"Τσουνάμι" γέλιου από την Θεσσαλονίκη


 (...)
Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο δεν ανέβηκαν απλώς στην εξουσία όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη.
«Καβάλησαν» το κράτος καλπάζοντας μέσα στην συναλλαγή, την πολιτική σκοπιμότητα και την κυβερνητική αυθαιρεσία.

Κατάστρεψαν θεσμούς και συστήματα προσφέροντας ως ιστορία το άνοιγμα του λιντσαρίσματος της κρατικής πίτας από τους ολίγους κυβερνητικούς και κρατικούς υπαλλήλους προς τους εργατοπατέρες, τους Δήμους, τους Δημάρχους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους πάσης φύσεως «επιβήτορες» των ΔΕΚΟ. 
...μπήκαν στον χορό των διεφθαρμένων και ολόκληροι κομματικοί στρατοί.
Και αφού διέλυσαν το σύμπαν και την οικονομία και έφαγαν με κάθε τρόπο τα λεφτά του συστήματος τώρα ζητάνε από τους κατεστραμμένους φορολογούμενους να πληρώνουν τα σπασμένα 
(...)


Μπορούσε ήδη να είναι «τσουνάμι» τραγωδίας των μικρομεσαίων και να διαχυθεί σε όλη την Ελλάδα. Οι Θεσσαλονικείς όμως με το ταλέντο τους να μετατρέπουν και την τραγωδία σε κωμωδία το ανέκοψαν προσωρινά. Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης, μέλη του αντίστοιχου Επιμελητηρίου της πόλης τα λέει όλα. Η Ελλάδα κατάντησε ένα πελώριο τσουνάμι γέλιου. Αυτό και μόνο φτάνει.

Τι άλλο να πει κανείς όταν σήμερα στην Ελλάδα οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι χειροτέχνες και όλοι εκείνοι που είναι ένα ή δυο σκαλιά πάνω από τον απλό εργαζόμενο δεν έχουν
  δικαίωμα ούτε στην ασπιρίνη επειδή το κράτος, που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία από το 1974 μέχρι το 2014 και μαζί της και όλο το ασφαλιστικό σύστημα, θέλει και άλλα λεφτά. 

Το κράτος μετά τις τόσες κραιπάλες, κλοπές, σπατάλες και την καταλήστευση των πόρων των Ταμείων είτε με καταχρήσεις είτε με κουρέματα θέλει και τα ρέστα.

Αγνοεί το οικονομικό μαρτύριο του επαγγελματία και του βιοτέχνη που το προκάλεσε ο εγκληματικός σοσιαλισμός και σοβιετισμός των εναλλασσομένων στην εξουσία κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και ζητάει τώρα να φάει σπίτια, μαγαζιά και άλλα περιουσιακά στοιχεία με μοναδικό επιχείρημα τις οφειλές των νοικοκυραίων.

Και δεν δέχομαι σε καμιά περίπτωση ως αντίλογο το γνωστό και αστήρικτο επιχείρημα ότι μέσα στους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και γενικά τους μικρομεσαίους θα συναντήσουμε πονηρούς, ύποπτους, καιροσκόπους και άλλους απατεώνες.

Απορρίπτω το δικαίωμα στον αντίλογο αυτό (έστω και αν έχει βάση) από το κράτος όσο δεν είναι σε θέση να μας πείσει για την δική του εντιμότητα, την αξιοπιστία του και την διαφάνειά του. Αλλά και να μας δικαιολογήσει την άρρηκτη σχέση του μόνο με όσους ξέρουν να το «καβαλάνε».

Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο δεν ανέβηκαν απλώς στην εξουσία όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη.

«Καβάλησαν» το κράτος καλπάζοντας μέσα στην συναλλαγή, την πολιτική σκοπιμότητα και την κυβερνητική αυθαιρεσία.

