Werner Faymann: «συνδικαλιστής» καγκελάριος προκαλεί ταραχή στις Βρυξέλλες



Η άλλη φωνή


Μια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας καθώς πριν δει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου μίλησε με εργαζόμενους, το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας, τα παιδικά χωριά SOS αλλά και τη ΓΣΕΕ. Το μήνυμα του Βέρνερ Φάιμαν ότι «είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ανθρώπους να μάχονται τη φτώχεια» φαίνεται πως έφτασε στις Βρυξέλλες προκαλώντας ταραχή. 

Μόλις πριν από λίγο ο Peter Spiegel  έγραψε στο twitter ότι οι Βρυξέλλες δεν είναι ευχαριστημένες από την επίσκεψη αλληλεγγύης του Βέρνερ Φάιμαν στην Ελλάδα. «Δεν είμαι αρκετά σίγουρος για το τι κάνει ο Αυστριακός Καγκελάριος στην Αθήνα» σχολίασε ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσιογράφο. 

Ο Φάιμαν στην Αθήνα 

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ, δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν κατά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα «όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς». «Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες» τόνισε. «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων» πρόσθεσε. 

Μετά το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο Βέρνερ Φάιμαν επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εφημερία, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη. 


17-6-2015
http://tvxs.gr/news/ellada/faiman-o-syndikalistis-kagkelarios-prokalei-taraxi-stis-brykselles