Η πτώση της Γαλλίας
Με τη Λεπέν πρόεδρο δεν τελειώνει μόνον η γερμανική Ευρώπη. Τελειώνει η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση όπως τη γνωρίζουμε, δέχεται τη χαριστική βολή η Γαλλία της Γαλλικής Επανάστασης όπως την ξέρουμε από το 1789 μέχρι και σήμερα.
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου του 2015 η Ελλάδα, το Grexit, το Graccident και όλες οι φθηνές κινδυνολογίες που μας ταλαιπωρούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την αισθητική μας από τη Δευτέρα 26.1 μέχρι και σήμερα, θα έχουν ξεχασθεί καθώς το θέμα που θα κυριαρχεί θα είναι η εκτόξευση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν στην πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής 22.3.2015. Σε αντίθεση με την πτώση της Γαλλίας τον Μάιο του 1940 που αιφνιδίασε, η σημερινή πτώση έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και υλοποιείται λόγω της εγκληματικής αμέλειας των πολιτικών ελίτ στο Βερολίνο και στο Παρίσι.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντεμαν και ο πρώην επίτροπος Ολι Ρεν επικρίνουν τους Γιούνκερ, Ντομπρόσκις και Μοσκοβισί για τη χαλαρότητα που επέδειξαν απέναντι στους Ολάντ-Βαλς με την παραχώρηση διετούς περιόδου προσαρμογής αντί να επιβάλουν πρόστιμο ύψους 4 δισ.!
«Γάλλοι, ακόμη μια προσπάθεια να γίνετε περισσότερο επαναστάτες» είναι η φράση που επαναλαμβάνει ασταμάτητα ο γνωστός Μαρκήσιος στη «Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ». Βρυξέλλες και Βερολίνο, ακόμη μια προσπάθεια για να φέρετε την ακροδεξιά πιο γρήγορα στην εξουσία, θα μπορούσαμε να παραφράσουμε σήμερα. Με τη Λεπέν πρόεδρο δεν τελειώνει μόνον η γερμανική Ευρώπη. Τελειώνει η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση όπως τη γνωρίζουμε, δέχεται τη χαριστική βολή η Γαλλία της Γαλλικής Επανάστασης όπως την ξέρουμε από το 1789 μέχρι και σήμερα.
Η Γαλλία του Διαφωτισμού, του Ορθολογισμού της Ελευθερίας-Ισότητας- Αδελφοσύνης, είναι υπόθεση όλης της Ευρώπης. Η Επανάσταση του 1821, η ενοποίηση της Ιταλίας και η εθνική αφύπνιση στη Γερμανία είναι σε μεγάλο βαθμό παιδιά του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης που σάρωσε στο διάβα της θρόνους, θυρεούς, τίτλους ευγενείας και οδήγησε σε μη αντιστρέψιμη ρήξη με το άθλιο καθεστώς της φεουδαρχίας. Η πρωτιά της ακροδεξιάς στη Γαλλία προαναγγέλλει ανάλογα φαινόμενα στην πλειονότητα των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Υπάρχει η γνωστή παρομοίωση με το σαλόνι του «Τιτανικού», όπου οι επιβάτες της πρώτης θέσης χόρευαν και μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο. Υπάρχει και η σκηνή από τον «Οκτώβρη» του Αϊζενστάιν της προσωρινής κυβέρνησης στα Χειμερινά Ανάκτορα που συζητά αν και πώς θα διαπραγματευθεί με τους Μπολσεβίκους την ώρα που οι ναύτες του «Αβρόρα» ορμούν με εφ' όπλου λόγχη στις σκάλες...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
11-3-2015
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=31706&subid=2&pubid=64153759