ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ''Οι επενδύσεις των Ελλήνων στα ακίνητα ήταν χαμένα χρήματα'' ...

Χαμένα λεφτά χαρακτήρισε τις επενδύσεις των Ελλήνων σε αγορές σπιτιών και ακινήτων η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομα της.  

  Η  κυβερνητική εκπρόσωπος στην ουσία λέει ότι:

"(Με τη πολιτική μας) έχουμε απαξιώσει τα ακίνητα, τα οποία σας φορολογούμε σαν να αξίζουν χρυσάφι, ΑΡΑ, δεν αξίζει πλέον να επενδύετε σε αυτά" 

Τα λέει κυβερνητικος εκπρόσωπος ευνομούμενου Δυτικοευρωπαικού 
Κράτους ή νεοσυσταθέντος Κράτους των Αγρίων του Αμαζονίου;

 Η σύμβουλος επενδύσεων κ Βούλτεψη...

Η ίδια φρόντισε να επενδύσει στην μοναδική κερδοφόρα  δραστηριότητα που έχει απομείνει στην Ελλάδα: το Βουλευτιλίκι ...


Το εν λόγω άτομο είναι στη βουλή με δικές μας ψήφους...
 H Νέα Δημοκρατία, μέσω της εκπροσώπου της παραδέχτηκε ότι φορολογεί "χαμένα λεφτά" !
Παγκόσμια πατέντα : Φόρος ζημιών !


Επίθεση ΠΟΜΙΔΑ σε Βούλτεψη για τα «χαμένα λεφτά» στα ακίνητα

Προφανώς, «χαμένα λεφτά» είναι και τα 3 δισ. των φόρων που η Κυβέρνηση απαιτεί να εισπράττει κάθε χρόνο από 6.150.000 φορολογούμενους, απαντά η ΠΟΜΙΔΑ στην κυβερνητική εκπρόσωπο.


Η πλήρης απαξίωση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος της κας Κυβερνητικής Εκπροσώπου η οποία με μία δήλωση που ενέχει σημειολογική απαξία και καταστροφικότητα παρόμοια της γνωστής προ ετών δήλωσης περί «Τιτανικού» που βύθισε τη χώρα στην άβυσσο των μνημονίων, χαρακτήρισε ως «χαμένα λεφτά» τις επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα μας. Τα παραπάνω αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη.

Ως εκ τούτου «χαμένα λεφτά» θα πρέπει να θεωρηθούν, σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ, ιδιαίτερα:

1.
Τα «λεφτά» τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να προσελκύσει από μεγάλους επενδυτές για αγορά και αξιοποίηση μεγάλων κρατικών εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

2.
Τα «λεφτά» τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσελκύσει από μεμονωμένους ξένους ιδιώτες μέσω της χορήγησης άδειας παραμονής πενταετούς διάρκειας στη ζώνη Shenghen.

3. 
Τα «λεφτά» της αποταμίευσης του 80% των ελληνικών νοικοκυριών, που απέκτησαν ακίνητη περιουσία όχι γιατί έβγαζαν πολλά χρήματα στη ζωή τους, αλλά γιατί «έτρωγαν» λίγα, και γιατί η αγορά ή ανοικοδόμηση ακινήτου ήταν ο μοναδικός τρόπος αποταμίευσης σε μια χώρα με διαρκή νομισματική και τραπεζική ανασφάλεια.

4.
Τα «λεφτά» της οικοδομικής δραστηριότητας που έδιναν επί δεκαετίες δουλειά και τζίρο στην οικονομία και ατέλειωτα φορολογικά έσοδα στο Κράτος.

5. 
Τέλος προφανώς, «χαμένα λεφτά» θα είναι και τα 3 δισ. των φόρων που η Κυβέρνηση απαιτεί να εισπράττει κάθε χρόνο από 6.150.000 φορολογούμενους που θα πρέπει να «ξεπουληθούν» κυριολεκτικά για να πληρώσουν το ληστρικό ΕΝΦΙΑ, μιας και η ακίνητη περιουσία φαίνεται ότι είναι υπόθεση χαμένη οριστικά, όπως η ίδια η κ. Εκπρόσωπος εμφατικά μας διαβεβαίωσε, στην ανεπιτυχή προσπάθειά της να υπερασπιστεί έναν άδικο και απάνθρωπο φόρο, που όπως διευκρίνισε, δεν την αφορά προσωπικά.

ΠΗΓΗ: 
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1253186/epithesh-pomida-se-voyltepsh-gia-ta-hamena-lefta-s.html






ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Για τους πολιτικούς της κακιάς ακρίδας όντως η λογική του Ελληνα να επενδύει σε ακίνητα είναι λάθος, πρόκειται γιά πεταμένα λεφτά.
Και ο λόγος απλός: Τι θεωρεί η Βουλτεψη μη ''πεταμένα'' λεφτά; 
Προφανώς τα λεφτά τα οποία μπορεί να βουτήξει γιά να πληρωθεί η ίδια και να πληρώσει και τους κλακαδόρους τσανακογλύφτες με τους οποίους το κόμμα της 
(και όσοι άλλοι είχαν την κουτάλα ) γέμισαν μέχρι σκασμού τον Δημόσιο Τομέα.
Και οι αποδείξεις γι΄αυτό άφθονες. 
Για παράδειγμα :
Τα λεφτά που επένδυσαν οι Ελληνες σε ομόλογα Δημοσίου, απλώς τα έκλεψαν με με ύφος ιδιοκτήτη.
Τα λεφτά που έδωσαν οι Ελληνες γιά εισφορές δεν ήταν ''πεταμένα'', είναι απλώς φαγωμένα
Τα λεφτά που έδωσαν γιά να στήσουν κάποια επιχείρηση και αυτά τα λήστεψαν με αλλοπρόσαλλες έκτακτες εισφορές, υστερικά πρόστιμα, και γενικά την φοροληστεία.
Αισθάνονται ότι τους ξέφυγαν τα πολλά λεφτά που πήγαν σε οικοδομές και γή , επειδή συναντούν μεγάλες αντιστάσεις όταν πάνε να βάλουν χέρι και σε αυτά.
Και όπως λέει ό λαός ''θέλει η Πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει''. Ετσι και οι λήσταρχοι αυτοί βλέπουν ότι ο Ελληνας κατάφερε να έχει στην μεγάλη του πλειψηφία ένα δικό του σπίτι και σε μεγάλο ποσοστό ένα σπίτι στο χωριό ή και κανονικό ''εξοχικό'' και δεν μπορούν να κρατηθούν από τη λύσσα να τα βουτήξουν όλα να τα ξεπαραραδιάσουν να συνεχίσουν να ζούν τη σάπια ζωή που αναπαράγουν.
Ετσι όπως το παρατραβάνε το σκοινί, μου έρχεται να πάρω μερικά από τα ''πεταμένα''( σε μορφή τούβλου ή καδρονιού) και να της τα πετάξω στο κεφάλι.
Προς το παρόν συγκρατιέμαι . 
΄Ομως για πόσο ;

***

 Η εν λόγω κυρία πρέπει να βρέχει τη γλώσσα της στο μυαλό της πριν μιλήσει.
Τα λόγια των βουλευτών, των μελών της κυβέρνησης και των λοιπών μεγαλόσχημων δημοσίων λειτουργών πρέπει να διέπονται από προσοχή, μετριοπάθεια και σοβαρότητα γιατί λαμβάνονται υπ' όψιν από πολλούς φορείς. 
Τυχόν παρερμηνείες μπορούν να δημιουργήσουν απρόβλεπτα προβλήματα.
Να υπενθυμήσω επίσης ότι η κα Βούλτεψη και η κυβέρνησή της είναι βουλευτής και κυβέρνηση αντίστοιχα του κάθε έλληνα πολίτη, είτε αυτός έχει ακίνητα στο όνομά του, είτε όχι. 
Κανένας λοιπόν βουλευτής και καμία κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες μιας χώρας και μεριμνά για τα συμφέροντά τους, δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει έστω και λεκτικά, κάποιο περιουσιακό στοιχείο τους.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

***

''... Έλεος πια με τα ρουσφέτια 
- Η...Υπουργός που βόλεψε στο δημόσιο τον άνδρα της, την κόρη και την… κουμπάρα της!
Σκηνικό ακραίου νεποτισμού και οικογενειακού βολέματος έχει στήσει η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, προκαλώντας ουσιαστικώς το κοινό αίσθημα, σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι φτωχοποιημένη και... η ανεργία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.
Όπως αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη "κοντρανεως"», αντί η κ. Βούλτεψη να θεωρήσει την τοποθέτησή της ως...κυβερνητικής εκπροσώπου ως άλμα στην ούτως ή άλλως μικρή πολιτική της καρριέρα, την αξιολόγησε ως ευκαιρία να αποκαταστήσει και κάποιους οικείους της.
http://www.521news.com/%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE... "
Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη κυρία να θεωρεί το ακίνητο ως σταθερή αξία όταν έχει βρει τους ελληνομαλάκες να ταΐζουν αυτήν και όλο της το σόι;

***

 Και ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε κανένα ακίνητο στο ονομα του.
Οι φτωχοί και τίμιοι πολιτικοί της Ελλάδας...

***

 "Χαμένα λεφτά" που καταλήγουν σε χαμένα κορμιά. Ανθρώπους ανίκανους να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρο, οι οποίοι όμως επιμένουν να παριστάνουν την κυβέρνηση (και την αντιπολίτευση).

Βέβαια, από μιαν άποψη είναι όντως "χαμένα λεφτά". Αφού με αυτά αποφάσισαν οι λέρες που κυβερνούν τον τόπο με τρόπο ολοένα πιο βάρβαρο και ανάλγητο (για τους μη πελάτες) να ξεπληρώσουν τα χρέη που οι ίδιοι συσσώρευαν (υπέρ του προσωπικού τους πλουτισμού και των πελατών τους) αρνούμενοι, με κάθε τίμημα, να ξεκουμπιστούν εκουσίως...

***

 Ανθρωποι που έχουν μεγαλώσει στα πουπουλα και κάνουν τις γνωστές παρέες δεν μπορουν να διανοηθουν την φράση "μένω στο δρόμο". Δεν μπορούν να νιώσουν την ανάγκη για ένα σπίτι που ότι και να γίνει να είναι δικό μου. Δεν συζητάμε καν την ανάγκη να βοηθήσεις την επόμενη γενιά. Αυτοί μόνο επενδύσεις κάνουν

***

 Με συγχωρείτε για τα παρακάτω αλλά δεν πάει άλλο με την βλάκα.
Τι είπες τώρα ωρή σαχλή τιποτένιας σκέψης και ανόητης διανόησης ;
Αν είναι χαμένα λεφτά, τότε γιατί τα φορολογείτε σαν να είναι χρυσάφι και τρέχουν όλοι οι real estate του εσω - εξωτερικού να αγοράσουν κοψοχρονιά τα σπίτια που εκποιούν οι τράπεζες και το δημόσιο ;
Είστε όχι μόνο κλέφτες και απατεώνες ολκής, αλλά και βλάκες περιοπής γιατί όσο και να θέλει να κρύψει η χήρα τη χαρά της δεν το καταφέρνει, λέει ο λαός μας. Και ο λαός μας είναι μεν ράθυμος πολιτικά, αλλά έχει σοφία μέσα του και ακόμα δεν σας έχει πετάξει στα βράχια με τις τόσε βλακείες και ανοησίες που λέτε και κάνετε. Έχει την υπομονή και παρακολουθεί.
Δηλαδή το σπίτι που στεγάζει μία οικογένεια είναι πεταμένα λεφτά. Ενώ αν το αγοράσει μία πολυεθνική μέσω κατάσχεσης και αρχίζει να το νοικιάζει στον τέως ιδιοκτήτη, θα έιναι επένδυση.
Και τα δάνεια των τραπεζών που δίνονταν με ενέχυρο ακίνητα ήταν πεταμένα λεφτά ? Ωραία ! Να περάσετε νόμο να αρθουν οι υποθήκες και να αποδεσμευτούν τα ακίνητα. Οι τράπεζες έχουν καλυφθεί για τα επισφαλεί δάνεια ήδη με τα 63 δις.
Να την πεις αυτή την σαχλαμάρα στις γενιές Ελλήνων που δούλευαν και στερήθηκαν τα πάντα για να χτίσουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, μέχρι να το κληρονομήσουν στα παιδιά τους και τώρα να έρθεις εσύ η πανέξυπνη να πεις έμμεσα ότι η ιδιοκτησία δεν είναι συμφέρουσα για τον απλό πολίτη.
Τότε όλοι οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλοπολιτικοί μας να αρχίσουν να δωρίζουν τα ακίνητά τους σε φτωχές οικογένειες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ώστε να αποκτήσει και κοινωνική αξία αυτή η περιουσία και όχι να υπάρχει για να μαζεύει ένας τόσα λεφτά που δεν έχει τι να τα κάνει.
Κρίμα την προσωπικότητα του πατέρα σου αγαπητή μου. Χρειάζεσαι αγώνα για να φτάσεις στο ύψος του.
Αλλά τι λέω. Μία κυβέρνηση κρίνεται και από τον εκπροσωπό της. 
Θα έλεγα και άλλα, αλλά είναι περιττά.
Αν υπάρξει έστω και ένα 10% που θα σας ξαναψηφίσει, τότε καλά να πάθουν όλοι αυτοί που περίμεναν να περάσουν 6 χρόνια για να καταλάβουν τι συμβαίνει στην χώρα.

Από το 2010 ήταν ολοφάνερο που πήγαινε το πράγμα : ορυκτός πλούτος και ιδιωτική και δημόσια ακίνητη περιουσία.

***

 Γνώμη μου είναι πως όποιος μπορέσει και κρατήσει την περιουσία του για ακόμα 2-3 χρόνια θα βγει κερδισμένος.Βέβαια θα έρθει αντιμέτωπος με τον Ευρωπαικό σχεδιασμό για μηδενική ιδιοκτησία ,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την δήλωση της κας υπουργού νομίζω ότι γίνεται εκ του πονηρού.

