"Στ’ Άρματα, στ’ Άρματα εμπρός στον αγώνα" των εξοπλισμών που ποτέ δεν χρειαζόμασταν


(...)

Η Πολωνία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα 11 αρμάτων LEO2A5 (16-05-14) που αγόρασε από την Γερμανία με διακρατική συμφωνία. 
Το σύνολο της αγοράς ανέρχεται σε 105 άρματα LEO2A5, 14 LEO2A4 και 200 οχήματα υποστήριξης. ΌΛΑ ΑΥΤΑ έναντι 187 εκατ. ΕΥΡΩ!!! Απλά σας θυμίζω ότι εμείς πληρώσαμε (για 170) 1,7 δις € . Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Είναι τα ίδια άρματα; Θα σας απαντήσω ότι αν τα δικά μας παίρνουν βαθμολογία 10 τα πολωνικά 8. Πληρώθηκαν όμως με 187 εκ. €. Δηλαδή το 10%, σχεδόν, του δικού μας φαγοποτιού! 
(...)


του Κων/νου Φράγκου*

Οι μίζες στα εξοπλιστικά και τη
διασπάθιση των στρατιωτικών δαπανών
είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί η 
αμυντική θωράκιση της χώρας
Πρόκειται για ενέργειες που εγγίζουν 
την προδοσία. 
Αθαν. Έλις (Καθ. 10/03/2011)

Δεν μου αρέσει καθόλου να τυμβωρυχώ και να ταλαιπωρούμαι προσπαθώντας να σηκώσω ταφόπλακα σαρκοφάγων, δηλαδή να ψαχουλεύω για σκάνδαλα – σκελετούς που έχουν ταφεί ή κουκουλωθεί από τις διάφορες διατάξεις – Νόμους κλπ. που έχουν εφευρεθεί από την, κατά Γιώργο Βότση (Ε. 10/05), κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών που εξακολουθεί, αδιάντροπα, να μας κυβερνά σήμερα. 
Διάφορα όμως γεγονότα τα επικαιροποιούν και θέλοντας και μη, με ερεθίζουν να το κάνω. Δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω. 

Μόλις πρόσφατα η έγκυρη γερμανική εφημερίδα SKEDDEUTSCHE ZEITONG αποκαλύπτει (19/05/14) ότι δύο γερμανοί πρώην βουλευτές του SPD δηλαδή του Σοσιαλιστικού Κόμματος τσέπωσαν 5 εκ. € από την KRAUSS – MAFFEI – WEGMAN, κατασκευάστρια εταιρεία των Αρμάτων LEO2 που μας τα μοσχοπούλησαν έναντι 1,7 δις €. Γιατί; Για να «στηρίξουν», στην περίοδο 2000 – 2005 την πώληση των αρμάτων και πυροβόλων στην Ελλάδα όταν την κυβερνούσαν οι αδελφοί σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ. 

Η εταιρεία των δύο Γερμανών Κοινοβουλευτικών (δηλαδή της κυρίας Ντάγκμαρ Λουκ και κυρίου Χάϊντς Στάινερ) ονομαζόταν BFS. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι δύο γερμανοί είχαν θαυμάσιες σχέσεις και διασυνδέσεις με «συναδέλφους» στην Ελλάδα που, όπως αφήνεται να εννοηθεί, συνέτρωγαν τα ….. μεζεκλίκια. 

Διενεργείται έρευνα από τους Γερμανούς και από την ίδια την εταιρεία KMW που, όπως δηλώνει, δεν γνωρίζει τίποτα για τον «φόνο». Σιγά μη γνώριζε…Ομιλούμε, πάντοτε, για καταγγελία. Το καταπληκτικό στην περίπτωση είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει στην επιφάνεια κι άλλο ένα τερατώδες ποσό που διοχετεύονταν στις ακόρεστες τσέπες των πολιτικών για τους εξοπλισμούς! Ιδιαίτερα για τα γερμανικής προέλευσης άρματα και υποβρύχια. 

