Δημοκρατία Αρίστων τού Ελληνικού Λαού. Πρόταση Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων.




Η Ελληνική Δημοκρατία επί τής ουσίας  ευρίσκεται υπό κατάρευση. Ο Ελληνικός λαός έχει πολύπλευρα και πολυεπίπεδα τεθεί υπο διωγμόν στην ίδια του την πατρίδα. Η Ελληνική Δημόσια περιουσία λεηλατείται ενώ η ραχοκοκαλιά τής Ελληνικής κοινωνίας αποσαθρώνεται οικονομικά ,πολιτιστικά και πολιτικά.
Επείγει να λειτουργήσει το όλον σώμα τής απανταχού κοινωνίας των Ελλήνων ως Δημοκρατία τού λαού και Δημοκρατία των  Αρίστων. Άριστοι είναι όσοι δεν έχουν ιδιοτέλεια και δεν υποτάσσουν το κοινό όφελος και συμφέρον στις όποιες δικές των συγκαλυμμένες η εμφανείς ιδιοτελείς επιδιώξεις .

 Επείγει να σχηματιστεί απο την βάση τής Ελληνικής κοινωνίας  λειτουργική πρόταση πολιτικής αυτοοργάνωσης για να σωθεί η Ελλάδα. Η υπάρχουσα ιδεολογικοποιημένη πολιτική όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων έχει παγιδευτεί η ίδια και ακολούθως παγιδεύει τον Ελληνικό λαό και αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα μεγάλα εθνικά ,κοινωνικά ,οικονομικά ,και διεθνή ζητήματα που ευρίσκονται στην βάση τής παρούσας Ελληνικής κρίσης .

Η πρόσφατη πολιτική κατ’ ουσίαν δολοφονία ενός νέου ανθρώπου δείχνει πώς εάν δεν λειτουργησει και  δεν αντιδράσει γόνιμα  ο ελληνικός λαός καί  με όρους συνταγματικά αποδεκτούς και κατοχηρωμένους θα επέλθει σύντομα κοινωνικό και πολιτικό χάος εφόσον συνεχίζεται η απάνθρωπη κατοχική  εισβολή των παγκόσμιων τοκογλύφων μέσω των Δήθεν αναπτυξιακών και εξυγιαντικών Μνημονίων.

 Εάν η όποια Τρόϊκα ήθελε πράγματι να εξυγιάνει την Ελληνική οικονομία θα επέβαλε δημιουργική λιτότητα και  πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική και δεν θα διπλασίαζε το εθνικό χρέος μέσα δε δύο Χρόνια με ληστρικά και εγκληματικά επιτόκια δανεισμού. Ποιος υγιώς σκεπτόμενος πολίτης όχι μόνο τής Ελλάδος αλλά σε κάθε σημείο τού Πλανήτη θα διαφωνούσε με το προφανές και ηλίου φαεινότερον πώς η τρόϊκα και τα Μνημόνια της,

Όπως αυτή Τα επέβαλε μέσω ανύπαρκτων Ελλήνων πολιτικών ανδρών, δεν επιδιώκουν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο απο την νέκρωση και την διάλυση τής Ελληνικής οικονομίας Και τής Ελληνικής κοινωνίας ,σύμφωνα με το δόγμα “Σόκ και Δέος” και την μεθόδευση τής πρακτικής των πολιτικών δολοφόνων;

 Κατ’ ουσίαν Σήμερα είμεθα αυτόπτες  μάρτυρες και θεατές τής κοινωνικής και πολιτικής  δολοφονίας και βιολογικής εξόντωσης εμάς των ιδίων ως Ελλήνων και τής εξαφάνισής μας απο την Ελληνική Γεωγραφία και γιατί όχι απο την Ιστορία την ιδία.

 Για τον λόγο αυτό είμεθα συνταγματικά, ιστορικά ,ηθικά, και πολιτικά υποχρεωμένοι  όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες να κινητοποιηθούμε τόσο ως άτομα ξεχωριστά ,αλλά και ως κοινωνικές ομάδες και ως φορείς ,ως:
επιστήμονες,δημοσιογράφοι,διανοούμενοι,καλλιτέχνες,επιχειρηματίες ,Εκκλησία,
πανεπιστήμια, φοιτητές ,μαθητές ,εργαζόμενοι η συνταξιούχοι, ομογενειακός Ελληνισμός και κάθε εντέλει υπεύθυνος Έλληνας και να προστατεύσουμε την Ελληνική πολιτεία και την Ελληνική Δημοκρατία.

 Προφανώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα απο νέα κόμματα και απο επίδοξους Νέους αρχηγούς κομματικών ομάδων και παρατάξεων.Αυτό μόνον
περαιτέρω διαιώνιση του προβλήματος μπορεί νά επιφέρει και αδιατάρακτη συνέχιση τής συγκαλυμμένης ξένης και καταστροφικής κατοχής της Ελληνικής Πολιτείας.

 Εάν κάποιος η κάποιοι έστω με καλές προθέσεις και ιδέες αυτοπροτείνονται ως αρχηγοί νέων κομμάτων και πολιτικών κινημάτων τότε απλά αυτοί διαιωνίζουν την κοινωνική και πολιτική ασθένεια τής Νεο Ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής αποσάθρωσης.

 Επείγει η Ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει, με τρόπο αυθόρμητο και αξιοποιώντας τά σύγχρονα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας, μία επιτροπή ανθρώπων με υψηλό αίσθημα ιστορικής Ευθύνης η οποία θα εργαστεί προκειμένου να υποδειχθούν απο την βάση του Ελληνικού λαού και τής Ελληνικής κοινωνίας προσωπικότητες καταξιωμένες με κοινωνική αποδοχή και αποδεδειγμένο ήθος ανιδιοτέλειας, επιστημονικής και πνευματικής ωριμότητας. Αυτές οι προσωπικότητες που θα υποδειχθούν απο το κοινωνικό σώμα και την βάση τής Ελληνικής κοινωνίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό προκειμένου να ηγηθούν της πολιτικής πράξης για να σωθεί η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσουν νέους όρους πολιτικής αυτοοργανούμενης δυναμικής και αυτοκυβέρνησης των ελλήνων.

 Η επιτροπή αυτη που θα εργαστεί για την ανάδειξη των Αρίστων ας ονομαστεί επιτροπή δημογεροντίας. Η επιτροπή αυτή δημογεροντίας θα πρέπει να προέλθει επίσης με τρόπο αυθόρμητο και όχι ” άνωθεν ” χειραγωγούμενο αλλά από την βάση της Ελληνικής κοινωνίας και έξω απο υπάρχουσες κομματικές δεσμεύσεις.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργίας μίας λαϊκής επιτροπής δημογεροντίας ας εργαστεί κάθε ευγενής Έλληνας από κάθε κοινωνικό επίπεδο και πόστο.
 Προτείνεται δε κάποιοι τεχνοκράτες να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο ανοικτής πρόσβασης όπου θα προτείνονται μόνον από άλλους και ποτέ ατομικά αλλά επωνύμως απο την βάση τής ελληνικής κοινωνίας προσωπικότητες για να συμμετάσχουν στην επιτροπή δημογεροντίας μετά απο διαδικτυακό και διάφανές “Δημοψήφισμα”.

Σαφώς ο προτεινόμενος εδώ στοιχειώδης “αλγόριθμος ” αυτοοργάνωσης και αυτοανάδειξης  μίας κυβέρνησης Αρίστων, επιλεγμένων  απο τον απανταχού Ελληνισμό   επιδέχεται βελτιώσεις και επεκτάσεις με στόχο πάντα την αυτοκυβέρνηση τής ελληνικής κοινωνίας.

Βεβαίως πολλοί φίλοι μπορεί να θεωρούν την πρόταση αυτή εδω ουτοπική.
Όμως καλούνται τόσον  αυτοί όσον και άλλοι που  δεν αρκούνται απλώς  σε συζητήσεις θεωρητικές και κρίσεις η επικρίσεις εκ τού ασφαλούς, να προτείνουν βελτιωμένες  και καλύτερες ιδέες στην κατεύθυνση αυτοκυβέρνησης του Ελληνικού λαού Από τούς αρίστους των Ελλήνων που δεν αυτοπροτείνονται αλλά άλλοι δηλαδή η βάση τής Ελληνικής κοινωνίας τούς προτείνει και τους επιδοκιμάζει  για το ανιδιοτελές, το επαρκές   αλλά και το σοφόν του Ήθους των και του χαρακτήρος των.



Γεώργιος Παύλου
  Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΠΘ