Ήμαρτον, Θεοχάρη μου! Ήμαρτον!


 Αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλη φορά με τα φορολογικά μου. Διότι κάθε φορά που ασχολούμαι συγχύζομαι και όταν συγχύζομαι βρίζω. Κι έπειτα ανεβαίνει η πίεση, ανεβαίνει το ζάχαρο. Όλη η γειτονιά με ακούει. Ένας από τους χιλιάδες απελπισμένους της άλλοτε πανίσχυρης μεσαίας τάξης. Σαν να είσαι ΑΕΚ ένα πράγμα και να ξυπνάς ξαφνικά ένα πρωί στην τρίτη εθνική και να χάνεις από την Θύελλα Ραφήνας! Εφιάλτης!  Θα το πεις στο τέλος αλά Γεωργίου:  Ήμαρτον! 

Θα δηλώσουμε τους ημιυπαίθριους στο Ε9; Πόσα ακόμη βασανιστήρια περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων; Ποιές αποδείξεις μετράνε; Ποιές θα μετράνε αύριο και ποιες σε έξι μήνες; Πόσο φόρο θα πληρώσουμε φέτος; Τέτοιον αχταρμά δεν συναντήσαμε ούτε στις πιο λαμπρές ημέρες της γραφειοκρατίας. 
  
Κάποιοι είπαν, "δεν μπορεί, επίτηδες το κάνει ο Θεοχάρης". Θεωρούν, δηλαδή, ότι υπάρχει δόλος; Αν τον γνωρίσουν τον άνθρωπο θα αλλάξουν άποψη. Μήπως επίσης θεωρούν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάποια στρατηγική; Εδώ είναι που το έχουν χάσει εντελώς. Δεν υπάρχει, κυρίες και κύριοι, θέμα στρατηγικής, όταν αναφέρεται κανείς στο δημόσιο. Ούτε καν στην υπηρεσία του Χάρη Θεοχάρη. 

Λένε οι άνθρωποι στο μεγάλο το υπουργείο, εκεί που κάθεται ο Γιάννης Στουρνάρας: "Μας λείπουν 80 ευρώ. Να βάλουμε φόρους για 100 ευρώ, διότι όλο και κάποιος δεν θα πληρώσει". Το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα περάσουν αναγκαστικά στην παραοικονομία ή θα κινδυνεύσουν να χάσουν την περιουσία τους λόγω αυτής της παραδοχής (ότι το 20% δεν μπορεί να πληρώσει), τους είναι παγερά αδιάφορο.  Την επομένη έρχονται πάλι και βλέπουν ότι τους λείπουν άλλα 20 ευρώ. Διότι δεν πήραν ούτε τα 80 που υπολόγιζαν. Οπότε, βάζουν νέους φόρους. Και στέλνονται νέοι άνθρωποι στο περιθώριο και συστημένοι στις κατά τόπους οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. 

Με άλλα λόγια, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι φορολογούμενοι δεν κρύβουν τα ευρώ τους σε χαραμάδες στον τοίχο. Απλά, ο κόσμος δεν έχει λεφτά. 

Και πάμε τώρα στο ρόλο του κ. Χάρη Θεοχάρη. Ο κ. Θεοχάρης είναι ο αστυνόμος της ιστορίας μας. Είναι ο άνθρωπος που πρέπει να εκτελέσει τον Νόμο ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σε κάθε ευκαιρία. Στο σημείο αυτό ξεχνάει ότι η ερμηνεία ενός Νόμου έχει πολλές φορές μεγαλύτερη βαρύτητα για τον φορολογούμενο απ΄ό,τι ο ίδιος ο Νόμος. 

Και τι κάνει, λοιπόν, ο Χάρης Θεοχάρης; Ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας σπάσει τα νεύρα. Βγάζει εγκυκλίους, στέλνει φιρμάνια στους εφόρους, με σκοπό να εισπράξει αυτά τα χρήματα που δεν μπόρεσε να εισπράξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να πάρει από τους πολίτες τους φόρους που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν.  

Κύριε Χάρη! Κι ανάποδα να γυρίσετε αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να βρείτε ούτε ένα ευρώ στις τσέπες τους. Ο κόσμος δεν πληρώνει, επειδή δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο οποιοσδήποτε είναι να "καθαρίσει" τις οφειλές του στην εφορία. Μπορεί να μην πληρώσουμε το δάνειο στην τράπεζα, την εισφορά μας στον ΟΑΕΕ, να μην επιστρέψουμε τα δανεικά στον φίλο μας, αλλά την εφορία θα την πληρώσουμε. Κι αυτό διότι οι επιπτώσεις σε διαφορετική περίπτωση είναι σημαντικές. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να φτάνετε στα άκρα και να ταλαιπωρείτε ανθρώπους που έχουν ήδη ένα σωρό προβλήματα. Καταλάβετε κι εσείς και οι άλλοι πιο πέρα ότι λεφτά δεν υπάρχουν. 

