(1) Ο… αγράμματος (;) καθηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης (2) Αλ. Τσίπρας: Συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων

;;;


1.
O καθηγητής και υποψήφιος «σοφός»του οικονομικού επιτελείου μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, 
αδυνατεί να κατανοήσει, 
ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει «γονατίσει» από τη φοροεπιδρομή...

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς. Η είδηση που μεταδίδεται αφορά τον Γιώργο Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει την οργή της Αριστερής Πλατφόρμας, και άλλων συνιστωσών του κόμματος, με τις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.
Ο Σταθάκης έχει δηλώσει νωρίτερα σήμερα, ότι «αν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».
Πρώτη παρατήρηση δεν μπορεί παρά να είναι, ότι ο… καλοστεκούμενος οικονομικά – οικογενειακά (του ευχόμαστε ολόψυχα πάντα να ευημερεί προσωπικά) καθηγητής και υποψήφιος «σοφός»του οικονομικού επιτελείου μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να κατανοήσει, ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει «γονατίσει» από τη φοροεπιδρομή.
Αδυνατεί να κατανοήσει, ότι για να πληρωθούν όσα ζητά το αδηφάγο και πλαδαρό (και διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κ.λπ. θα «φάμε» ένα άρθρο αν καταγράψουμε όλους τους χαρακτηρισμούς, κάποιοι εκ των οποίων εντάσσονται στην κατηγορία των ύβρεων) ελληνικό κράτος, όσοι πολίτες εξακολουθούν και πληρώνουν, «καίνε λίπος», δηλαδή ό,τι έχει περισσέψει από τις αποταμιεύσεις προηγουμένων ετών.
Ας το αφήσουμε αυτό. Είναι εν μέρει κατανοητό. Όταν έχεις και κομπόδεμα και σοβαρότατα έσοδα εν μέσω κρίσης (από τη δική μας φορολογία), ίσως απλά θεωρείς ότι πληρώνεις και συνεχίζεις να έχεις για το σούπερ μάρκετ, για τα έξοδα των παιδιών σου και άλλα πολλά.
Αυτό που είναι όμως εντελώς ακατανόητο, είναι πώς είναι δυνατόν, ολόκληρος καθηγητής, να μη βλέπει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση, άρα δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο. Πως δεν μπορεί να κατανοήσει ότι πρέπει να είσαι εντελώς φελλός και αγράμματος όταν δεν καταλαβαίνεις, πως εάν δεν υπάρξει ξανά οικονομική δραστηριότητα δεν πρόκειται να εισπράξει χρήμα όσο και να περιμένει.
Πόσο μπουμπούνας πρέπει να είσαι για να μη βλέπεις ότι είναι ελάχιστες πλέον οι εταιρίες που παρουσιάζουν κέρδη; Τι θα φορολογήσεις ρε αθεόφοβε!!! Τη χασούρα; Και πώς θα πληρώσεις ρε κουφιοκεφαλάκη εθνοσωτήρα τα επιδόματα ανεργίας από τις στρατιές των νέων ανέργων που θα μαζευτούν, διότι, αγράμματε κρατικοδίαιτε, όταν οι εταιρίες δεν έχουν κέρδη ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!! Από πού θα εισπράξεις;
Άι σιχτίρ… να δουλεύουμε όλοι οι του ιδιωτικού τομέα για να συντηρούμε πολιτική τάξη κηφήνων.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
http://www.defence-point.gr/news/?p=96634




2.

(...)
τρεις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
 Πρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη, Δεύτερον : Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, Τρίτον : Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.
(...)
 πρωτοβουλία που αναλαμβάνει «ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν χρέη από χαράτσια ΔΕΗ, Φόρο Εισοδήματος, ΦΑΠ, ΦΠΑ, παλαιά χρέη, έκτακτες εισφορές, να ανασάνουν. Θέτουμε, λοιπόν, προς διαβούλευση την πρόταση για την συνολική ρύθμιση των χρεών των ΜΜΕ επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές».
(...)

  Αλ. Τσίπρας: Συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση μέρους των προγραμματικών θέσεων

Μία συνοπτική παρουσίαση (ενός κομβικού σκέλους) του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αλ. Τσίπρας, ο επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του οικονομικού προγράμματος, αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Δραγασάκης και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, κ. Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του αφού έκανε μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οικονομική πολιτική της και τη συμπεριφορά της απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑΠρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη, Δεύτερον : Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, Τρίτον : Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει «ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν χρέη από χαράτσια ΔΕΗ, Φόρο Εισοδήματος, ΦΑΠ, ΦΠΑ, παλαιά χρέη, έκτακτες εισφορές, να ανασάνουν. Θέτουμε, λοιπόν, προς διαβούλευση την πρόταση για την συνολική ρύθμιση των χρεών των ΜΜΕ επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές».

Το οικονομικό πρόγραμμα
Με πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις τους οι κκ Τσίπρας, Δραγασάκης και Σταθάκης σε συνεντεύξεις τους έχουν ήδη προσφέρει δείγματα για την φυσιογνωμία και την αναπροσαρμογή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με εκείνες της προεκλογικής περιόδου του 2012.
Ο μεν κ. Τσίπρας, έχει έκτοτε καταστεί συνομιλητής ευρωπαϊκών κέντρων λήψης αποφάσεων και έχει εκφράσει δημοσίως την θέση περί παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ έχει καλλιεργήσει διαύλους επικονωνίας και όρους συνεννόησης με τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο κ. Δραγασάκης από την πλευρά του, εκφράζοντας την ίδια γραμμή, έχει ταχθεί υπέρ μίας αποσαφήνισης των προγραμματικών θέσεων, ενώ έχει μιλήσει για αυτοσυγκράτηση του κόμματος σε ό,τι αφορά διακηρύξεις και δεσμεύσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν ανεδαφικές, ενώ σε σχέση με την τόνωση της επιχειρηματικότητας έχει αναφερθεί στην αναζωογόνηση τομέων που θα μπορούσαν να αποδειχθούν κομβικής σημασίας (νέες τεχνολογίες, αγροτική παραγωγή, καινοτομία, κ.ά.).
Ο κ. Σταθάκης με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του τις τελευταίες εβδομάδες έχει δώσει ένα στίγμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέμβαση στο σκέλος της φορολόγησης, με πλέον πρόσφατη αναφορά την δέσμευση για ένα αποτελεσματικότερο και πιο δίκαιο σύστημα, χωρίς παρέμβαση στους φορολογικούς συντελεστές.
Η εκδήλωση της Τετάρτης διοργανώνεται από το τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  (ΜμεΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, και έχει θέμα και τίτλο «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα».

ΠΗΓΗ