Μια αυστριακή αλεπού στο βαλκανικό παζάρι



Διάσκεψη Βιέννης,24/2/2016

«Κοινό σχέδιο δράσης», για συνεργασία στο προσφυγικό υπέγραψαν, πριν από δύο ημέρες, η Βιέννη με τα Σκόπια. Και αυτό, μετά από περιοδεία του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, στα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την ενοποίηση των κλειστών προς την Ελλάδα συνόρων, για παρεμπόδιση του προσφυγικού ρεύματος. Και επιπλέον, με αντάλλαγμα της Βιέννης υπέρ των Σκοπίων τη συνηγορία για την κλοπιμαία ονομασία «Μακεδονία». Και όλα αυτά, βεβαίως, εις βάρος της Ελλάδας!

Η διμερής αυτή κίνηση λόγω της ελληνικής κυβερνητικής απραξίας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα απροσπέλαστο μπαράζ κατά της Ελλάδας. Στο φράγμα αυτό εντάσσονται οι: Αλβανία, Κροατία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία  φυσικά και η χώρα με τη διπλωματική μπαγκέτα της αναταραχής, η Αυστρία.

Έτσι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ενός από τους ελάχιστους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με ενισχυμένα αντανακλαστικά ανθρωπισμού, πατριωτικού αυτοσεβασμού, αλλά και διεθνιστικής αλληλεγγύης, δηλαδή του Γιάννη Μουζάλα, η Ελλάδα με τις πλάτες μιας σκοπίμως υπνώττουσας ΕΕ, κινδυνεύει, για μακρό χρονικό διάστημα να καταντήσει το πολυπληθέστερο γκέτο προσφύγων και λαθρομεταναστών του κόσμου.

Και αυτό, με ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνον, για την ήδη ψυχορραγούσα εθνική οικονομία μας, αλλά και για την ίδια τη γαλήνη και την κοινωνική συνοχή. Και το χειρότερο: η Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει να εξομοιώνεται προς τον πιο ταπεινωμένο παρία της Ευρώπης, ή προς ένα επιπλέον πρόσφυγα, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από την άκρως προσβλητική πρωτοβουλία της Βιέννης εις βάρος της χώρας μας, πράξη που μας ξαναγυρίζει στα χρόνια του χειρότερου ανθέλληνα μηχανορράφου και καγκελάριου της Αυστρίας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ (1773-1859), χρέος της μάλλον ανύπαρκτης ελληνικής διπλωματίας θα ήταν:

-       Η απέλαση του εδώ Αυστριακού πρεσβευτή και η ταυτόχρονη ανάκληση του Έλληνα ομολόγου του από τη Βιέννη. Με τις ίδιες απελάσεις και ανακλήσεις να συνεχιστεί η διπλωματική rétorsion (ανταπόδοση) και ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα.

-       Η έμμεση προειδοποίηση και προς τα Ευρωληγούρικα, νεοσύλλεκτα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι οι ερήμην της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες, συγκρότηση ανθελληνικού και φιλοτομαρικού μετώπου, θα εξελιχθεί σε βραδυφλεγή νάρκη διάλυσης της ίδιας της ΕΕ.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
24/2/2016
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=779219