Κάτσε καλά αλλιώς θα σου γράψω το σπίτι...


Τα δικά τους - δικά τους και τα δικά μας και πάλι δικά τους. 

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»,

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ»



Λαμπροί Ηγήτορες  των ημετέρων του ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ...

(...)
Γκρέμισμα λοιπόν των ακινήτων και της αξίας τους για να αποφύγουμε να γκρεμίσουμε το σημερινό κράτος που χτίσαμε για να στηρίξει,  ως οικοδόμημα, τον πελατειακό μας μηχανισμό και τις παλαιοκομματικές πολιτικές ικανότητες που διαθέτουμε και ως βουλευτές και ως κόμματα.
(...)
Ο κάτοχος ακινήτων είναι ο πιο βαριά φορολογούμενος στην Ελλάδα! Έχει φορολογηθεί μία φορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσε και με τα οποία αγόρασε το ακίνητο. Έχει φορολογηθεί δεύτερη φορά με τον φόρο αγοράς. Έχει φορολογηθεί πολλές ακόμη φορές μέσω του λογαριασμού του ρεύματος  ή τις απαιτήσεις των δήμων. Έχει φορολογηθεί «εκτάκτως» με τα χαράτσια και τους φόρους πολυτελείας. Και προβλέπεται να τον φορολογούν μονίμως στο μέλλον, επειδή τα ακίνητα δεν έχουν ρόδες για να σηκωθούν να φύγουν κι αυτά από αυτή την χώρα.
 Με τι φόρο; 
Με όσο τους λείπει κάθε φορά για να κλείσουν τις τρύπες στους προϋπολογισμούς τους
(...)



