Συμπεριφορές...




  Αλέξης Μητρόπουλος:
 Μια διαδρομή γεμάτη αντιφάσεις, αναδιπλώσεις, πικρία που κατέληξε στο μίσος και στην εκδίκηση.  

Μου έχει κάνει εντύπωση, αρνητική πρέπει να ομολογήσω, η συμπεριφορά του Αλέξη Μητρόπουλου. Από την αρχή εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, τη στελέχωση της ομάδας που πήγε στις Βρυξέλλες, το περιεχόμενο της μεταβατικής συμφωνίας του Φεβρουαρίου, ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο, ψήφισε «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, αν και όπως είπε αργότερα μετάνιωσε γιατί έπρεπε να το είχε καταψηφίσει, χαρακτήρισε τη συμφωνία επονείδιστη και βάρβαρη που ούτε η Θάτσερ θα τολμούσε να εισηγηθεί και προέβλεψε ότι θα προκαλέσει κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Ταυτοχρόνως όμως επιθυμούσε και αγωνίστηκε να είναι στις λίστες αυτού του κόμματος που υπέγραψε τη συμφωνία και είναι υποχρεωμένο να την εφαρμόσει, προβάλλοντας το σκεπτικό ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου εξελέγη πρώτος στην περιφέρειά του και ότι ήταν ο πιο δημοφιλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αρνήθηκε την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο της Αττικής, για να τη δεχθεί ύστερα από λίγες ώρες, λέγοντας ότι είναι τιμητική, και αμέσως μετά, όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι ο κ. Μητρόπουλος έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, αποφάσισε να μην τον περιλάβει στο ψηφοδέλτιο, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν είτε την αποχή είτε το ΚΚΕ, που είναι, κατά τη γνώμη του, η πιο συνεπής αντιμνημονιακή δύναμη. Βλέπουμε δηλαδή μια διαδρομή γεμάτη αντιφάσεις, αναδιπλώσεις, πικρία (ενδεχομένως δικαιολογημένη) που κατέληξε στο μίσος και στην εκδίκηση.

Την ίδια στιγμή έχουμε μια διαφορετική συμπεριφορά από ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο που δέχθηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του και την πρακτική του, συκοφαντήθηκε από τους αντιπάλους του, δαιμονοποιήθηκε ως η επιτομή του συνδικαλιστικού λαϊκισμού και έχει ανοιχτά ζητήματα με τη Δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τον πρώην επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο. Η ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας του πρότεινε θέση στη λίστα επικρατείας. Ιδού πώς απάντησε ο κ. Φωτόπουλος: «Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι... δεν θέλω να είμαι υποψήφιος σε καμιά θέση που έστω και μία στο εκατομμύριο μπορεί να στοχοποιήσει -εκτός από εμένα- και τη Λαϊκή Ενότητα.

»Πρώτα θα κλείσει η υπόθεση της παραπομπής μου, που γίνεται μαζί με άλλους 48 συναδέλφους όλων των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ από το 1999, υπόθεση για την οποία ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες, και μετά θα συμμετάσχω από οποιαδήποτε θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και καλύτερα... Δεν θα ήθελα να περάσει από το μυαλό οποιουδήποτε πολίτη που δεν με ξέρει ότι με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑ.Ε. μπορεί να επιζητώ την οποιαδήποτε κάλυψη».

Ανάγωγα

Οι Βρυξέλλες θέλουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ο ΣΕΒ προτείνει μια «υπηρεσία μεταρρυθμίσεων» υπό τον πρωθυπουργό, έξω όμως από τον πυρήνα της εκτελεστικής εξουσίας, που θα συνεργάζεται απευθείας με τους θεσμούς και τους εξωτερικούς αξιολογητές για όσο διάστημα διαρκέσει το Μνημόνιο. Ρε παιδιά, γιατί τέτοια διακριτικότητα; Μήπως να καταργούσαμε και τις εκλογές;

10.09.2015  
Τάσος Παππάς
http://www.efsyn.gr/arthro/symperifores