Η περίπτωση Μέτε




«Όλα αυτά που γίνονται στη Δυτική Θράκη τα κάνει το παρακράτος. Το παρακράτος προσπαθεί να χαλάσει τη γαλήνη της μειονότητας και της πλειονότητας».

Τάδε έφη Αχμέτ Μέτε, αυτός ο θρησκευτικός λειτουργός που λειτουργεί εκτός πλαισίου Νόμου, που κινείται στις λεπτές γραμμές της ανοχής ενός σύγχρονου κράτους και, πάντως, εκτός θεσμών που συνιστούν το δημοκρατικό πολιτειακό ιστό αυτής της χώρας. Δυσάρεστη η συγκυρία διατύπωσης της δήλωσης: η απαγωγή και ο εκφοβισμός ενός Ιμάμη από μια –αμφιβόλου προέλευσης και σκοπιμοτήτων- κατάπτυστη ομάδα. Είναι ο ίδιος που χάνει την ισορροπία και είναι ο ίδιος που αυτοαποκαλείται  ''Μουφτής''  αλλά αντί του λόγου του Αλλάχ ευαγγελίζεται την κινδυνολογία και τη μισαλλοδοξία.

Αφορμή, ωστόσο για να ασχοληθούμε με τον κ. Μέτε δόθηκε από την υπαναχώρηση στην οποία διολίσθησε- θέλοντας και μη, αφού του υπαγορεύθηκε προκειμένου να καθαρίσει τον «κόπρο» που ξεστόμισε προ διετίας , τότε που συντάχθηκε με την πλέον αποτρόπαια  ιδεολογία που συντάραξε συθέμελα το ευρωπαϊκό στερέωμα και εξέβαλε τον οχετό ενός διεστραμμένου μυαλού πάνω σε ανθρώπινες ζωές που εν τέλει συνέθλιψε. Αξίζει (;) να θυμηθούμε τη δήλωσή του: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί αλλά, ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μια μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους”.

Ο κ. Μέτε με την υπαγορευμένη υπαναχώρησή του, αποποιήθηκε του σκέλους των δηλώσεών του εναντίον του συνόλου της εβραϊκής κοινότητας: «είναι λανθασμένη η σκέψη επίκρισης ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας». Ο ίδιος επικαλέστηκε τη συναισθηματική φόρτιση και ομολόγησε ότι έχασε την ισορροπία. Για μια ακόμη φορά…Αυτός που βλέπει τον εαυτό του ως τον πνευματικό καθοδηγητή της μουσουλμανικής μειονότητας και τολμά να μιλά εξ ονόματός της, δικαίωσε -με την τότε «φορτισμένη» δήλωση και την τωρινή ψύχραιμη μετάνοιά του- τον ιθύνοντα νου εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Αλλά, είπαμε: ο κ. Μέτε αρέσκεται να κινείται στις λεπτές γραμμές της ανοχής της κοινής γνώμης και κάνει αυτό που, πλέον, συνιστά επωδό (Leitmotiv, γερμανιστί ως αρμόζει στον κ. Μέτε) στα κηρύγματά του: κινδυνολογεί και προπαγανδίζει το θρησκευτικό και φυλετικό ρατσισμό.

Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς όταν ο ίδιος άνθρωπος καταπιάνεται με θέματα της μειονότητας και κατά την αγαπημένη του τακτική υιοθετεί την άφρονα – ή, μήπως, σκόπιμη- αμετροέπεια με έναν στόχο: τη διαβολή της οιασδήποτε νομοθετικής προσπάθειας που επιχειρεί το έννομο κράτος του οποίου είναι πολίτης: «ο Νόμος των 240 Ιεροδιδασκάλων φτιάχτηκε εναντίον της μειονότητας», «η ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη ανοίγει το δρόμο στους Σαουδάραβες χοτζάδες, στους Σαλαφιστές που είναι τα αίτια της ISIS και θα αποτελέσει μπελά για την Ελλάδα”. Φευ…


Σχόλιο Ειδικού Συνεργάτη*.
(*Ο Ειδικός Συνεργάτης ζει στη Θράκη και γνωρίζει καλά τις εξελίξεις στην περιοχή.)

http://www.anixneuseis.gr/?p=143421

23/4/16