Στα παραπάνω προστίθεται μία άλλη σοβαρή καταγγελία του δημοσιογράφου Νταβίντα Σράβεν (FUNKE MEDIEN GRUPPE) σύμφωνα με την οποία οι νόμοι της αγνής Δημοκρατίας και υψηλής διαφάνειας της κυρίας Μέρκελ, έχουν «πονηρά παράθυρα» στη Νομοθεσία της ώστε να επιτρέπει πάσης φύσεως οικονομικές παρανομίες. Η Γερμανία, λέει ο δημοσιογράφος, η ισχυρότερη Χώρα της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε Παράδεισο της Ιταλικής Μαφίας! Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δίνει και παίρνει. 
Τα παραπάνω δεν είναι άσχετα με το πάρτι των εξοπλισμών 1996-2010 στην Ελλάδα με κύριο παρτενέρ, στο αμαρτωλό τανγκό της διαφθοράς την Γερμανία. Εδώ «κολλάει» ο αφορισμός του απύλωτου στόματος Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε»!. 

Το ότι αργότερα η κυρία Μέρκελ μας απειλούσε με εξαφάνιση γιατί, όντες διεφθαρμένοι, ροκανίσαμε τα δάνεια αποτελεί γελοία υποκρισία. Οι Γερμανοί, και όχι μόνο αυτοί, ήξεραν ποιους διεφθαρμένους Έλληνες εδάνειζαν ασύδοτα και χωρίς έλεγχο γνωρίζοντας, εκ των προτέρων, την κατάληξη και την εκδορά που μας επεφύλασσαν. Δάνειζαν τους λωποδύτες πολιτικούς για να στήνουν τα συμπόσια με τους Μεγαλοβαρώνους των Εξοπλισμών και τους Εθνικούς προμηθευτές. Όχι τον Ελληνικό Λαό. 
Στα παραπάνω θα προσθέσω ότι ακόμη προμήθειες από άλλες χώρες (π.χ. Ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ από ΗΠΑ, Ελικόπτερα ΝΗ-90 από Γαλλία) περνούσαν από τον «πάγκο» της Γερμανικής ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ για τις πληρωμές με τα διαβόητα SWAPS των κ. Σημίτη – Παπαντωνίου. Τεράστια, ανεξέλεγκτα ποσά.

Ο έγκυρος αρθρογράφος κ. Χρ. Γιανναράς σχολιάζει στην Καθημερινή (25.05.14): ''Αποκλείεται να αγνοούσαν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες την έκταση λωποδυσίας του Κοινωνικού χρήματος και των δανείων στην κομματοκρατούμενη Ελλάδα, τους Επώνυμους και διεθνώς διασυρμένους που με νομικό εφεύρημα την έγκαιρη «παραγραφή» (πιο πρόστυχο τέχνασμα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πολιτικό σύστημα). Οι λωποδύτες πολιτικοί κατάκλεβαν την Χώρα προχωρούσαν στην διαπλοκή με λωποδύτες εργολήπτες και προμηθευτές του Δημοσίου, εκδότες, καναλάρχες...''. 

Προσθέτω και με συνεργάτες εμπόρους όπλων εσωτερικού και εξωτερικού. Οι δε «σεσηπότες μυελοί» του τεχνάσματος που περιγράφει ο κ. Γιανναράς αποτελούν σήμερα τιμημένα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ελέγχουν ακόμη τους Εξοπλισμούς, όσους απέμειναν. 

Και κάτι το ….. εγχώριο και αρματικό

Βλέπω σε ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ (14-05-2014) ότι η Υπηρεσία συζητά με υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους της KMW τα περί συμβάσεων της κυρίας προμήθειας των αρμάτων LEO2 και αυτής των ΑΩ 13/03.. Νόμιμον και ηθικόν. 

