75.000 ευρώ ενοίκια τον μήνα; Kαλά ακούσατε!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια από το να θέλεις να κυβερνηθείς και να μη βρίσκεις άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγηθείς στην παράνοια, αν ελάχιστα μελετήσεις τα αντανακλαστικά και τις κινήσεις των κομμάτων καθώς και των περισσότερων πολιτικών όντων σε τούτη την οικονομική κρίση.

photo: Alexandros Michailidis / SOOC


Το χρέος της ΝΔ δεν είναι βιώσιμο 
- Να ...διαγραφεί!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια από το να θέλεις να κυβερνηθείς και να μη βρίσκεις άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγηθείς στην παράνοια, αν ελάχιστα μελετήσεις τα αντανακλαστικά και τις κινήσεις των κομμάτων καθώς και των περισσότερων πολιτικών όντων σε τούτη την οικονομική κρίση. Την ίδια στιγμή που εσύ άντεξες να αλλάξει η ζωή σου και κατόρθωσες και να προσαρμοστείς από τη μέρα στην νύχτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοικοκυρεύτηκες. Να μην την είδες αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρήκες μαγαζί ή εταιρεία στο σημείο που την άφησες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις ιδιοκτήτη ακινήτου που να μην προσάρμοσε τις απαιτήσεις του ενοικίου στα νέα δεδομένα και ενοικιαστή που να μην το απαίτησε ή να μην απείλησε ότι αλλιώς θα αποχωρήσει.

Μια ολόκληρη «εσωτερική μετανάστευση» ζήσαμε στα εδάφη της αγοράς. Την ίδια χρονική στιγμή η ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά. Ναι, επί Σαμαρά. Που όντως τα τωρινά μαντάτα δράματος (τι έχουν αξιωθεί τα μάτια μας επί ΣΥΡΙΖΑ και τιμημένης Aριστεράς!) μας αναγκάζουν, αν δεν ήμαστε θεόστραβοι, να τα δούμε και να τα κρίνουμε με ευρύχωρο μάτι και μεγαλύτερη κατανόηση ως προς την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο ακούστε! Για να αντιληφθούμε σε τι διχασμένες προσωπικότητες παραδίνουμε την τύχη μας. Με την οικονομική κρίση λοιπόν στα απόλυτα ντουζένια της και με την ΝΔ στο έρμο τιμόνι, η ΝΔ εγκατέλειψε τα γραφεία της οδού Ρηγίλλης στα οποία πλήρωναν ενοίκιο 13.000 ευρώ μηνιαίως και αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Συγγρού για να πληρώνουν 50.000 ευρώ τον μήνα. Γιατί τους περίσσευαν και δεν είχαν τι να τα κάνουν. Ναι, σωστά διαβάσατε. Και αν προσθέσετε το κόστος για άλλα κτίρια (όπως της ΟΝΝΕΔ), τότε ο μηνιαίος λογαριασμός φτάνει τις 75.000 ευρώ!

Συνεχίζουμε. Η ΝΔ είχε δεσμεύσει στις τράπεζες Αγροτική και Πειραιώς, προκειμένου να λάβει δάνεια, τις κρατικές επιχορηγήσεις του 2019 και 2020 (χέσε ψηλά κι αγνάντευε) ΚΑΙ ξανά-εκχώρησε τις επιχορηγήσεις στην Εθνική Τράπεζα για άλλο δάνειο. Εννοείται ότι οι δεσμεύσεις είχαν γίνει για πιθανολογούμενα εκλογικά αποτελέσματα από 40%-50%. Α ρε γλέντια και χαρές! Θα αναρωτηθείτε αν ο ιδιοκτήτης λαμβάνει έκτοτε το ενοίκιο; Πάτε καλά; Πάει το «Τον άλλο μήνα γιατί κάτι περιμένω» και το «Θα σας τηλεφωνήσουμε εμείς γιατί ο κύριος Αντώνης έχει πεταχτεί σε κάτι απρόοπτο και ο κύριος Βαγγέλης είναι άρρωστος» σύννεφο! Τα χαρτιά έξωσης πάνε κι έρχονται. Τεφαρίκι ο νοικάρης! Λες και δεν το περίμενε και ο ιδιοκτήτης! Μεταξύ κατεργαρέων...