Πάντως, κ. Χάρη Θεοχάρη, πρέπει να το παραδεχτείτε: Επίτηδες να το κάνατε, τέτοιο χάος δεν θα είχατε φέρει. Έχετε κάνει τους πάντες να τινάζονται από το κρεβάτι τους. Έχετε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των φορολογουμένων. "Τι μας περιμένει σήμερα", αναρωτιούνται και όχι άδικα. Μέχρι και στου Μαξίμου ανησυχούν τόσο, που σκέφτονται να παραδώσουν από τώρα στον Αλέξη.  Κάθε άλλη προσπάθεια την θεωρούν πλέον μάταιη, αν εσείς στο μεταξύ συνεχίσετε να στέλνετε τους φορολογούμενους στα κάγκελα! 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4236979&pg=2&OrderDir=



ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ''FORUM'' TOY ''CAPITAL.GR''

1. 
Κυριε Μαυριδη, προφανως δεν γνωριζετε τι προβλεπει το μνημονιο που εχουνε υπογραψει:
Οτι πρεπει η χωρα να επιτυγχανει εξωπραγματικα πρωτογενη πλεονασματα, της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ φέτος, 3% το 2015 και 4,5%-4,3% για την επόμενη πενταετία, σε μια οικονομια βυθισμενη σε υφεση, αποπληθωρισμο & αυξηση του χρεους, συμφωνα με το μνημονιο & τις προβλεψεις του που εχουν αποδεχθει.
Σε απόλυτα ποσά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παράγονται πλεονάσματα 2,76 δισ. ευρώ φέτος, 5,7 δισ. το 2015 και γύρω στα 9 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2020.
Τα δε χρήματα αυτά θα κατευθύνονται αποκλειστικά στην εξόφληση δανείων, και μόνο εφόσον ξεπεραστούν οι στόχοι αυτοί, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το 70% της υπέρβασης για κοινωνικούς ή αναπτυξιακούς σκοπούς.
Εν ολιγοις οταν ο Σαμαρας μονολογει για παροχες απο πρωτογενη πλεονασματα μας δουλευει ολους.
Βέβαια, όλοι γνωρίζουν -αν και δεν το ομολογούν- ότι τέτοια πλεονάσματα είναι απολύτως αδύνατο να επιτευχθούν και ότι απλώς γράφτηκαν κάποια νούμερα στο χαρτί για να παρουσιαστεί ως βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Ποια ειναι η ουσια?
 Πιεση για αποκρατικοποιησεις, ιδιαιτερως τραπεζων & κρατικων επιχειρησεων που προσβλεπουν οι Γερμανοι.
Διοτι η φοροδοτικη ικανοτητα του Ελληνα τελειωσε & τα δικα μας τζιμανια ακομη κανουν σχεδια επι χαρτου για σμυκρινση του δημοσιου.
Γενικως οι παντες μας δουλευουν, αλληθωριζοντας προς το συμφερον τους μονον.
Ο Θεοχαρης απλα εκτελει εντολες ανικανων πολιτικων που κευβονται με ψεματα, μεχρι τελικης πτωσης.
(...)
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4236979&pg=2&OrderDir=

2. 
 Το να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας πρέπει να ισχύει και για ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για να μιλάμε για κράτος δικαίου και για πολιτική λιτότητας.

Το ’07 το ΑΕΠ ήταν 223 δις, το πωλήθηκαν 173.000 ακίνητα, 250.000 αυτοκίνητα, το επίδομα ανεργίας πλησίαζε τον βασικό του σήμερα και η ανεργία ήταν μονοψήφιος αριθμός. Ο τότε προυπολογισμός προέβλεπε πρωτογενείς δαπάνες 43,6 δις. ( 19,5% ).Τελικά έκλεισε με 45,3

Το ’13 το ΑΕΠ ήταν 183 δις (σχεδόν όσο η κατανάλωση του ’07), πωλήθηκαν μόνο 22.500 ακίνητα (κραχ στην οικοδομή) κατατέθηκαν 300.000 πινακίδες και οι άνεργοι είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το 2013 οι πρωτογενείς δαπάνες είναι 45 δις ( 24,6% ).

*Το να έχεις τις ΙΔΙΕΣ πρωτογενείς δαπάνες με το ’07 δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να εισπράττεις το ΙΔΙΟ ποσό σε άμεσους φόρους με το ’07 δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να είναι το ’13 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ η δαπάνη για συντάξεις του δημοσίου από το ’07 δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να εισπράττουν ΑΥΤΟΥΣ τους μισθούς, οι βουλευτές που νομοθετούν ΑΥΤΑ τα μέτρα, δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να καλούνται να πληρώσουν χαράτσι ΑΝΕΡΓΟΙ δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να φορολογείς ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να αυξάνεις τα διόδια το ’14 βάση απόφασης του ’07 δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να στεγάζεις δημόσιες υπηρεσίες σε ακίνητα ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ πίσω από τους οποίους κονομάνε ημέτεροι δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να «εργάζονται» 2.000 άτομα ως υπάλληλοι της Βουλής δεν είναι πολιτική λιτότητας.
*Το να διαγράφεις χρέη (από)κομμάτων δεν είναι πολιτική λιτότητας.

ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ 
(...)
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4236979&pg=1&OrderDir=

Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