ΟΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ! Αυτοί είναι οι 4 δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την Ελλάδα.



Tα ρεπορτάζ, οι πληροφορίες ,τα σχόλια , οι αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με την δουλειά τους έχουν ρίξει φως στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα. Ανταποκριτές στις Βρυξέλλες και οι τέσσερις είναι ανταποκριτές στις Βρυξέλλες σε έγκυρα μέσα ενημέρωσης, με καλές πηγές πληροφοριών και εκ των πραγμάτων με ρόλο στο «ελληνικό δράμα» καθώς με τα γραφόμενα τους επηρεάζουν εκατομμύρια αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο.



ΠΟΛ ΜEΪΣΟΝ
Εργάζεται στο Channel 4. Είναι 56 ετών, γιος οδηγού φορτηγών και πριν ασχοληθεί με την δημοσιογραφία,το 1991, ήταν…δάσκαλος μουσικής. Βρέθηκε συχνά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ξέρει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.Άλλωστε στην Ελλάδα ερχόταν από τα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν η αδελφή του διατηρούσε σχέσεις μ έναν συμπατριώτη μας.
Με καλές πηγές στα ενδότερα των Βρυξελλών θεωρείται υπέρμαχος των ελληνικών θέσεων και στέκεται πιο φιλικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ απ ότι οι άλλοι συνάδελφοί του.



ΠΙΤΕΡ ΣΠΙΓΚΕΛ
Εργάζεται στους Financial Times. Έχει εργαστεί ως πολεμικός ανταποκριτής. Ήταν αυτός που είχε παρουσιάσει με σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο την διάσωση της Ελλάδας. 
Ως επικεφαλής του γραφείου των FT στις Βρυξέλλες έχει εξαιρετικές πηγές και μπορεί να αξιολογεί την σκοπιμότητα και την αξιοπιστία των όποιων διαρροών γίνονται. Έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως υπέρμαχο του GREXIT.



ΧΟΥΓΚΟ ΝΤΙΞΟΝ
Συνεργάζεται από το 2013 με το πρακτορείο Reuters,ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στον Economist και τους FT
Θεωρείται η «φωνή της λογικής» στα σχόλια του για το ελληνικό ζήτημα, έχει ταχθεί κατά των τελεσιγράφων στην ελληνική κυβέρνηση αλλά έχει και αυτός έχει ανταλλάξει καυστικά tweets  με τον Γ. Βαρουφάκη.Πιστεύει στις δυνανατότητες συμφωνίας αλλά επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής.



ΣΑΪΜΟΝ ΝΙΞΟΝ
Εργάζεται στην Wall street Journal. 
Στα σχόλια και τα ρεπορτάζ του είναι στην…γραμμή Σπίγκελ και πολλές φορές έχει ειρωνευτεί τον Γιάννη Βαρουφάκη. Το τελευταίο διάστημα μιλούσε υπέρ της πολιτικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα αλλά με την μορφή ενός τελεσιγράφου take it or leave it.

15/6/15 
crashonline.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
http://www.anixneuseis.gr/?p=120388