Πρόεδρος «Έργου Πολιτών»: Ήμουν επιλογή του Καραμανλή και έπαιρνα 9.500 το μήνα


 «Ήμουν προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή», είπε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού «Έργο Πολιτών», Στέλιος Συρμόγλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κρατικός οργανισμός ιδρύθηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή, και σύμφωνα με το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 7,5 εκατομμύρια ευρώ. 

«Δεν επρόκειτο για ΜΚΟ, αλλά ήταν ένας κρατικός οργανισμος που ιδρύθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 2005, με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή και είχε αμιγώς μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Άρα δεν υπήρξα πρόεδρος μιας ΜΚΟ» είπε ο Συρμόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Πρόσθεσε, δε, ότι έπαιρνε «μικτά 9.500 ευρώ και γιατί, αυτό είναι κακό; Καθαρά 5.500 ευρώ. Μιλάμε για το 2005, όχι για το 2014. Κι εσείς κι εγώ εκεινη τη χρονική περίοδο είχαμε άλλες οικονομικές δυνατότητες που σήμερα δεν έχουμε. Από αυτά που δημοσιεύτηκαν τίποτα δεν ισχύει».

Παραδέχθηκε ότι το «Έργο Πολιτών» είχε πάρει 7,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό «την ανάπτυξη του εθελοντικού ιδεώδους και η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων». «Ναι, ήταν μια επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού για να ανταποκριθεί ο οργανισμός στους καταστατικούς του σκοπούς».

Όσο για το έλλειμμα των 500.000 ευρώ που άφησε όταν αποχώρησε από τη θέση του το απέδωσε στην άρνηση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, να χορηγήσει την τελευταία από τις δόσεις της επιχορήγησης.

ΠΗΓΗ:
http://tvxs.gr/news/ellada/proedros-%C2%ABergoy-politon%C2%BB-imoyn-epilogi-toy-karamanli-kai-epairna-9500-mina