Ελληνικό Σουλτανάτο:'' Διαρκές Αυτόφωρο'' & ''Διαρκής ΑΣΥΛΙΑ'' ...

(...) 
Υπενθυμίζεται ότι χρέος άνω των 5.000 ευρώ το οποίο παραμένει ανεξόφλητο για περισσότερους από τέσσερις μήνες από λήξη της προθεσμίας πληρωμής του αποτελεί διαρκές αυτόφωρο
(...)


(...)
Οι «κοτζαμπάσηδες» της εφορίας, του ΟΑΕΕ και των άλλων κρατικών Ταμείων ενώνουν, μέσα στο καλοκαίρι, τα «φιρμάνια» προς τους «γραικούς» που χρωστάνε στο ελληνικό Σουλτανάτο και θα χώνουν στο «μπουντρούμι» όσους δεν πληρώσουν έστω και 5.000 ευρώ.(...)
Μέσα στο καλοκαίρι η Τρόικα θα μας ρωτήσει τι έχουμε κάνει για να εισπράξουμε τα 63 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα κρατικά Ταμεία.  
Θα ζητήσει να της δείξουμε υπουργικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις και εγκυκλίους, σε εφαρμογή, που θα ορίζουν ότι τα χρέη προς το κράτος δεν είναι ξεχωριστά είτε πρόκειται για φόρους, είτε για εισφορές, είτε για πρόστιμα, είτε για ΦΠΑ.
Όλα τα χρέη θα θεωρούνται κρατικά και για την πληρωμή τους θα ισχύουν αυτά που ξέρουμε για τους φόρους. 
Δηλαδή έτσι και περάσει το χρονικό διάστημα που έχει ορισθεί για  χρωστούμενα από 5.000 ευρώ και επάνω σε μαζεύουνε με διαδικασίες αυτόφωρου και σε χώνουνε φυλακή μέχρι να πληρώσεις. 
Αυτός θα είναι ο τρόπος που θα σε μαζεύουν (από το καλοκαίρι και μετά) ακόμη και αν έχεις ξεχάσει να βάλεις τα ένσημα στους εργάτες της οικοδομής. 
Αν τους δώσεις το σπίτι σου, γιατί δεν έχεις τα 5.000 ευρώ , θα το πάρουνε αλλά δεν πρόκειται να βγεις από την φυλακή γιατί ακόμη δεν ξέρουν αν θα τους αφήσει η Τρόικα να το συμψηφίσουνε. 
Αλλά και αν τους αφήσει δεν πρόκειται να σου δώσουν ρέστα… για το σπίτι που θα σου πάρουν για 5-10.000 ευρώ χρέη. 
(...)


Κοινό μέτωπο εφορίας Δικαιοσύνης για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Σαν δέσμευση περιλαμβάνεται στα κείμενα των τελευταίων αναθεωρήσεων του μνημονίου. Έφθασε όμως η ώρα για να γίνει πραγματικότητα. Είναι η ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου που αποτυπώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων ύψους 8,3 δις ευρώ περιλαμβάνεται η παραπάνω πρόβλεψη. Πιο συγκεκριμένα, για να λάβει η Ελλάδα τη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ του Ιουνίου θα πρέπει να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και
  Δικαιοσύνης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει κοινές διαδικασίες πολιορκίας με διοικητικά και ποινικά μέσα εναντίον όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην πράξη, οι φορολογικές οφειλές θα ενοποιηθούν με τις ασφαλιστικές οφειλές και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των εφοριών και των ασφαλιστικών ταμείων θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη της συνολικής οφειλής ενός φορολογούμενου ή εργοδότη που χρωστά εισφορές.

Σημειώνεται ότι με βάση το υφιστάμενο καθεστώς οι εφορίες «κυνηγούν» τους οφειλέτες φόρων μέσω των τμημάτων Δικαστικού των εφοριών και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. Ο μηχανισμός αυτός είναι κατακερματισμένος και η τρόικα θεωρεί ότι με την ουσιαστική ενοποίησή του πρόκειται να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. 

Επίσης, με δεδομένο ότι την κοινή υπουργική απόφαση θα υπογράψει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες διώξεων όσων έχουν χρέη προς το δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι  χρέος άνω των 5.000 ευρώ το οποίο παραμένει ανεξόφλητο για περισσότερους από τέσσερις μήνες από λήξη της προθεσμίας πληρωμής του αποτελεί διαρκές αυτόφωρο. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή ένας οφειλέτης με χρέος άνω του συγκεκριμένου ποσού εντοπισθεί  θα οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σπύρου Δημητρέλη
http://www.capital.gr/tax/gmessages/showTopic.asp?id=4297571&nid=1986085






ΣΧΕΤΙΚΑ.1

Αφήνει φέσι η «Ελιά»

