Τρίχες!

Η περίπτωση  είναι τόσο σπουδαία  που 
παρά γουρουνότριχα
 να επισκίαζε τον Εγκέλαδο !!!  

 Ένας μηδενικός Κεδίκογλου 
μας έχει αλαλιάσει
 και τα παπαγαλάκια 
διυλίζουν τον κώνωπα 
και καταπίνουν  την  ελληνική τραγωδία ...

Κλείστε  τ αυτιά σας. Και  στην  προπαγάνδα  των    γαλαζοπράσινων  αλλά και στην αντίστοιχη των   ροζ. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Να αλληλοκατηγορούνται  και να  αποπροσανατολίζουν με  εφαλτήριο την επικοινωνία και την εικονική  πραγματικότητα.  Είναι  η δουλειά τους. Το κρίσιμο ερώτημα-εσένα το λέω-έχει να κάνει  με όλους εμάς, 
τα χαιβάνια.




1.

 Συγγνώμη. Ταπεινά συγγνώμη. Κάτι κατάλαβε ο Βίτσας και πάγωσε το μέσα του και το έρριξε σtις διαδικασίες. 

Σκιάχτηκε.

Πέρασα το βράδι, ανασκάπτοντας τους φίλους του κυρίου Καρυπίδη. Τον εναγκαλισμό του με έναν στρατηγό εν αποστρατεία που λεει τη γνώμη του στο κανάλι οπου ο Καρυπίδης είναι διευθυντής κι έχει βγάλει βιβλίο γεωστρατηγικής. Αυτούς που τον επαινουν. Διοτι έχει και Ανέλους, και Χρυσαυγίτες και θεοτικους και άλλους που πολυ πιό εύκολα θα θελησουν να σας ταπώσουν, ως ασυνάρτητους.

Τοπικές κοινωνίες που λειτουργούν ως ρηγάτα. Το ρηγάτο της Πτολεμαιδας ,της Κοζάνης. Της Φλωρινας, της Καστοριάς, των Γρεβενών. Ρηγάτα χωρις την αρχαία ισχύ, όπως της Σιάτιστας. Πριν πέντε χρόνια δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τα νοσοκομεία τους. Μήτε πρόκειται. Ο Καρυπίδης δεν είναι εξαίρεση. Η δυτικη Μακεδονία απλως έχει διαφορές απο την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Απο το Βέρμιο στην Πίνδο. Ρηγάτα. 

Οποιος μπορεί να καταλάβει πόσα σπίτια κατασκευάστηκαν με επέκταση των ωφελημάτων απο τους σεισμους του 1994, θα καταλάβει πως δεν είναι ρηγάτα γιά τα μάτια. 

Και δεν παίζει κανέναν απολυτως ρόλο, η κομματικη τοποθέτηση. Βλαχοι της Πίνδου και Κοπατσιαραίοι. Σούρδοι και ενσωματωμένοι πρόσφυγες απο τα μέρη που ήταν Βαλαάδες. Ντόπιοι του σκληρου πυρήνα και ντόπιοι χορτασμένοι, βασιλοφρονες, παλιά άλλου βασιλιά. Πόντιοι με την πλατη στη Σουμελά, αγρίμια των ευκαιριών . Ολοι τους πότες, πιττοφάγοι, καλοί ψητάδες .Κανένας τους ανοικοκύρευτος. Γνώστες της αγοράς, λατρευτικοί οπαδοί της παρέας και των βραδυνών πειραγμάτων. 

Σπουδαγμένοι, οι περισσότεροι. Επιμορφωμένοι, δις και τρις και τετράκις. Το κράτος γιά να τους πάρει κατι , τους φλομώνει στα προγράμματα και στα χατίρια. Παρ όλα αυτά, κ ι εδώ καθονται πάνω σε εργοστάσια, με τα πιό υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ενώ δεν υπάρχει άλλο μέρος της περιφερειακης Ελλαδας που να πέφτουν τόσοι μισθοί. Στυλοβάτες του Λαικου κόμματος και της ΕΡΕ. Με το ΠΑΣΟΚ τακίμιασαν σε ρυθμούς προσωπικής εξαγοράς.