Παρετήρησα την παρουσία του κ. Ιωαννάτου, τον οποίο η ανακοίνωση ονομάζει Τεχνικό Σύμβουλο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται ως Αντιπρόεδρος της ΑΧΧΟΝ (10-4-2014), εταιρείας που, κατά την αγορά αρμάτων, αντιπροσώπευε την KMW. Επίσης σημειώνω ότι τα ΑΩ είχαν ανατεθεί στην θυγατρική εταιρεία της ΑΧΧΟΝ, SONAK ΑΕΒΕ, η οποία άλλωστε έχει λάβει την μερίδα του λέοντος από όλα τα ΑΩ της θρυλικής Σημητικής 8ετίας. 
Το προφίλ της εταιρείας αυτής (επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, εγκαταστάσεις, κ.ά.) είχε παρουσιάσει γλαφυρά το ΟΝ ALERT πέρισυ θέμα ουδόλως ενόχλησε την ΓΔΑΕΕ η οποία εκείνη την εποχή βρισκόταν σε οργασμό εγκρίσεων αντισταθμιστικών της εν λόγω εταιρείας, ο δε Πρόεδρος της ήταν καθημερινός και προνομιούχος θαμών της ΓΔΑΕΕ.. 

Συνέβη το αντίθετο. Έσπευσε ν’ ανανεώσει τα «διαπιστευτήρια» της χωρίς να λάβει υπόψη τις καταγγελίες στο ON ALERT. Το προϊστάμενο Υπουργείο, βέβαια, κρατούσε, τη λεγόμενη, άψογο στάση «Μακράν από τις δραστηριότητες του ΜΠΕΝΙΣΤΑΝ» - «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ». 
Σήμερα η SONAK ΑΒΕΕ έχει περιέργως, εξαφανισθεί από το προσκήνιο καθώς έχει εμπλακεί δικαστικά με το κραυγαλέο σκάνδαλο του Ηλεκτρονικού Πολέμου ΓΕΣ. Μια πυκνή ομίχλη καλύπτει τα τεκταινόμενα που αφορούν στις σχέσεις ΓΔΑΕΕ – SONAK – AXXON – KMW. 

Γλυκές αναμνήσεις

Όπως προανέφερα μου είναι δύσκολο ν’ αποφύγω τις προκλήσεις που προσφέρουν οι επαναφορές στην επικαιρότητα σκανδάλων. 

Τυχαία, ανακατεύοντας τα χαρτιά μου, βρήκα ένα φύλλο του Γαλλικού LE POINT (11-03-03) που περιγράφει με χιούμορ και με γαλλική φινέτσα, την υπόθεση της διεκδίκησης της μίζας 3% (1,7 x 0,3 = 60εκ. €) της εταιρείας EVANSTON, με έδρα τις Παρθένους νήσους (ένθα κατοικοεδρεύουν πάμπολλες εταιρείες «αρπακτικών») από την ΙΒΟS, για την αγορά από την Ελλάδα των αρμάτων. H IBOS με έδρα το Μόναχο αντιπροσώπευε την KMW. 

Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της EVANSTON που απαιτούσε τη μίζα; Σας αφήνω να το μαντεύσετε. Απλά σας θυμίζω ότι για την αγορά των αρμάτων ο «τραχανάς απλώθηκε», δηλαδή έγιναν οι διαδικασίες, επί κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και η σύμβαση υπογράφηκε από τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου. 
Λέγεται ότι η EVANSTON πήγε μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην IBOS και ζήτησε τα δικαιώματά της που προέκυπταν από τη συμφωνία, δηλαδή το 3%. Οι IBOSίτες όμως, προφανώς, απάντησαν «Δώκαμαν, δώκαμαν». 

Έξαλλοι, οι της EVANSTON κατέφυγαν στα Ελβετικά δικαστήρια με δικηγόρο τον τ. Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλικής Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης κ. Ρολάν Ντυμά, ο οποίος είχε πολλές σχέσεις με τους Έλληνες, συναδέλφους, σοσιαλιστές. Επειδή υπήρχε φόβος η υπόθεση να τινάξει στον αέρα το «λαδωτικό» σύστημα, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό. Πόσα εισέπραξαν οι της EVANSTON δηλαδή οι Έλληνες Αξιωματούχοι που κρύβονταν πίσω από την OFF-SHORE; 30 – 40 ή 50 εκ. €. Τις γνωρίζει; Τις γνωρίζει, επίσης, πόσα εισπράχθησαν, πιθανώς, από άλλους αξιωματούχους της άλλης φάσης: Δηλαδή του bonus για την υπογραφή; Ουδείς...

