Συμβόλαια εξηγούν τη δουλικότητα των Ιταλών στον Ιρανό!



Θέμα στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου έγινε η κάλυψη γυμνών γυναικείων αγαλμάτων σε μουσείο της Ρώμης, καθώς τα το επισκεπτόταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι, συνοδευόμενος από τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ρουχανί.



Πολλοί απόρησαν με τη δουλικότητα των Ιταλών απέναντι στον Ιρανό επισκέπτη, αν και οι σκληροί ισλαμικοί νόμοι στο Ιράν και οι έλεγχοι για την εμφάνιση των γυναικών όταν βρίσκονται σε δημόσια θέα, θα μπορούσαν να αποδώσουν την ενέργεια σε υπερβάλλοντα ζήλο.

 Όμως, την ίδια περίοδο ερχόταν στο φως της δημοσιότητας μια βιομηχανική είδηση που θα μπορούσε θεωρητικά να αποτελεί ένα τμήμα τουλάχιστον της αλήθειας.
Η συνάντηση των δυο ηγετών δεν είχε μόνο… μουσεία στο πρόγραμμα, καθώς στον βιομηχανικό τομέα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και επιβάλλουν ενδεχομένως στην ιταλική πλευρά να είναι εξαιρετικά προσεκτική. Όπως γινόταν γνωστό, ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri, εκ των σημαντικότερων στον κόσμο, υπέγραψε με ιρανικά ναυπηγεία συμφωνίες-πλαίσιο με στόχο να οδηγηθεί η συνεργασία σε ναυπηγήσεις ύψους από εκατοντάδες έως εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, η Fincantieri κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης με την ναυπηγική εταιρία Azim Gostaresh Hormoz Shipbuilding Indu


stry Co (AGH), με εγκαταστάσεις σε στρατηγικό σημείο του Κόλπου.
Η AGH ελέγχεται από τη μεγαλύτερου μεγέθους εταιρία (Iran Shipbuilding and Offshore Industries Complex Company), η οποία με τη σειρά της υπάγεται στον κεντρικό έλεγχο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης (IDRO: Industrial Development & Renovation Organization of Iran), ου είναι από τους μεγαλύτερους ιρανικούς οργανισμούς που ασχολείται με τη βιομηχανική ανασυγκρότησης Κι εκβιομηχανισμού της χώρας.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η συμφωνία αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο εταιρίες στον τομέα των ναυπηγήσεων και των ναυπηγοεπισκευών, πλοίων πολιτικού και στρατιωτικού τύπου και ειδική ομάδα που θα συσταθεί και θα στελεχώνεται από τις δυο χώρες, θα αναζητήσει τις καταλληλότερες μεθόδους συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.
Ο δε όμιλος Fincantieri, υπέγραψε μέσω της θυγατρικής Isotta Fraschini Motori, επιπρόσθετες συμφωνίες που αφορούν τη συνεργασία στα συστήματα πρόωσης. Συγκεκριμένα η ιταλική εταιρία υπέγραψε συμφωνία με την Arka Tejarat Qeshm (ATQ), για τη δημιουργία κοινοπραξίας για την παράδοση στην ιρανική κυβέρνηση 600 κινητήρων για παλαιότερα πλοία.
Συμφωνία υπογράφτηκε και από την Titagarh FIREMA ADLER, εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα του τροχαίου υλικού (rolling stock), με τη Wagon Pars Co. (WPC), που κατασκευάζει αμαξοστοιχίες. Στόχος μια ακόμα κοινοπραξία που θα καταθέσει πρόταση στην ιρανική κυβέρνηση για να προμηθεύσει τους ιρανικούς σιδηρόδρομους (RAI: Iranian Railway)70 βαγόνια-μηχανές.


30-1-2016

http://www.defence-point.gr/news/?p=145907


ΣΧΕΤΙΚΑ