Ετοιμάζουν λοιπόν χάρτινη ταμπέλα «ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ» και με «ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ». Και είναι σε συζητήσεις για ξανά-ματά-εγκατάσταση στο ακίνητο των αναμνήσεων, δηλαδή της Ρηγίλλης -αν είχαν στόματα τα κτίρια!- με ενοίκιο 5.000 ευρώ μηνιαίως. Είναι να μην γεννηθεί οικονόμος ο άνθρωπος! Σε όλα αυτά προσθέστε και έναν άλλον οικονομικό δείκτη. ΝΔ χρέη προς το ελληνικό κράτος 190 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην γελάσουν δε κάποιοι άλλοι -επίσης κιμπάρηδες- χρέη ΠΑΣΟΚ 150 εκατομμύρια ευρώ. Να δεις που θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αποφασίσουμε να αυτό-κυβερνηθούμε. Και κάτι μου λέει ότι μπορεί και να τα πάμε καλύτερα από δαύτους! Σε ποιόν ν΄ακουμπήσω μάνα μου;!

Υ.Γ 
Η ΝΔ δεν χρειάζεται αρχηγό αλλά εκχιονιστικό μηχάνημα! Α ρε μεγάλε Κωνσταντίνε Καραμανλή «Στέγνωσα την ψυχή μου για να κυβερνήσω». Εμείς στεγνώσαμε να κυβερνηθούμε!  

Ρέα Βιτάλη
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=44245
11-12-2015 





                Σ Χ Ε Τ Ι Κ Α             

Περί της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ  των δυο κυβερνητικών κομμάτων και της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ του γεγονότος αυτού.















Η νομοτέλεια της παρακμής

Νέμεσις δημοκρατίαν απογεννώσα

Μόνο η δήμευση των κλοπιμαίων θα αλλαξοδρομήσει τη χώρα

Η ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

(...)
το κορύφωμα του παραλογισμού:
Oι φυσικοί αυτουργοί και οι ηθικοί συνεργοί τους στο εν ψυχρώ κακούργημα υπερδανεισμού της χώρας (για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους και της λωποδυσίας των κομματικών), οι ίδιοι αυτοί να διαχειρίζονται και τη «σωτηρία» μας από τις συνέπειες των κακουργημάτων τους. Nα κυβερνούν οι θύτες με την ψήφο των θυμάτων τους.
(...)
Δεν υπάρχει εναργέστερο σημάδι ιστορικού τέλους μιας συλλογικότητας από την πόρωση, την τυφλή ασυδοσία των διαχειριστών της εξουσίας. Oι περιουσίες πρωθυπουργών και υπουργών που υπέγραψαν τον εξωφρενικό δανεισμό της χώρας, δεν δημεύονται, ούτε οι μυθικές απολαβές των παρασιτικών στρατιών από υπουργικούς «συμβούλους», αναρίθμητους αργόσχολους κομματικούς εγκαθέτους σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου. Aντί να λειτουργήσει «νέμεσις», πουλιέται, όσο-όσο, η υποδομή της χώρας, η κοινωνική περιουσία 
(...)
Το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα, ο υπαίτιος της κρίσης, καλείται να βγάλει την χώρα απ' αυτήν, στοιχειοθετεί το αδιέξοδό της. Διότι η πολιτική τάξη ούτε νομιμοποιείται γι' αυτό ούτε έχει συμφέρον ούτε και τη σχετική πρόθεση, αφού θα σηματοδοτήσει το τέλος του ιστορικού καθεστώτος πάνω στο οποίο θεμελίωσε την ηγεμονία της επί της ελληνικής κοινωνίας.
(...)
Η λύση έγκειται στην αναίρεση του δυναστικού κράτους που παράγει την κομματοκρατία, δηλαδή στη μεταβολή της σχέσης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής. Μεταβολή, που μπορεί να γίνει μόνο με τη θεσμική ενσωμάτωση της «κοινωνικής βούλησης» στην πολιτεία.

(...)