Τα άλαλα και τα μπάλαλα


Μόλις πέφτει η πρώτη ψιχάλα στην Αθήνα και  υποχωρεί το αιώνιο υποσαχάριο φως, ο τόπος γίνεται και πάλι η Πηγή ιδεών που τόσο αγαπήσαμε.

Σύννεφα γκαστρωμένα πάνε και σπάνε τον ασκό τους ολόγυρα, και εμφανίζεται ένα σμήνος από drones ,από αυτά που περιμένουν να φανούν οι υπουργοί και οι σύμβουλοι, περιμένοντας υπομονετικά στο σκοτάδι, άυπνοι ,άοκνοι, ελαφρά ανήσυχοι: η άριστη πρώτη ύλη για να κατεβάζεις τρελές ιδέες.

Επιστρέφουν οι ομάδες περιφρούρησης στης Νεάπολης τα μέρη, στα στέκια τους. Η απογοήτευση στα πρόσωπά τους. Από τα χρόνια του Βαρουφάκη έχουν να ανταμώσουν περίπολο υπουργικό. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή εντοπίζουν τον Σκουρλέτη και του κάνουν μια περιποιημένη έξωση, απ΄αυτές που καταλήγουν σε διαλογική συζήτηση.

Κι ο ποιητής Πουνέντες, μελετά την κοιλάδα του Νταβός, στα χείλη του ποταμιού με το πρωτότυπο όνομα Λαντβάσσερ.

Κάθε στοιχείο που μαζεύει και μια σφαλιάρα, ένας φούσκος και μια μπάτσα στα μούτρα αυτών που ειρωνεύονται τον υπουργό με τις λαμπρές αναπτυξιακές ιδέες.

Όλο και περισσότερο πείθεται ότι ένα θερινό Νταβός έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει στα Στύρα.

Διότι ο Οργανισμός που οργανώνει την χειμερινή συνάντηση των οικονομισάριων, κάθε Ιανουάριο, επεκτείνει την παγκόσμια αυτή έκλαμψη τις άλλες εποχές του χρόνου σε κάτι σκυθικές ερημίες της Κίνας, στο Ντουμπάι και αλλού.

Τέσσερις μέρες κρατάει, κάθε χρόνο, στο Νταβός. Το οποίο διαθέτει δυο εκατοντάδες λαμπρά ξενοδοχεία, φιλοξενεί πολλά χειμερινά σπορ, γοήτευσε τον Τόμας Μαν με το σανατόριό του και όλοι χαιρετούν με σεβασμό τον κληρονόμο του αλβανικού θρόνου, που κατοικεί εκεί.

Ο Πουνέντες, καθώς φυραίνει το μυαλό του, συγκρίνει την κοιλάδα του Νταβός με μιά ταινία που λεγόταν «η τελευταία κοιλάδα», με τον Ομάρ Σαρίφ και την Φλορίντα Μπολκάν, που πάτωσε πριν 43 χρόνια στις αίθουσες και δεν έβγαλε τα λεφτά της.

Λάθος. Άλλη κοιλάδα, άλλη εποχή.

Το θερινό Νταβός , θα είναι απλώς ο κράχτης. Η νήσος των Στύρων θα αφιερωθεί στις Τέχνες και στην Φιλοσοφία. Όπως Δελφοί, που έπηξαν στο τάλιρο με το δικό τους Κέντρο.

Ρακόρ υπάρχει. Αν στο Νταβός φιλοξενούν τον Αλβανό άνακτα, στα Στύρα ήταν ο Κριεζώτης.

Ο υπουργός κοιτά τα σύννεφα και αναρωτιέται μήπως γεννήθηκε πριν την εποχή του, και φοβάται μήπως η επένδυση αποτύχει. από την δυναστεία των σκοταδιστών.

Οπότε ακούει τον χτύπο φλαπφλαπφλάπ του ελικοπτέρου που ρουφιανεύει την Αθήνα ,πσάχνοτας ανόσια περίπολα.

Ελικόπτερα! Αλογάκια της Παναγίας! Θυμάται να θροϊζουν μετά μουσικής στις λούστρες του Βιετνάμ, στο «Αποκάλυψη τώρα».

Και η παραγωγική ιδέα έρχεται.

Με ελικόπτερα θα ανεβάζει στους ξενώνες του Ολύμπου τους Καρντασιανούς που  ακούνε «Μύτικας» και τρελαίνονται από την Αμβροσία που περιμένει τον σαλεμένο ιχώρα τους.

Άλλη μια πηγή ταμειακής ευχέρειας στην  αχάριστη αυτή χώρα.

Μήπως να έστηναν στα Πριόνια και δώδεκα βωμούς; Δεν  θα κοστίσουν πολύ, με μια απλή εργολαβία.

Και τα ιερά σφάγια, σχεδόν τζάμπα θα τους έρχονται, με χορηγίες από  το Ιδρυμα Κισα Μπατζάκ, από τις Πιέριες καταβάσεις.

Μιά εκατόμβη απο ζυγούρια, θα μάζευε τρεις μυριάδες ημερησίως.

Και η υποχρεωτική χρήση χιτώνων, θα ανάσταινε την χειμαζομένη κλωστοϋφαντουργία μας.

Βέβαια, θα ξημερώσει και στο Ντολμά Μπαχτσέ, εκεί που η Μέρκελ και ο Χαλίφης απεργάζονται ανθελληνικά σχέδια.

Και ο υπουργός, σκέφτεται μήπως δεν είναι τυχαίο που Ελλάς και Κύπρος, εμφανίζονται συμπατιρημένες , στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ο υπουργός γέρνει τα σκουρέτα και αναρωτιέται μήπως εντέλει θα ήταν  μια κάποια λύσις η επανεμφάνιση στα Ευβοϊκά χωρικά ύδατα, του «Αουρόρα».

Να θυμηθεί να κοιτάξει την σχετική πρόταση ενός ατζέντη.

Υπόσχεται επιστροφή του πλοίου με όλον του τον θρύλο, κατευθείαν από το τρίγωνο των Βερμούδων. Στον φάκελο, τα εξηγεί όλα.

Και το ηβέντ θα καλυφθεί από χορηγούς.


Πάνος Θεοδωρίδης  
19.10.2015 
http://thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=2212#.ViQvCluTrkI.facebook