Κομμάτια κι αποσπάσματα στον εμφύλιο και πεδία μαχών στην κατοχή. Εναντίον των Εβραίων με τον κλασικό νεοελληνικο τρόπο: χάφτουν όλα τα παραμύθια και παίζουν τον έξυπνο στα καφενεία. Οποιος δεν άκουσε την ιστορία των δίδυμων πύργων σε ελληνικο καφενείο της επαρχίας, αναγκαστικά θα τρέχει στους Σεφερλήδες γιά να γελάσει τ΄αχείλι του. Ρηγάτα.

Κι όμως, αυτοι που γλύτωσαν αρχοντικα και βιβλιοθήκες, αυτοι που γνώρισαν ντόπιους βαρώνους σε ξένα μέρη και εμπορεύτηκαν παντού, αυτοί που γνωρίζουν απο διαθήκες υπερ του κοινου καλού, αυτοι που έχασαν συμπατριώτες τους στην ιταλικη λεγεώνα και στα σλαβόφωνα τάγματα , δείχνουν με το δάχτυλο τον φασίστα και τον κομμουνιστή, τον θεοτικό και τον τελειωμένο ρεμπεσκέ Τόσο λίγοι είναι οι ακραιφνείς. Εχουν οικογένειες που τα αδέλφια μοιράστηκαν σε όλα τα κόμματα, μη βγει κανένας που δεν έχουμε άκρες μαζί του. 

Εχουν μέσα τους τον απόηχο απο τα εμπόρια των Εβραίων που συχνά τους έχουν νικήσει στον ανταγωνισμό. Είναι λαοί αλληλοπεριφρονούμενοι. Δεν έχουν ιδέα γιατί πρέπει να σαμποτάρουν την Χρυσή Αυγή. Τα περι συνταγματικου τόξου; δεν τα καταλαβαίνουν.Ο μέσος Συριζαίος ,με τον μέσο αναρχικό, με τον μέσο βασιλόφρονα και τον μέσο Ανταρσύα, στις κωμες και στα χωριά τους, είναι άτομα με εμμονές, που έχουν την απολυτη ελευθερία της έκφρασης. 

Αν δεν υπάρχουν, στο βάθος των καβγάδων ,κτηματικες διαφορές και κατοχικοί φόνοι, δεν χύνουν αίμα. 

Ο τόπος τους. Δεν έχουν χορτάσει κράτος. Δεν έχουν βυθιστεί στο χαλί της εξουσίας. Εχουν ρηγάδες και ρηγάτα. 

Κρατάν τα πραματούδια τους δια παν ενδεχόμενο.Κάθε πόλη πλέκει τον μύθο της. Μονη κατάληξη του μύθου: Είμαι Κοζανίτης, άρα η ΠτολεμαΙδα με υποβλέπει και σιγά μη αποκτήσουν κλινικη που δεν έχω οι Κοπατσιαραίοι.

Είχαν δάσκαλους και δίκτυα και προκοπές τον καιρό που άλλους τους κλέβαν στο ζύγι, απο τον 17ο αιώνα ,ανκαι ακμαίους. Απο το Μέτσοβο, διά Λαρίσσης και ευθεία Νάουσσα και ώς το Μοναστήρι, διάφοροι λαοί μαγεμένων συντηρητικών και πιστών κομμουνιστών, που έχουν δεκαδες ανέκδοτα γιά τους Εβραίους, εκατοντάδες γιά τα αναμεταξύ τους και πεντακόσια χρόνια δεν έχουν στρέξει την συνύπαρξη με τους γιούφτους. 

