"Μπλόκο" βουλευτών σε αναδιοργάνωση ΕΔ και αξιοποίηση "χακί" περιουσίας



Όσοι καλοπροαίρετο πιστεύουν ότι αυτό που χρόνια τώρα περιγράφεται ως “αναδιοργάνωση των ΕΔ” η οποία θα οδηγήσει σε υψηλότερες επιχειρησιακές δυνατότητες με πολύ μικρότερο κόστος μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Πριν καν ακόμη ανακοινωθεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης οι βουλευτές των περιοχών που υποτίθεται ότι θίγονται, έχουν βγει “μπροστά” και με λάβρες δηλώσεις εξηγούν γιατί δεν πρέπει να κλείσουν οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής τους. 

Σ΄ αυτή τη…μάχη δεν υπάρχουν “γαλάζιοι”, “πράσινοι” και “κόκκινοι” βουλευτές. Όλοι συμφωνούν στον κοινό στόχο που είναι να μην πειράξουμε απολύτως τίποτα από τα στρατόπεδα και τις μονάδες της εκλογικής τους περιφέρειας. Ας πάμε στην δίπλα…

Πρόσφατο παράδειγμα ο νεο δημοκράτης βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τις φήμες που όπως λέει ακούγονται “για κατάργηση της Ι Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Βέροια”. “Είναι αδιανόητο ορισμένοι να απεργάζονται και να προωθούν σχέδια για την κατάργησή της…Έχει κομβικό ρόλο στη στρατιωτική άμυνα της χώρας αλλά επιτελεί κι ένα σημαντικότατο έργο σε καιρό ειρήνης…Οι λόγοι που επιτάσσουν την ύπαρξή της είναι αμιγώς επιχειρησιακοί ,οπωσδήποτε όμως οικονομικοί και κοινωνικοί”. Για τα εποχειρησιακά ας αφήσει ο βουλευτής τους επαγγελματίες στρατιωτικούς να μας πουν . Για τα οικονομικά και κοινωνικά, ασφαλώς κι έχει την κατανόηση όλων για τις αγωνίες που έχει για τους ψηφοφόρους του. Αλλά δεν μπορεί πλέον να έχουμε ΕΔ σχεδιασμένες για τους…ψηφοφόρους των 300.

Κι επειδή όπως είπαμε στην προσπάθεια να σταματήσει οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κάποιο κέρδος στις ΕΔ ή από τις ΕΔ προς την κοινωνία, ο αγώνας είναι “διακομματικός”, πάμε και στην άλλη πελυρά. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αλεξάνδρα Τσανάκα έχει υποβάλλει ερώτηση στον ΥΕΘΑ για το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. 

“Η Αλεξάνδρα Τσανάκα”, διαβάζουμε στον τοπικό Τυπο “φοβάται ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου ΤΑΙΠΕΔ θα ενταχθούν και τα άδεια στρατόπεδα προς ιδιωτικοποίηση. Διαφαίνεται δηλαδή πρόθεση αξιοποιήσεως των ανενεργών στρατοπέδων μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων, ενώ βάσει των στοιχείων που ήρθαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη. Εκτιμώντας το Υπουργείο Άμυνας την ακίνητη περιουσία του συμπέρανε ότι μπορεί να εισπράττει ετησίως ποσό 1,1 δις ευρώ. Έσοδα που θα προωθηθούν στους εργαζομένους των ενόπλων δυνάμεων και τα μετοχικά τους ταμεία.
Κατά την κ. Τσανάκα επομένως τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, όπως ομοίως δεν είναι ενθαρρυντική η απουσία και η σιωπή του κ. Καμμένου. Η βουλευτής λοιπόν σκέπτεται ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα πρέπει να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες από την τοπική κοινωνία της Καβάλας προς την κατεύθυνση κατάληψης κάποιων χώρων. Εάν σ’ αυτή την πρωτοβουλία μπορέσει να βοηθήσει και ο δήμος Καβάλας τότε ακόμη καλύτερα”.

Γι΄ αυτό σας λέμε. Όσοι αναμένετε ακόμη αναδιοργάνωση επί της ουσίας, μάλλον υα περιμένετετε πολύ.

1-8-2015
http://www.onalert.gr/stories/bloko-vouleyton-se-anadiorganosi-ed-kai-axiopoiisi-xaki-periousias/44022