***

 Ντρέπομαι και που διαβάζω τέτοια αναίσχυντη παραδοχή του πλάνου "φάτε την ιδιωτική περιουσία".
Μας φόρτωσαν τις κλοπές τους, μας εξαθλίωσαν με εγκληματική φορολογία, εξαφάνισαν μισθούς και συντάξεις ώστε να καταστήσουν πάντες οφειλέτες του δημοσίου που αδυνατούν να πληρώσουν, και μιλάνε κιόλας με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία πλέον. 

Είναι απλώς αδίστακτοι. Θέλουν όλη την Ελλάδα μια ΕΟΖ χωρίς δικαιώματα και χωρίς ιδιωτική περιουσία.

***

 ΄Εχουν λυσσάξει να μας πείσουν ότι έχουμε - σαν πολίτες στην Χώρα μας -μεγάλο ποσοστό ακίνητης περιουσίας!
Εχουν βάλει και τα παπαγαλάκια - όπως ή συγκεκριμένη - να μας λένε ότι ο ...Γερμανός   με διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα , έχει το 1/3 τής ιδιοκτησίας τής Ελλάδος !
΄Ελεος πια με αυτά τα επιχειρήματα ! 
Και η ΕΚΤ γιατί μοίραζε τα τρισεκατομμύρια επί μια δεκαετία σταν Ελλάδα για στεγαστικές ανάγκες ;
Γιατί μετατρέψανε όλες τις εμπορικές τράπεζες σε "Ειδικές" δηλ. Στεγαστικές καί λύσσαγαν να δώσουν δάνεια στον κόσμο ;
Γιατί το επισκευαστικό δάνειο των 5000 Ευρώ το πήγαν στα 15000  στα ...45000 και τέλος στα ...100.000 Ευρώ , καί μάλιστα χωρίς πρόοδο εργασιών από εντεταλμένο μηχανικό ;
Γιατί άλλαξαν τις καταληκτικές ηλικίες των δανειοληπτών από 65 ετών στα 75 χρόνια ;
Γιατί θέσπισαν ακόμα και την εκταμίευση των δανείων με προσχέδια συμβολαίων αγοράς και όχι μετά την προσκόμιση των πιστοποιητικών από τούς συμβολαιογράφους ;
Γιατί  πίεζαν να δώσουν ακόμα και το 100% της αξίας του ακινήτου , ακόμα και τα συμβολαιογραφικά  ...αλλά και τον αναλογούντα φόρο ;
Γιατί  μετά το τέλος του πανηγυριού  άρχισαν να αγοράζουν οι ξετσίπωτες τράπεζες η μια τα δάνεια της άλλης , να τα τιτλοποιούν στο εξωτερικό καί μάλιστα με την περαιτέρω εκχώρηση μετρητών στους δανειολήπτες ;
Γιατί η άθλια κυβέρνηση επιτρέπει ακόμα και σήμερα τα επιτόκια των καρτών να βρίσκονται σε διψήφια επίπεδα και μάλιστα με το ΣΕΠΕ να αγγίζει ή επιβάρυνση το  ...22,5%;
Σε τι επιτόκια βρίσκονται τα επιχειρηματικά και βιοτεχνικά δάνεια ;
Πόση  ...μα πόση ακόμα κορο'ι'δία και εκμετάλλευση μπορεί να επιτρέπεται από πλευράς τραπεζών ή λεγόμενη  .."ρύθμιση" ;
Υ.Γ
Ας σοβαρευτούμε κάποτε σαν λαός καί ας αιματοκυλιστούμε σαν άνθρωποι...

Είναι θέμα καθαρά  ...ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ !

***

 Αν δεν αντιδράσουμε ,
με ακραίους τρόπους πατριώτες ,πάμε CIF για κλοσάρ η παγκάκι .

Μας τα λεν στα ίσα !

***

  Τώρα καταλάβατε τι κρύβουν κάτω από τον φερετζέ του σωσία.
Χαμένα λεφτά οι επενδύσεις σε ακίνητα .  ...΄Οντως, χαμένα λεφτά σε φόρους & δεν παραλείπουν να μας το θυμίζουν με την υπερφορολόγηση μέχρι τελικής κατάσχεσης.
Τα ιδιωτικά περιουσιολόγια ετοιμάζονται για τις μασέλες τους.

Η ακόρεστη όρεξή τους για πολυδάπανο δημόσιο δεν θα σταματήσει πουθενά, αν δεν τους σταματήσει κάποιος.

Σχόλια στο ''Capital.gr''
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4562876&pg=1&OrderDir=