Εϊναι πειραχτήρια, θυμώνουν, είναι παθιάρηδες. Αν δεν διαβάσεις Αρριανό και Πλούταρχο, δεν θα καταλαβεις πόσο δύσκολοι χαρακτήρες είναι. 
Ο Κωνσταντίνος Κούμας στην Λάρσα μετέφραζε Κάντ και την πιό καλη Αλγεβρα το 1800, όταν άλλους τους δούλευαν ψιλό γαζί τα προξενεία. 

Εχουν ζήσει Αλη Πασά και οικογένεια Παπακωνσταντίνου, έχουν χιλιάδες νεκρους στον εμφύλιο και ξέρουν απο Τάκο Μακρή. 

Πρώτο συμπέρασμα: αντί να ψάχνετε σλάβους και βλαχους και δημόσιους υπάλληλους και πασόκεν, κοιτάξτε τα "άλλα έθνη επάνωθεν" του Θουκυδίδη. Ορέστες, Ελιμιώτες, Εορδοί, Ατιντάνες, Πελαγόνες, Λυγκηστές,Δασσαρητίες και νυκτοβάτες της Περραιβικής Αζώρου. Μέρη όπου ο Βρασίδας και ο Αλεξανδρος έμπαιναν με τις μύτες και έφευγαν πλενοντάς τους στο γαίμα.

Συμπέρασμα, να μη σας πρήζω: πρώτα το ενδοφυλετικό, έπειτα το τοπολαγνικό, λατρεία στο "έτσι τα βρηκαμε", πολλοί, πάμπολλοι Τζερόνιμο και πειρατές, έχθρα και μίσος γιά την πρωτεύουσα και τους χαμουτζήδες και κάτι χειρότερο: περιφρόνηση.

Οποιον Καρυπίδη βρήτε, θα τον λουστητε με όλα τα γονίδιά του. Για να το καταλάβετε: όποιον και να βρήτε νέον, σε Καρυπίδη θα πέσετε.

Εχει απ όλα. Είναι του τόπου. Δεν είναι απο Αθήνα. Ο πρόσφυγας έχει κολλήσει των εντόπιων τα χουγια και ο ντόπιος ακόμη χαζεύει με τους πρόσφυγες. Εχει φέρει καρέκλες βιενέζικες στον τόπο του τον καιρό του Μότσαρτ και του Ναπολεοντα.Δεν έχει πλέον παράδοση, αλλα ένα τελείως ξεχορδισμένο πιάνο.Ενώ στην σαλοτραπεζαρία σας, όπου ένας μηδενικός Κεδίκογλου σας έχει αλαλιάσει, κυνηγάτε τον χαρακτηρισμό, γιά να αποδειχτει ο θρίαμβος της κατάκτησης του αέρα. 

Τον συνηθίσαμε δεν αντιπροσωπεύει τίποτα
σαν όλα τα πράγματα που έχετε συνηθίσει
και σας μιλώ γι’ αυτόν γιατί δε βρίσκω τίποτα
που να μην το συνηθίσατε
προσκυνώ 

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 
7-2-2014


2.

Δηλαδή η περίπτωση του Θόδωρου Καρυπίδη-τον οποίο  δεν γνωρίζω-είναι τόσο σπουδαία  που παρά γουρουνότριχα να επισκίαζε τον Εγκέλαδο,  τα ρίχτερ και  την τραγωδία των συμπολιτών μας  στην  Κεφαλονιά!

Η τρίχα  έγινε  τριχιά και   τα παπαγαλάκια διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν  την  ελληνική τραγωδία. Προσέξτε  τα αμαρτήματά  του. Οτι,  λέει,  φιλοξένησε  στην εκπομπή του  τον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα. Ε  τότε να κλείσουμε  το  χαζοκούτι και να μην ξαναδούμε ποτέ στην  ζωή  μας όλους αυτούς  τους τηλεπαρουσιαστές  που έδιναν άφθονο χρόνο. Τόσο  στον Κασιδιάρη όσο και   σε  πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Να  πω  ονόματα;  Σχεδόν όλοι!

