«Ρηχό» το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών




Οι χιλιάδες πολίτες που στήθηκαν χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες τους δεν έγιναν σοφότεροι. Σε μια τηλεμαχία που κράτησε περίπου τρείς ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετείχαν κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους, με μοναδικό γνώμονα το να μην χάσουν.

Σε μια διαδικασία με όρους που ήταν δύσκαμπτοι, αποδείχτηκε ότι έξι χρόνια μετά από το τελευταίο ντιμπέιτ, το πολιτικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο. Και αν δεν είχε φουντώσει το κλίμα στο τέλος από τις  μπηχτές Καμμένου-Μεϊμαράκη, τότε η... σούπα θα ήταν εντελώς νερόβραστη!

Το να επιχειρήσουμε να βρούμε νικητές και ηττημένους θα ήταν ανώφελο, μια και ξεκάθαρα δεν υπήρξαν τέτοιοι. Οι πολίτες δεν πήραν απάντηση στο κυριότερο ερώτημά τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο του τρίτου μνημονίου, που από την επομένη των εκλογών θα αρχίσει να εφαρμόζεται με πολύ σκληρούς όρους και με νέα πακέτα περικοπών!

Καμία απάντηση ουσίας δεν έδωσαν για το θέμα του ασφαλιστικού, της ανεργίας, των επενδύσεων, των φόρων και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης φαίνεται ότι κράτησαν δυνάμεις για τη μονομαχία που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα οι δυο τους. Ο πρώτος υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει όταν επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε να δώσει υποσχέσεις επιχειρώντας παράλληλα να αναδείξει την αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα που άλλα έλεγε τον Ιανουάριο και άλλα έκανε πράξη.

Οι υπόλοιποι αρχηγοί, ο καθένας απευθύνθηκε στο ακροατήριό του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσπάθησε να αλιεύσει ψηφοφόρους που ψήφισαν «όχι» και δεν τους ενοχλεί η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεριά του προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του από την ΛΑΕ για να μην απωλέσει ψηφοφόρους και παράλληλα τονίζοντας ότι είναι ο μόνος που έχει άλλη πολιτική.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχείρησε να παίξει τον μπαλαντέρ της επόμενης μέρας, ενώ ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε στους κεντροδεξιούς που δεν θέλουν συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και έφερε στο προσκήνιο θέματα διαφάνειας.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά αξιοποίησε την τηλεμαχία για να εμφανιστεί ως αξιόπιστος εταίρος κάνοντας έκκληση για επιστροφή των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ. Συμπέρασμα; Πολλή φασαρία για το...τίποτε!

http://www.pontos-news.gr/article/140348/riho-ntimpeit-ton-politikon-arhigon
10-9-2015