1.
Ο τίτλος του σημερινού σημειώματος κυκλοφορεί ως ανέκδοτο. Στο γέλιο του όμως κρύβεται μια τραγική αλήθεια που θα μας αγγίξει ίσως και το προσεχές Φθινόπωρο. Εάν τα νούμερα δεν βγουν από την σημερινή φορολογία και από το συμμάζεμα του κράτους η πλήρης απαξίωσης των ακινήτων θα είναι το πρώτο ορατό κομμάτι κατάρρευσης της οικονομίας.
Μοναδική (μη ορατή όμως) διέξοδος είναι να τροχοδρομηθεί η οικονομία σε διάδρομο απογείωσης μέχρι τον Οκτώβριο που θα αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τις επόμενες δόσεις του δανείου.
Διαφορετικά η επιστροφή
  σε συνταγή νέας φορολόγησης θα γίνει με περισσότερο «υλικό» από τον χώρο της ακίνητης περιουσίας που θα χαρακτηριστεί (για την περίσταση) μέχρι και «στοιχείο πολυτελούς διαβίωσης» ανεξάρτητα αν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση ή κληρονομιά της κακιάς ώρας αφού η αγορά δεν αντέχει την πώλησή της. 
Άρα «Μακάριοι... όσοι αποκληρώνονται από ακίνητη περιουσία...»  καθώς χαράτσια άλλων μορφών είναι δύσκολο να περάσουν είτε πολιτικά είτε κοινωνικά από μια περιορισμένης σταθερότητας δικομματική κυβέρνηση. 
Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι (τελευταίας στιγμής) ανατροπές στις εισηγήσεις του νέου φορολογικού κώδικα για χαράτσια σε μικρομεσαίους και άλλους επιχειρηματίες (με αυξήσεις στην προκαταβολή φόρου και μειώσεις στην φοροαπαλλαγή των τόκων των δανείων) που δείχνουν ότι ο «φορολογικός στραγγαλισμός» των επιχειρήσεων αναβάλλεται μέχρι να αποδώσουν άλλοι φόροι...
Άλλωστε για την  φορολόγηση των ακινήτων η «πολιτική συναίνεση» από τα δεξιά έως και τα άκρα αριστερά θα είναι σιωπηρά αποδεκτή...
Οφείλω βέβαια, πριν προχωρήσω, να εξηγήσω ότι με το σημείωμά μου σήμερα δεν μεταφέρω ούτε πληροφορίες ούτε τυχόν ανεπίσημα σενάρια. 
Αποτυπώνω προβλέψεις που προκύπτουν όμως από τις νέες υποσχέσεις και τις αναλύσεις προοπτικών συγκέντρωσης πόρων που έδωσε στους δανειστές η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα δανεικά μέχρι και τον Οκτώβριο. 
Αλλά αυτά που περιγράφω ως προοπτικές στηρίζονται σε συγκεκριμένα δεδομένα το πρώτο από τα οποία είναι ότι για να αποφευχθούν νέες φορολογικές συνταγές θα πρέπει τα νούμερα του δημοσιονομικού νοικοκυριού να αποδώσουν μέσα στο καλοκαίρι καθώς τον Οκτώβριο (ίσως και τον Σεπτέμβριο) ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα να ξεκινήσει με ισχυρά προαπαιτούμενα. 
Τι μπορεί όμως να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε στα προαπαιτούμενα και να αλλάξει το «συνταγολόγιο» των φόρων που και είναι αμέσους αποδόσεως; 
Να δούμε, ίσως, χορό επενδύσεων και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που να υπόσχονται φορολογητέο τζίρο και θέσεις εργασίας. 
Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει αιφνιδίως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσουν φιλελεύθερο προφίλ και η αντιπολίτευση να δείξει συναινετικό χαρακτήρα; 
Πόσο πιθανό είναι αυτό για τους επόμενους μήνες; 
Άρα οδηγούμεθα στο αρνητικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η οικονομία θα περάσει τον Οκτώβριο νέο τεστ αντοχής σε πιθανή κατάρρευση και εάν τα νούμερα δε βγουν θα βρεθούμε τετ - α -τετ με τον κίνδυνο της κατάρρευσης.
Στην περίπτωση δε αυτή όλα δείχνουν ότι η ακίνητη περιουσία θα είναι το πρόβατο επί σφαγή αφού από τώρα επικρατεί η (απολύτως λανθασμένη κατά την άποψή μου) πολιτική εκτίμηση της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν ότι μέχρι σήμερα η μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας σε ποσοστά από 40% έως και 60% έχει μάλλον «αφομοιωθεί» από την κοινωνία χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις και κραδασμούς... επειδή τα ερεθίσματα για επάνοδο στην ανάπτυξη γεννούν και ελπίδες ανάκτησης της απολεσθείσας αξίας των ακινήτων...
Πρόκειται για εκτίμηση –καραγκιοζιλίκι και πολιτικής αναξιοπιστίας που όμως (σας βεβαιώνω) έχει λεχθεί και έχει αναπτυχθεί και σε υπηρεσιακό και σε πολιτικό επίπεδο. 
Και αυτό είναι το δεύτερο δεδομένο στο οποίο στηρίζεται η παραπάνω πρόβλεψη. Το χαρακτηρίζω δε ως δεδομένο λόγω των συζητήσεων που έχουν ήδη γίνει στα επίπεδα που προανέφερα. 

Τρίτο δεδομένο είναι η άποψη συμβούλων και τεχνοκρατών των οικονομικών υπουργείων ότι οι μεταβιβάσεις και οι κληρονομιές που γίνονται σε μεγάλο βαθμό την περίοδο αυτή έχουν «λίπος» που επιτρέπουν παραπέρα φορολόγηση. 
Παράλληλες εκτιμήσεις των ιδίων παραγόντων αγγίζουν ακόμη και τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρηματιών που διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε άλλα διακριμένα περιφερειακά Κέντρα της χώρας. 
Βασικό επιχείρημα για την  συγκεκριμένη προσέγγιση είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ξένοι κεφαλαιούχοι για την εξαγορά χρεών προβληματικών επιχειρήσεων με επίκεντρο ενδιαφέροντος την απόκτηση παγίων περιουσιακών στοιχείων και κυρίως εργοστασιακών οικοπέδων εντός της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Με άλλα λόγια λοιπόν ας εισπράξουμε υπεραξίες των παγίων εργοστασιακών εγκαταστάσεων πριν τα βουτήξουν οι ξένοι...
Γκρέμισμα λοιπόν των ακινήτων και της αξίας τους για να αποφύγουμε να γκρεμίσουμε το σημερινό κράτος που χτίσαμε για να στηρίξει,  ως οικοδόμημα, τον πελατειακό μας μηχανισμό και τις παλαιοκομματικές πολιτικές ικανότητες που διαθέτουμε και ως βουλευτές και ως κόμματα.