Το  ξεχάσαμε;  Οτι  οι επίδοξοι   χιτλερίσκοι  έγιναν  πασίγνωστοι ανά την επικράτεια με  εφαλτήριο   τα τάχα μου αντικειμενικά και ουδέτερα    κανάλια; Ελάτε τώρα. Μεταξύ  κατεργαραίων   ειλικρίνεια

Ξεχάσαμε επίσης  τις διάφορες  δηλώσεις και  τοποθετήσεις πλείστων πολιτικών και   δημοσιογράφων που επιδόθηκαν και επιδίδονται σε πρωταθλητισμό  Ρατσισμού;  Ξεχάσαμε  την περίπτωση του  μικρού θηλυκού αγγέλου; Οπου   συλλήβδην  κατηγορήθηκε  όλη η φυλή των  Ρομά; Ελάτε  τώρα  Μεταξύ  κατεργαραίων  ειλικρίνεια

Με όλα αυτά  δεν  υπερασπίζομαι την περίπτωση του Καρυπίδη.  Σας είπα  δεν   τον ξέρω. Ομως πριν κατηγορήσουμε κάποιον,  καλό είναι να ρίχνουμε κλεφτές ματιές και στις δικές μας πομπές.  Οπως  επίσης   και στις αμαρτίες των  κομμάτων και  των  παρατάξεων που  υποστηρίζουμε

Θυμηθείτε λοιπόν. Εσάς  το λέω. Τους οπαδούς  των  γαλάζιων   «παιδιών». Ο  Βύρων Πολύδωρας,  σάρκα εκ της σαρκός της  ΝΔ,  πριν πάρει πόδι  επειδή  διαφώνησε με κάποια  οικονομικά μέτρα, είχε  αρχίσει  δημόσιο  φλερτ με την  Χρυσή Αυγή. Θυμηθείτε ακόμα. Πρωτοκλασάτο   δημοσιογράφο και  σχολιαστή  του Sky  που πριν   η κυβέρνηση ορμήσει να μπαγλαρώσει   τον Μιχαλολιάκο και Σια,  είχε πει  περίπου, δημοσίως, παρουσία της Σίας Κοσιώνη, ότι  δεν  θα ήταν  δα και    έγκλημα  αν  η ΝΔ συνεργαζόταν  μετεκλογικά με  τη Χρυσή Αυγή

Μικρός  ο τόπος. Ολοι  γνωριζόμαστε. Δηλαδή  το   ρατσιστικό ατόπημα  του Καρυπίδη είναι  χειρότερο  από  τις ατελείωτες κωλοτούμπες του  σημερινού πρωθυπουργού; Που   μετά  τα τρία αντιμνημονιακά Ζάππεια,  κατέληξε στην  αγκαλιά  της Μέρκελ;

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά. Κλείστε  τ αυτιά σας. Και  στην  προπαγάνδα  των    γαλαζοπράσινων  αλλά και στην αντίστοιχη των   ροζ. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Να αλληλοκατηγορούνται  και να  αποπροσανατολίζουν με  εφαλτήριο την επικοινωνία και την εικονική  πραγματικότητα.  Είναι  η δουλειά τους. Το κρίσιμο ερώτημα-εσένα το λέω-έχει να κάνει  με όλους εμάς, τα χαιβάνια.  Εμείς κάνουμε  σωστά την  δουλειά μας; Βάζουμε  διαρκώς σε λειτουργία  τον επεξεργαστή  μας; 

Ο  Καυρπίδης είναι η τρίχα. Η δική  μας  βλακεία είναι  η  τριχιά.  Με την  οποία  δήμιοι με  αγγελικό πρόσωπο μας  κρεμάνε από πολύ  ψηλά!

Δημήτρης Δανίκας 
07/02/2014