Ονειρεύονται… χρησικτησία στον αέρα και στις θάλασσές μας!

Σκίτσο τουΑνδρέα Πετρουλάκη (29.11.15) 

Τόσο η αμερικανο-νατοϊκή σύμπραξη, όσο και η συναρτημένη με αυτήν «συμμαχία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να ικανοποιούνται πλήρως, με τρεις ασυγχώρητες παραλείψεις της εξωτερικής μας πολιτικής και συγκεκριμένα:

1) Με τη σιωπηρή ανοχή πάνω από 7.738 παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα περισσότερά τους εξοπλισμένα. Άρα έτοιμα για φονικές συμπλοκές. Και οι παραβιάσεις αυτές στο διάστημα της τελευταίας επταετίας.

2) Με την ανοχή των οιωνεί διακατοχικών πράξεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που αλωνίζει μέχρι τα στενά του Καφηρέα (νότια Εύβοια).

3) Με τη μεθόδευση για δημιουργία «γκρίζων ζωνών», όχι μόνο στα Ίμια, αλλά και στο Καστελόριζο με το περιμετρικό σύμπλεγμα 10 νησίδων. Αλλά και στην Ικαρία και στους Φούρνους της Ικαρίας με το σύμπλεγμα των νησίδων Θύμαινα, Κισήρια, Αλαφονήσι, Ανθρωποφάς και Άγιος Μηνάς.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από τρεις ημέρες στην περιοχή Ικαρίας-Φούρνων και μέσα σ’ ένα μόνον 24ωρο, έγιναν 26 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αν σε αυτές, τις επικίνδυνες για θερμή σύρραξη προκλήσεις, προσθέσουμε και την μακρόχρονη παραμονή τουρκικών ωκεανογραφικών, με τη συνοδεία επίσης τουρκικών πολεμικών σκαφών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας, όπου και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, τότε θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, ότι με τις διακατοχικές αυτές επεμβάσεις η τουρκική ηγεσία μεθοδεύει θεμελίωση κατοχής ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου με κουτοπόνηρο τρόπο, ανάλογο της έκτακτης χρησικτησίας!

Προφανώς και δεν μπορεί να νοηθεί κάτι παρόμοιο ελλείψει νομικών ερεισμάτων. Απλώς, επιχειρούμε τον παραπάνω παραλληλισμό, για να περιγράψουμε την αχαλίνωτη κουτοπονηριά, με την οποία οι καταπατητές με περισσή θρασύτητα και προκλητικότητα, αλλά και με την αδράνεια και την μακαριότητα της πολιτικής μας ηγεσίας, ονειρεύονται τετελεσμένα γεγονότα. Έστω και με τη χυδαιότερη περιφρόνηση προς τη Συνθήκη της Λωζάνης για την οριοθέτηση των γειτονικών επικρατειών Ελλάδας-Τουρκίας. Μια Συνθήκη που φέρνει φαρδιά-πλατειά και την τουρκική υπογραφή…

Έτσι, οι ανεκδιήγητοι εκπρόσωποι της τουρκικής ηγεσίας πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες… διεθνούς συμπαράστασης στα επεκτατικά και παρανόμως κατοχικά τους σχέδια. Με άλλα λόγια, συμπαράσταση προς τους πλιατσικολόγους…

Επειδή όμως η εξελισσόμενη, σε φονταμενταλιστικό ισλαμικό καθεστώς, τουρκική ηγεσία, μεθοδεύει τη δημιουργία καταστάσεων ανάλογων προς την ατιμώρητη, από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τουρκική κατοχή του 38% της κυπριακής επικράτειας, ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, σε όλο το ιδεολογικό του φάσμα, σεβόμενος τον έστω και τύποις, κυρίαρχο λαό υποχρεούται:

α) Στην δια παντός νομίμου μέσου ενημέρωση και κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και τον πειθαναγκασμό του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης, να σταματήσουν να εθελοτυφλούν, για τις 7.738 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της ελληνικής επικράτειας, από τον αιώνιο τουρκικό Αττίλα.

β) Στην απαλλαγή της Εκπαίδευσής μας, από ψευδοαριστερά αντιπατριωτικά και πεμπτοφαλαγγίτικα μειοδοτικά στοιχεία, που συστηματικά επιδιώκουν να μετατρέψουν σε ανδράποδα τα ελληνικά νιάτα, εξουδετερώνοντας και τα τελευταία ίχνη πατριωτικής ευθιξίας και κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν οι ημέτεροι ταγοί που αναλώνουν πολύτιμο χρόνο σε αλεκτορομαχίες. Και ας μεγιστοποιήσουν μια εκστρατεία διεθνούς απομόνωσης των εξ ανατολών ταραξιών. Και όχι φυσικά του δημοκρατικού πληθυσμού της γείτονος. Να προβληθούν, από όλα τα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια τα κινηματογραφημένα ντοκουμέντα του εξ αέρος και δια θαλάσσης «συμμαχικού» τουρκικού πλιάτσικου.

Μόνον έτσι θα εκλείψει το ταπεινωτικό «Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Και ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του…

Μακρής Πέτρος 
4-12-2015
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=759035

Σκίτσο του ΣΤΑΘΗ