Στη ζώνη του λυκόφωτος...
Ζητούν από ανασφάλιστο του ΟΑΕΕ 700 ευρώ για να μην πεθάνει!
Απίστευτες ιστορίες για ασφαλισμένους ανασφάλιστους εμπόρους που αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.
Χιλιάδες έμποροι ζουν τις πλέον τραγικές στιγμές της ζωής τους, βλέποντας το λουκέτο στην επιχείρησή τους και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζονται από το κράτος ως ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας.
Με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, πριν από μερικούς μήνες δημιουργήθηκε μια ομάδα στο facebook, οι Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε., με δράσεις που δεν είναι μόνο ιντερνετικές.
Χάρη στη διαδικτυακή συσπείρωση, η ομάδα μετράει κάποιες χιλιάδες μέλη και ήδη
έχει υποκινήσει καταθέσεις επιστολών διαμαρτυρίας στις κατά τόπους έδρες του ΟΑΕΕ, με ταυτόχρονη επίδοση στο Συνήγορο του Πολίτη.
Ως δεύτερη νομική κίνηση αναμένεται συντομότατα η κατάθεση συλλογικών προσφυγών κατά του ΟΕΕΕ και των πρακτικών του ΚΕΑΟ με προοπτική, αν αυτές δεν τελεσφορήσουν, να γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μέσω της ομάδας, μαθαίνει κανείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ανά την Ελλάδα, οι ασφαλισμένοι – ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ. Είναι χαρακτηριστική, όσο και εξοργιστική, η ιστορία εμπόρου από τη Θεσσαλονίκη, όπου χθες, μεταφέρθηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της πόλης.
Ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής του ζήτησε 700 ευρώ για τις απαραίτητες μαγνητικές τομογραφίες οι οποίες όπως υποστηρίζει ο ίδιος πρέπει να προπληρωθούν! Το ποσό, δεν μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ. Αυτό, όπως των ενημέρωσαν ισχύει μόνο για τα νοσήλια....
Η ομάδα ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα καθώς θεωρεί αδιανόητο να αφήσει τον άνθρωπο να πεθάνει αν δεν μπορέσει η οικογένειά του να συγκεντρώσει τα χρήματα που ζητούνται…
Μάλιστα, γνωστοποιεί εγκύκλιο από το 2004, σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες οι οποίοι περιήλθαν σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα (κυρίως ΤΕΒΕ και ΤΑΕ) και δεν καλύπτονται από αυτόν ως προς την Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον από τα δικαιολογητικά τους και μετά από διενέργεια Κοινωνικής έρευνας προκύπτει ότι δεν ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, συντρέχουν δε και οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπονται από το Ν.Δ. 57/1973, θα εφοδιάζονται με πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας, για έκδοση βιβλιαρίου περίθαλψής τους από το ανάλογο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και από τις εκδοθείσες σε εφαρμογή αυτού Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκυκλίους.
Το πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας εκδίδεται μόνο σε άτομα που έχουν ανάγκη Νοσοκομειακής περίθαλψης ή χρειάζονται συνεχή Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω του νοσήματος που πάσχουν.
ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4072429&pg=3&OrderDir=