Ο ...Ουμανιστής Ρετζέπσουλταν!


''' 'It's a disgrace that  ''Bloomberg''  even open its pages to such a "ruthless wanna be dictator" it is even worse that he is attending to funeral of a person like Ali. If you follow this nut's speeches and his attitude toward other voices you will just see hate, intolerance, bigotry...He is one double faced coward who just needs 1000 bodyguards just to walk on the street.Too much for a "peaceful man" .. This guy shouldn't even be attending to this funeral. Somebody should just ask him "what about the weapons and guns that he sent to ISIS " What he sent and what happened to people who uncovered the story and journalists who did their jobs and let Turkish people know about it..HE IS A TERRORIST'' ''




   "Να γίνει πράξη η κληρονομιά του Muhammad Ali"   

Άρθρο του Recep Tayyip Erdogan στο ''Βloomberg'': 
(http://www.capital.gr/bloomberg-view/3132745/-na-ginei-praxi-i-klironomia-tou-muhammad-ali)

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας θα διασχίσει το μισό πλανήτη για να παραστεί στην κηδεία ενός Αμερικανού πυγμάχου. Η απάντηση είναι απλή: θα υποβάλω τα σέβη μου στον Mohammad Ali για λογαριασμό του τουρκικού λαού διότι η εκπληκτική του ιστορία δεν πρέπει να τελειώσει εδώ. Κάνοντας τα ιδανικά του πράξη, οι παγκόσμιοι ηγέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά επίμονα προβλήματα.

Ο Muhammad Ali ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Για πολλούς ήταν μια άγρυπνη νύχτα στη δεκαετία του 1970, όταν και εγώ ήμουν ένας από τους αμέτρητους ανθρώπους στην Τουρκία που σηκώθηκα τις πρώτες πρωινές ώρες για να παρακολουθήσω τους αγώνες του στο Louisville Lip. Ο Ali προκαλούσε τόσο δέος που ολόκληρες οικογένειες μιλούσαν για το επαγγελματικό μποξ με συνοδεία ζεστού τσαγιού και συζητούσαν για τους αγώνες του πρωταθλητή με φίλους και συναδέλφους στις επόμενες ημέρες. Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ένας Τούρκος τραγουδιστής κυκλοφόρησε ένα δημοφιλές τραγούδι για να απαθανατίσει το Rumple in the Jungle, τον αγώνα του Ali εναντίον του George Foreman το 1974 για τον τίτλο, και να χαιρετίσει τον "Πρωταθλητή του Λαού" ως τον ήρωα των καταπιεσμένων ανθρώπων παντού.

Αλλά ήταν περισσότερα. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έλκονταν όχι μόνο από τις αθλητικές επιδόσεις του Ali και το πάθος του, αλλά επίσης και από τις πολιτικές του θέσεις.



Αρνούμενος να καταταγεί στο στρατό και να συμμετάσχει στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Ali βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρές συνέπειες –συμπεριλαμβανομένων οικονομικών ζημιών, ποινή φυλάκισης και αφαίρεση του τίτλου του– για να κάνει αυτό που πίστευε. "Εγώ δεν είμαι σε καμία διαμάχη με τους Βιετκόγκ", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Δεν θα κάνω 10.000 μίλια από το σπίτι για να βοηθήσω στη δολοφονία και το κάψιμο μιας ακόμη φτωχής χώρας". Ήταν ένας συμπονετικός άνθρωπος ο οποίος είχε το θάρρος να επιδείξει αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους του".