Οι τρεις πρώην

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, 
τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα.

Λαϊκό άσμα

Ένα μήνα πριν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου υπογράψει την σύμβαση έλαβε εντός σφραγισμένου φακελλού επιστολή των 3 προκατόχων του Υπουργείου Άμυνας κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Μάκη Αρσένη οι οποίοι προσπάθησαν, με επιχειρήματα, να τον πείσουν να μην προβεί στην αγορά καινούργιων αρμάτων αλλά να προωθήσει σε εκσυγχρονισμό παλαιότερων γιατί αυτό συνέφερε και στην Άμυνα της Χώρας και στην οικονομία. Ένα από τα επιχειρήματα τους είναι ότι καμία Χώρα δεν αγόραζε τότε άρματα. Έκαναν εκσυγχρονισμούς. Σε ώτα μη ακούοντος….. Ο κ. Γ.Π. όχι μόνο δεν έκλαψε αλλά χαμογελαστός τα χρυσοπλήρωσε και τα άφησε χωρίς πυρομαχικά γιατί, όπως λέγεται, κάποιος προμηθευτής δεν ήταν έτοιμος να τα προσφέρει! Το ίδιο έκαναν για τα επόμενα 7 χρόνια Μεϊμαράκης – Βενιζέλος. 
Η παραλαβή, βέβαια, του 1ου Άρματος εγένετο με την προβλεπόμενη διαδικασία, επισκόπου ευλογούντος και Υπουργού ασπαζόμενου εικόνα. Στην Τελετή παρέστησαν, πέραν του διακρύοντος Υπουργού «...πολιτικοί και άλλα κακοποιά υποκείμενα» όπως έγραφε άλλοτε ο αφορισμένος αλλά αθάνατος Ροΐδης. 

Τα καλά νέα από την Πολωνία

Η Πολωνία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα 11 αρμάτων LEO2A5 (16-05-14) που αγόρασε από την Γερμανία με διακρατική συμφωνία. 
Το σύνολο της αγοράς ανέρχεται σε 105 άρματα LEO2A5, 14 LEO2A4 και 200 οχήματα υποστήριξης. ΌΛΑ ΑΥΤΑ έναντι 187 εκατ. ΕΥΡΩ!!! Απλά σας θυμίζω ότι εμείς πληρώσαμε (για 170) 1,7 δις € . Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Είναι τα ίδια άρματα; Θα σας απαντήσω ότι αν τα δικά μας παίρνουν βαθμολογία 10 τα πολωνικά 8. Πληρώθηκαν όμως με 187 εκ. €. Δηλαδή το 10%, σχεδόν, του δικού μας φαγοποτιού! 

Σήμερα ουδείς ενοχλεί ούτε των τότε Πρωθυπουργό κ. Κων. Σημίτη, που πίνει αμέριμνος τον καφέ του στο Κολωνάκι, ούτε τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου, που εκφωνεί πύρινους λόγους στο LONDON SCHOOL DE ECONOMICS για την κατάντια της οικονομίας. 

Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων
Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά

Υ.Γ. 
Μετά τ’ αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής καίτοι το κόμμα του κ. Βενιζέλου ηττήθηκε ο ίδιος εξακολουθεί, φαίνεται, να κρατά υπό τον έλεγχό του το ντόμινο που λέγεται ΓΔΑΕΕ δηλαδή το ΜΠΕΝΙΣΤΑΝ. Από το 2009! 


Διαβάστε ακόμη:



ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://www.onalert.gr/stories/sta-armata-empros-ston-agona