Του Γιώργου Κράλογλου
 www.capital.gr 
12-7-2013


Σκίτσο του Π.Μαραγκού - Στο «Έθνος»


(...)
Η πρόταση είναι απλή και τίμια: 
Πιστεύουν ότι οι λεγόμενες αντικειμενικές τιμές με βάση τις οποίες φορολογούν τον κόσμο είναι πραγματικές;  Πιστεύουν ότι το σπίτι μας κάνει πράγματι όσο λένε οι πίνακές τους; Ας έρθουν, λοιπόν, να το πάρουν στην τιμή που λένε και να απαλλάξουν τους πολίτες έτσι από το «βάρος» των οφειλών. 
(...)


2.

Απίστευτος τσαρλατανισμός 

Από την στιγμή που μας φορολογούν με βάση τον αυθαίρετο ορισμό της αξίας των ακινήτων από το ίδιο το κράτος, γιατί δεν δέχονται στην ίδια τιμή να πάρουν τα ακίνητά μας, έναντι των οφειλών μας;  Όχι μόνο για όσα χρήματα χρωστάμε στο δημόσιο, αλλά και προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, για τις οφειλές μας προς το σύνολο του δημόσιου τομέα. Αφού πιστεύουν τις τιμές που ορίζουν, ας τις υποστηρίξουν. 
Η πρόταση είναι απλή και τίμια: Πιστεύουν ότι οι λεγόμενες αντικειμενικές τιμές με βάση τις οποίες φορολογούν τον κόσμο είναι πραγματικές;  Πιστεύουν ότι το σπίτι μας κάνει πράγματι όσο λένε οι πίνακές τους; Ας έρθουν, λοιπόν, να το πάρουν στην τιμή που λένε και να απαλλάξουν τους πολίτες έτσι από το «βάρος» των οφειλών. 
Διότι εμείς και άλλα δέκα εκατομμύρια κάτοικοι αυτής της χώρας πιστεύουμε ότι μας κάνουν πλάκα.  Ότι οι τιμές που έχουν ορίσει  ως αντικειμενικές και με βάση τις οποίες μας καλούν να πληρώσουμε φόρους επί φόρων, είναι αυθαίρετες, άδικες και αναδεικνύουν για άλλη μία φορά το αδίστακτο πρόσωπο του ελληνικού κράτους.
Ο κάτοχος ακινήτων είναι ο πιο βαριά φορολογούμενος στην Ελλάδα! Έχει φορολογηθεί μία φορά για τα εισοδήματα που συγκέντρωσε και με τα οποία αγόρασε το ακίνητο. Έχει φορολογηθεί δεύτερη φορά με τον φόρο αγοράς. Έχει φορολογηθεί πολλές ακόμη φορές μέσω του λογαριασμού του ρεύματος  ή τις απαιτήσεις των δήμων. Έχει φορολογηθεί «εκτάκτως» με τα χαράτσια και τους φόρους πολυτελείας. Και προβλέπεται να τον φορολογούν μονίμως στο μέλλον, επειδή τα ακίνητα δεν έχουν ρόδες για να σηκωθούν να φύγουν κι αυτά από αυτή την χώρα. Με τι φόρο; Με όσο τους λείπει κάθε φορά για να κλείσουν τις τρύπες στους προϋπολογισμούς τους.
Και πάμε τώρα στο πιο ουσιαστικό: Δεν φτάνει που έχουν πεθάνει τους ανθρώπους στους φόρους, το κάνουν και με έναν τρόπο που ταιριάζει μόνο σε πειρατές. Ορίζουν αντικειμενικές τιμές που δεν έχουν πλέον την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.
Τα ακίνητα έχουν μηδενική αξία. Όλοι θέλουν να πουλήσουν και δεν υπάρχει αγοραστής. Πόσο μάλλον στις λεγόμενες αντικειμενικές τιμές! Το μόνο αντικειμενικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι με την υπερφορολόγηση των ακινήτων προχωρούν στην πράξη στην δήμευσή τους. 
Κρατούν στα χαρτιά ψηλά τις τιμές για να μπορούν να δικαιολογούν φόρους που δεν ανταποκρίνονται στα όσα πραγματικά συμβαίνουν στην αγορά. Κι όχι  μόνο αυτό! Έχουν σακατέψει την αγορά ακινήτων και δεν έχουν στο τέλος καταφέρει το παραμικρό. Οι αποφάσεις τους χαρακτηρίζονται από ερασιτεχνισμό, αλαζονεία και  ανοησία.  
Μόνο ένας ανόητος δεν μπορεί να καταλάβει ότι με την διάλυση μιας ολόκληρης αγοράς δεν υπάρχουν κερδισμένοι.
Αφού μας λένε ότι δεν μας κοροϊδεύουν, ας πάρουν τα ακίνητά μας στις τιμές που λένε. Κι έτσι να απαλλαγούμε από τα δάνειά μας προς τις κρατικές τράπεζες, προς τις εφορίες και προς  τα ασφαλιστικά ταμεία. Μία τσέπη δεν είναι όλα αυτά στο τέλος; Αλλά δεν θα το κάνουν! Διότι ξέρουν ότι πρόκειται για ψέμα. Αντίθετα, αν τους δωρίζαμε ένα διαμέρισμα έναντι μιας οφειλής ενός ευρώ, θα έσπευδαν να αλλάξουν σε μία νύκτα τους νόμους για να μπορούν να κάνουν δεκτή την προσφορά! Τα δικά τους - δικά τους και τα δικά μας και πάλι δικά τους. 


