Έχετε"


panost



(...)

Reuters: Ο Χάρης Θεοχάρης είναι η «μαιμού της τεχνολογίας πληροφοριών»

Ενα εκτενέστατο αφιέρωμα στο γενικό γραμματεία εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για έναν 42χρονο με παιδικό πρόσωπο που έρχεται από την Lehman Brothers.
Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τον τον κ. Θεοχάρη, «μαιμού της τεχνολογίας πληροφοριών»,
Τον χαρακτηρίζει φανατικό χρήστη του twitter, αφού καθημερινά «τουιτάρει» σχόλια προς τους φορολογούμενους έως τη μία τα ξημερώματα, ενώ στις έξι το πρωί εμφανίζεται φρέσκος, ξυρισμένος και κομψότατος στα τηλεοπτικά πάνελ.
Στο άρθρο αναφέρεται πως διορίστηκε γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων, μία ισχυρή θέση που δημιουργήθηκε κατόπιν εντολών της Τρόικα.
Στο κείμενο αναφέρεται πως το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers εγκατέλειψε το Λονδίνο όταν κατέρρεε ο επενδυτικός κολοσσός, ωστόσο οι συνέπειες της κατάρρευσης τον έπληξαν και στην Ελλάδα, καθώς βρισκόταν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο ίδιο πόστο του επικεφαλής «μαιμού της τεχνολογίας πληροφοριών».


patrikakis



(...)