Ένας ειλικρινής Μουσουλμάνος και ειρηνικός άνθρωπος, ο Ali, όπως πολλοί από εμάς, ήταν προβληματισμένος από την ανεύθυνη ένωση του Ισλάμ με την βία. Αυτό που στα αλήθεια τον πλήγωσε, δήλωσε μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν πως "εμπλέκεται το όνομα του Ισλάμ, και του Μουσουλμάνου ότι δημιουργεί προβλήματα και ξεκινά το μίσος και τη βία. Δεν θα μπορούσα να κάθομαι και να παρακολουθώ τους ανθρώπους να βάζουν ταμπέλες στους μουσουλμάνους ως τον λόγο για αυτό το πρόβλημα". Και είχε δίκιο για αυτό που τελικά έγινε μια εκστρατεία εναντίον μιας κοινότητας 1,7 δισ. πιστών σε όλο τον κόσμο.

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μεγαλύτερες προκλήσεις από ποτέ και φαινομενικά δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα πιεστικά ζητήματα, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια έμπνευση από τον Μεγαλύτερο, του οποίου τα μηνύματα για ειρήνη, ελευθερία και αλληλεγγύη εμπνέουν πολλές από τις βασικές πολιτικές της Τουρκίας.





Σήμερα η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη χώρα υποδοχής προσφύγων παγκοσμίως και η τρίτη μεγαλύτερη στην παρ9χή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχοντας υιοθετήσει μια πολιτική ανοιχτών πυλών προς τους Σύρους πρόσφυγες το 2011, αυτή η χώρα έχει υποδεχθεί περισσότερους από 3 εκατ. ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και έχε δαπανήσει 10 δισ. δολάρια για να καλύψει τις ανάγκες τους. Οι Σύροι πρόσφυγες συνεχίζουν να απολαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης. Δυστυχώς,  η συνεισφορά της διεθνούς κοινότητας αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα μόνο του συνολικού προϋπολογισμού της Τουρκίας για ανθρωπιστική βοήθεια.

ι ισχυρότερες κοινωνίες στον κόσμο είναι οι κοινωνίες των ίσων. Ο Ali, ως μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αμερική, υπέφερε από αδικία, διακρίσεις και κακομεταχείριση. Έχοντας κατά νου τις εμπειρίες του, τα μουσουλμανικά κράτη πρέπει να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα μέλη των χριστιανικών και εβραϊκών κοινοτήτων να μην αισθάνονται αποκλεισμένα. 


Από το 2002, η Τουρκία έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολαρίων για να ανοικοδομήσει εκκλησίες και συναγωγές, τις οποίες θεωρούμε σημαντικό μέρος της κληρονομιάς μας. Το 2007, στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο νησί Akdamar, μια μεσαιωνική αρμενική εκκλησία, τελέστηκε λειτουργία και πάλι, ύστερα από εργασίες αποκατάστασης. Το περασμένο έτος, η Μεγάλη Συναγωγή της Αδριανούπολης, μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές συναγωγές της Ευρώπης, άνοιξε και πάλι αφού αποκαταστάθηκε.


Θα ακουστούν πολλά για τα αθλητικά επιτεύγματα του Muhammad Ali. Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο θάνατός του δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν οι ιδέες του. Τα ζητήματα που έθεσε ο Ali πριν από δεκαετίες, παραμένουν σχετικά. Ως εκ τούτου, ο σωστός τρόπος για να τιμηθεί ο Πρωταθλητής του Λαού, είναι να τεθεί σε λειτουργία το όραμά του για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη.











Turkish opposition leader speaks out as MPs debate legal immunity law
Turkish committee passes measure to strip MPs' legal immunity
From Immunity to Impunity - Erdoğan’s government is laying the legal groundwork to arrest Kurds and other dissidents in parliament.