Θανάσης Μαυρίδης
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1833878


Σκίτσο τουΓ.Ιωάννου -Στο «Έθνος». 

3.
 
Τα ακινητα βρισκονται υπο οιονει κατασχεση, μεσω των τεραστιων φορων που επιβαλλουν. Ο ιδιοκτητης της ακινητης περιουσιας, περαν των ανω 40 φορων που εχει πληρωσει απο την στιγμη της ανεγερσης των ακινητων του, βρισκεται κατω απο συνεχεις αναληψεις μετρητων για να πληρωσει αυτη την λαιλαπα των κεφαλικων ιδιως φορων που εχει ξεσπασει, αφου τα ακινητα δεν του δινουν τα απαραιτητα εσοδα  που θα χειροτερεψει κατα πολυ το δευτερο εξαμηνο του χρονου.
Χωρια που το ακινητο αποτελει επισης μεσον για τεκμαρτη φορολογηση για καποιον που δεν εχει εσοδα.
Οι ιδιοκτητες καλουνται μεσα στο 2013 να πληρωσουν τεσσερα ΦΑΠ του 10 του 11  12 μαζι  του 13, δυο χαρατσια απο 5 δοσεις του 12 &  13 χρεωμενα σε υπερβολικες αντικειμενικες, φορο εισοδηματος μαζι με εκτακτη εισφορα.
Ηello! Do you read me?....Planet earth is calling!
Ενω απο το 2014 ας ετοιμαζονται οι κατοχοι των κοκκινων στεγαστικων δανειων να τα αποχωριστουν.Ωστοσο, δεν ιδρωνει το αυτακι τους σε χορηγησεις δανειων δικων τους ανθρωπων, ενω τις ανακεφαλαιοποιησεις τραπεζων καλουμαστε να τις πληρωσουμε με οποιο προσφορο τροπο.

Και για να παρουμε μια γευση ποιοι  τι εχουν δανειστει απο τις Ελληνικες τραπεζες:

AXON HOLDINGS:
Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου "ΕΥΡΟΜΕΝΤΙΚΑ", έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Κόρινθος Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιντρακόμ ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

"ΜΑΡΦΙΝ" INVESTMENT GROUP:
Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.


Τουλάχιστον είναι πατριώτες, χρωστάνε, και απαιτούν σβήσιμο και νεα αρχή. Εσυ και χρωστάς, και θα σε φεσώσουν… Και το σπιτι θα σου παρουν απο τις υπερφορολογησεις.

Πηγές ανάρτησης:

 Ενωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑ (Αlexiptoto).

Μαλλον απο τους ιδιοκτητες θα την βρουν τελικα....το ποτηρι ξεχειλησε


Πηγή
 ''Forum'' του capital.gr
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3880357&pg=2&OrderDir=





ΣΧΕΤΙΚΑ

http://www.pomida.gr/index.html