Κατάστρεψαν θεσμούς και συστήματα προσφέροντας ως ιστορία το άνοιγμα του λιντσαρίσματος της κρατικής πίτας από τους ολίγους κυβερνητικούς και κρατικούς υπαλλήλους προς τους εργατοπατέρες, τους Δήμους, τους Δημάρχους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους πάσης φύσεως «επιβήτορες» των ΔΕΚΟ. 

Αυτή ήταν η σοσιαλιστική αλλαγή της μεταπολίτευσης.

Αντί να εκμεταλλεύονται το κράτος μόνο οι ολίγοι μπήκαν στον χορό των διεφθαρμένων και ολόκληροι κομματικοί στρατοί.

Και αφού διέλυσαν το σύμπαν και την οικονομία και έφαγαν με κάθε τρόπο τα λεφτά του συστήματος τώρα ζητάνε από τους κατεστραμμένους φορολογούμενους να πληρώνουν τα σπασμένα του πρώην ΤΕΒΕ που καταληστεύτηκε από τα κόμματα, ή του πρώην ΙΚΑ που μοίραζε λεφτά σε κομματικούς βρεφικής ηλικίας... είτε δευτέρας παρουσίας...

Μέχρι και ο ελεγχόμενος από την πολιτική τους Συνήγορος του Πολίτη τους είπε να μειώσουν τις εισφορές κατά 30% αφού τόσο μειώθηκαν και οι μισθοί, ώστε να νοικοκυρέψουν την κατάσταση.

Δεν ακούν τίποτε.

Άλλωστε τον Συνήγορο του Πολίτη των θεωρούν χρήσιμο μόνο για ανακοινώσεις.

Οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματίες τους είπαν, μέχρι και προχθές από τον Σύλλογο Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων, να πληρώσουν αλλά με μια ρύθμιση που θα προβλέπει δόσεις και περίοδο χάριτος ώστε σιγά- σιγά να δώσουν αυτά που χρωστάνε και να πάρει και ο ΟΑΕΕ τα λεφτά του.

Κανείς δεν τους ακούει γιατί οι επαγγελματίες είναι δήθεν «πονηροί» και «αλεπούδες» και θέλουν να ρίξουν το κράτος για να φάνε τα λεφτά τους στα μπουζούκια...

Αυτή είναι η απάντηση της Πολιτείας χωρίς αυτοκριτική και χωρίς εξήγηση πως έγινε και κράτος και οι φορολογούμενοι να συνθέτουν κύκλωμα συγκοινωνούντων δοχείων απάτης που δεν βγάζεις πλέον άκρη ποιος έκανε την αρχή...

Τους πρότειναν τα Επιμελητήρια να επαναφέρουν τους πάντες στην ασφάλιση και να επιτρέψουν στους ασφαλισμένους επαγγελματίες να επιλέγουν την κλίμακα ασφάλισης ώστε να φέρνει ο καθένας τον ΟΑΕΕ στα μέτρα του και να μην χάνει και ο Οργανισμός.

Τους απάντησαν με τον πλέον αισχρό τρόπο.

Με μαζικά απειλητικά ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν θα χάσουν τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους, τα εμπορεύματα και ό,τι πάγια έχουν.

Αυτή την καταστροφή των επαγγελματιών και βιοτεχνών που γίνεται μπροστά στα μάτια μας έχουν (ευτυχώς) το κουράγιο να διακωμωδήσουν οι Θεσσαλονικείς επαγγελματίες με τον Σύλλογο Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων και μπράβο τους.

Μπράβο και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου που θα αποσύρει τους εκπροσώπους της από τον αμαρτωλό ΟΑΕΕ.

Μπράβο και στους Ασφαλισμένους Ανασφάλιστους του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που θα φθάσουν το ρεζιλίκι μας μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. 

Άλλωστε η γελοιότητα της δήθεν πολιτικής για το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται ήδη σε τσουνάμι ξεκαρδιστικού γέλιου για όλο τον πλανήτη. Άλλος τρόπος αντίδρασης δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα.

 Του Γιώργου Κράλογλου
http://www.capital.gr/
gmessages/showTopic.asp?id=4262384&pg=3&OrderDir=



ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