'' '' 1. Nobody wonders why a bloody dictator like you would fly halfway around the world to attend the funeral of an American boxer. Even if there are some, the answer is that you use the funeral as a cheap PR move to exploit Ali's legacy for your Islamic-Turkist outlook.
2.You are a world leader as much as Bashar al-Assad, and you are not the one to address any problem, but your are the problem, the pestilence.
3.Ali said “I ain’t got no quarrel with them Viet Cong,” but you imprisoned the academics that demand peace for Kurds. You do not hesitate to imprison Turkish Muhammad Ali's.
4.Maybe it is true, Turkey is hosting the largest refugee population, but it is more like a self-inflicted wound. Your government supported jihadi terrorist in Syria by every means including ammunition which led to the transformation of Syrian Civil War into one of the greatest human catastrophes of 21st century.
You are a simple hypocrite with no credibility, Mr. Dictator ''  ''




Γιατί επέστρεψε άρον άρον από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν

Έδειξαν «την πόρτα» στον Ερντογάν στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Ο Ερντογάν θύμωσε και δεν θα παραστεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

«Διπλωματικές» διαστάσεις έλαβε η κηδεία του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Άλι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναχωρεί από του Λούισβιλ του Κεντάκι πριν την επίσημη τελετή της Παρασκευής, καθώς  εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση των διοργανωτών -οι οποίοι είχαν ήδη απορρίψει αίτημά του να λάβει το λόγο κατά την τελετή.

Ο Ερντογάν συμμετείχε την Πέμπτη στην μουσουλμανική προσευχή για τον Μοχάμεντ Άλι και μετά αποφάσισε ξαφνικά να αναχωρήσει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ χωρίς να παραστεί στην διαθρησκευτική κηδεία της Παρασκευής, αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η Hurriyet επικαλούμενη πηγές της προεδρίας.

Ο Ερντογάν κατά πληροφορίες ενοχλήθηκε διότι δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, την Κίσουα, που καλύπτει την Κάαμπα, την κυβική κατασκευή στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.

Πάντως κατ' άλλες πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος εισέπραξε «όχι» όταν ζήτησε να αναγνώσει ένα κομμάτι από το Κοράνι, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για την πρόωρη αναχώρηση της τουρκικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας -ανάμεσά τους ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Υπήρξε δε και διαπληκτισμός μεταξύ ανδρών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των σωματοφυλάκων του Ερντογάν, κατά πληροφορίες γιατί μέλος των μυστικών υπηρεσιών ήθελε να σταθεί στο ίδιο σημείο με τους σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου καθώς εκείνος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του.

Πριν φθάσει στις ΗΠΑ για την κηδεία, οι διοργανωτές της τελετής είχαν ήδη αφαιρέσει το όνομά του από τη λίστα των ομιλητών επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου, γράφει η Hurriyet.


Ο Μοχάμεντ Άλι τιμάται σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο επειδή το 1964 ασπάστηκε την μουσουλμανική πίστη.



Turkey’s Erdoğan cuts US trip short without attending Muhammad Ali burial

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan cut short a trip on June 9 to the United States, where he had gone to attend the funeral ceremony of boxing legend Muhammad Ali.

According to information from presidential sources, however, Erdoğan and other government representatives, decided to depart for Turkey without participating in the full funeral ceremony for the late boxer in Louisville, Kentucky. 

The president participated in funeral prayers for Ali and also had a fast-breaking meal (iftar) with Meskhetian Turks.

Erdoğan reportedly attempted to a put a piece of cloth from the Kaaba on Ali’s coffin during the funeral prayers but was refused permission to do so.

But according to another report, the president and Diyanet head Mehmet Görmez were rejected when they asked to read a piece from the Quran, which led the president to cut his program short.

Meanwhile, a short quarrel also erupted between U.S. secret service officials and Turkish presidential body guards, reportedly because a secret service official wanted to stand in the same place as presidential bodyguards as Erdoğan was getting into his car.

Before arriving in the U.S., funeral organizers had removed Erdoğan from the list of speakers on the grounds that there would not be sufficient time.

Former world heavyweight champion Ali, whose record-setting boxing career, flair for showmanship and political stands made him one of the best-known figures of the 20th century, died on June 3 aged 74. 

He will be laid to rest on June 10.


NEW YORK – Doğan News Agency
http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-erdogan-cuts-us-trip-short-without-attending-muhammad-ali-burial.aspx?pageID=238&nID=100320&NewsCatID=338