Το κυνικό λάστιχο της Ζωής

Σκίτσο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑ'Ι'ΤΖΗ


Σκίτσο του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Τελικά ρε συ Γάτε, η ουσία μιας είδησης, βρίσκεται πάντα πίσω από τις πρώτες γραμμές της. Όμως, ενώ όλοι ασχολούνται με τους τίτλους της κανένας δε νοιάζεται για την πλοκή της. Δηλαδή, για τις αρχικές αιτίες και τις αλληλουχίες εκείνες, που δημιούργησαν την ιστορία της είδησης.

Ακούω, για παράδειγμα, για το λάστιχο του αυτοκινήτου της Ζωής και πως εκείνη έβρισε, λέει, τον υπάλληλο του βενζινάδικου, επειδή αυτός δεν της το έφτιαξε! Και μάλιστα πως τον απείλησε με φράσεις του στυλ: «Ξέρεις ποια είμαι εγώ;», που απεχθάνεται ιδιαίτερα ο μέσος Έλληνας. (Αυτά ισχυρίζονται οι αναπαραγωγοί της είδησης). Όμως η είδηση, ως ιστορία, έχει και ένα ασχολίαστο βάθος, που προφανώς δεν ενδιαφέρει τους διακινητές της.

Σκέφτομαι, λοιπόν, πως αν η Ζωή ήθελε σώνει και καλά, να γνωρίζει ο υπάλληλος του βενζινάδικου ποια είναι, υπήρχε ο τρόπος. Θα έπρεπε να είχε πάει εξαρχής στη Β. Εύβοια με την προεδρική λιμουζίνα και όχι με το δικό της αυτοκίνητο! Που πας κυρία Ζωή μου μόνη σου και σου κλατάρει και το λάστιχο; Ολόκληρη πρόεδρος της βουλής και να τριγυρίζεις μόνη σε βουνά και σε λαγκάδια; Χωρίς τους καμιά δεκαριά παρατρεχάμενους, που δικαιούσαι να σε συνοδεύουν; Χωρίς έστω, να μας χρεώσεις 5.000€ για τα έξοδα της πασχαλινής σου εξόρμησης; Εμείς εκτιμούμε μόνο αυτό που το πληρώνουμε και όχι εκείνο που μας γλυτώνει από τα έξοδα! Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Δεν πήρες παράδειγμα από τον Μεϊμαράκη και τον Πετσάλνικο, που ήταν καλοί και παραγωγικοί πρόεδροι και μας χρέωναν όλα τα τιμολόγια των μετακινήσεων τους, μαζί με τους καφέδες και τα μπισκότα;;

Επιπλέον, το ότι δεν πήρες την κρατική λιμουζίνα, είναι και η βασική αιτία της κατοπινής εξέλιξης της ιστορίας, που τελικά έγινε η είδηση. Ας πρόσεχες! Διότι, αν την είχες πάρει, δεν θα ήσουν αναγκασμένη να πας η ίδια στο βενζινάδικο για την επισκευή του ελαστικού, αλλά θα πήγαινε ο οδηγός σου. Έτσι, δεν θα είχες και την ευκαιρία να γνωρίσεις τον υπάλληλο που δε σε γνώριζε, ώστε να τον απειλήσεις μαθαίνοντας του ποια είσαι! Εσύ, όμως, αντί να πάρεις ένα απλό τηλέφωνο στο δήμαρχο, ή στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, για να σου επισκευάσουν πάραυτα το ελαστικό, προτίμησες να πας μόνη σου στο βενζινάδικο για να αρπαχτείς με τον υπάλληλο παρουσία των αυτοπτών «μαρτύρων», που ανέμεναν διακαώς μια είδηση! Και εσύ πάλι πόση ατυχία! Ολόκληρη Εύβοια, πήγες και έπεσες βρε παιδί μου πάνω σε νεοδημοκράτες «μάρτυρες» και σε ωτακουστές!

Εμείς Γάτε μου, δεν είμαστε μπροστά στο συμβάν και το χέρι μας δεν το βάζουμε στο ευαγγέλιο για κανέναν. Μπορεί να έγινε έτσι όπως το λένε, μπορεί όμως και όχι. Όμως εμείς, δεν παραβλέπουμε το μείζον, για να προβάλλουμε το έλασσον. Μας ενδιαφέρει όλη η ιστορία και όχι μόνο ο τίτλος της είδησης.….
#.
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
16-4-2015
http://peritexnisologos.blogspot.gr/2015/…/blog-post_54.html