Δείτε εδώ το βίντεο για τα χρέη των κομμάτων

Δάνεια σε υπερχρεωμένα κόμματα

Ό,τι θέλετε να μάθετε για τα χρέη των κομμάτων και δεν τολμάτε να ρωτήσετε…
Οι τελευταίοι ισολογισμοί της ΝΔ, στις αρχές του 2013 έδειχναν 145 εκ. ευρώ χρέη για τη ΝΔ και ένα λίγο μικρότερο ποσό για το ΠΑΣΟΚ.
 Άθροισμα άνω των 270 εκ. ευρώ (...)οι τόκοι πρέπει να ξεπερνούν τα 22 εκ. ευρώ το χρόνο.(...)Η μοναδική εγγύηση για τα δάνεια αυτά ήταν οι μελλοντικές χρηματοδοτήσεις από το κράτος, δηλαδή τα δύο κόμματα προεξοφλούσαν την ψήφο των πολιτών και χρησιμοποιούσαν την οικονομική ισχύ που προσέφεραν τα δάνεια για να την «αγοράσουν». Ό,τι ποσοστά κι αν φέρουν όμως τα δύο κόμματα στα επόμενα χρόνια, τα δάνεια αυτά αποκλείεται να αποπληρωθούν. Η κρατική επιχορήγηση και στα δύο κόμματα δεν καλύπτει σήμερα ούτε τους μισούς τόκους. Για το κεφάλαιο ας μην μιλάμε. (...)Αν τα κόμματα δεν πληρώσουν ποιος θα την «πατήσει»;Κατά 90% ο «συνήθης ύποπτος», που δεν είναι άλλος από τον φορολογούμενο. Μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυτές είναι κατά περίπου 90% κρατικές. Οπότε η σχετική ζημιά θα μετατραπεί σε απώλεια κεφαλαίου και θα μεταφερθεί στους φόρους. Φόρος ακινήτων, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος. Διαλέξτε και πληρώστε. (...)

Αλλος χρωστάει κι άλλος... πληρώνεις 
 (...) Είναι δυνατόν, να δρομολογείται η διαγραφή 275 εκατομμυρίων ευρώ οφειλών των κομμάτων τους, με νόμους ψηφισμένους από τους ίδιους 152 βουλευτές που ψήφισαν τους νόμους για την σύσταση ειδικού κρατικού οργανισμού για αναγκαστική είσπραξη με κατασχέσεις λογαριασμών και πρώτων κατοικιών, και φυλακίσεις ξεκοιλιασμένων και φτωχοποιημένων μικρομεσαίων (500.000 Ελλήνων πολιτών); Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν τα 275 εκατομμύρια να περάσουν στο χρέος του ελληνικού Λαού μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; (...)

Στους ψηφοφόρους τα θαλασσοδάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΚΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ προς το τραπεζικό σύστημα. Οι διοικήσεις των τραπεζών που πρωτοστάτησαν σε αυτή την πρωτοφανή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα εξηγήσεις, ούτε και τους ζήτησε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάτι σχετικό. Τα κόμματα, πάντως, θα συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει κάτι. Πώς; Με νέο ΑΦΜ! 

Πάνε... φυλακή για χρέη οι υπεύθυνοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; 
 (...) Ζητούσαν από κρατικές κυρίως -αλλά όχι μόνο- τράπεζες, τους διοικητές των οποίων όριζε η εκάστοτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, να τους χορηγούν δάνεια έναντι κρατικών επιχορηγήσεων ολοένα και πιο... μελλοντικών χρόνων. Οδηγηθήκαμε έτσι στο σημείο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν δεσμεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις ακόμη και των ετών... 2019 και 2020! (...)Ο κίνδυνος είναι σαφέστατος. Κάποια νύχτα στη Βουλή θα περάσουν νόμο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είτε θα φορτώνει τα χρέη των κομμάτων στον κοσμάκη μέσω έκτακτων κρατικών επιχορηγήσεων, είτε θα τα διαγράφει εντελώς, εις υγείαν των κορόιδων! 

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Τ.τ.Ε. - "Υπηρεσιακό απόρρητο" τα δάνεια των κομμάτων ενώ κατάσχονται σπίτια Ελλήνων για λίγα ευρώ

Ιστορίες πολιτικού χρήματος

Το όργιο σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ με αριθμούς ...

Ο πόλεμος των Greens

 Σημεία και τέρατα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ-Υπερβαίνει τα 114,5 εκατομ. ευρώ η «μαύρη τρύπα».Τεράστιες δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά

«Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες»
(...)ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία τίθενται στο απυρόβλητο τα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών που έχουν δώσει «θαλασσοδάνεια» στα πολιτικά κόμματα. 
Μια τροπολογία, κυριολεκτικά απίστευτη. (...)αυτοί οι άνθρωποι, δίνουν προστασία που θυμίζει υπόκοσμο σε εκείνους που τους είχαν επί χρόνια ανοίξει τις κάνουλες με το χρήμα, θέτοντας ουσιαστικά ένα φράγμα προστασίας απέναντι στη δικαστική έρευνα. Προφανώς, δεν ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους και τιμούν τις δεσμεύσεις τους.(...)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα



ΣΧΕΤΙΚΑ.2















* Από το :http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4299978&pg=2&OrderDir=