Πινέζες ή η μούσα της ποιήσεως

Αντρέσα προς Κυριάκους ...


Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε γιατί το εκλογικό κοινό σας βλέπει απρόθυμα ως λύση του μέλλοντος. Σίγουρα θα πάθατε την  πλακα σας με την τάση του να μη γεμίζει πλατείες και να δείχνει οργίλη ανοχή στον Σύριζα. Ευχαρίστως να σας διαφωτίσω,μια και μπαινοβγαίνω στην Κόλαση τουλαχιστον δυοτρείς φορές τη μέρα και στα διαλείμματα, κόβω κίνηση.
 
Λοιπόν, να αρχίσουμε από τα βασικά. Δύσκολο ο εκλογέας να πειστεί από την καταγγελία της συνύπαρξης με τους Ανέλους, όταν κι εσείς για να βγάλετε αρχηγό, σε μια ψυχοβγαλτική διαδικασία, κολλήσατε σε έναν οικογενειακό φιλελέ τους πιό δεξιούς συνυποψηφίους του στην δεύτερη Κυριακή, από φόβο μή και φουσκώσει το ρέμμα με το οποίο συνορεύετε στα ακροδεξιά σας.
 
Μετά, υπογράψατε τα πάντα και μουρμουρίζατε πρώτοι για εναλλακτικά σενάρια, ενώ ουσιαστικά το μόνο σας όπλο ήταν να πατάτε φρένο στη διαχείρισή σας. Ευρωεκλογές που χάσατε; Παούρα. Οι Συριζαίοι βγήκαν τον Γενάρη, κι εσείς από μήνες το είχατε ρίξει στο κατενάτσιο. Από το 2010, ποτέ, κανένα αληθές πλεόνασμα δεν υπήρξε στη χώρα. Απλώς κλείνατε τη στρόφιγγα και μερικοί δείκτες κουνιόντουσαν ,ανκαι σκουριασμένοι, πουλώντας στουςελεγκτές πως κάτι πάει να γίνει.
 
Αλλά το πιό σημαντικό, είναι πως η εποχή του Κυριάκου, χαρακτηρίζεται από έναν καταγγελτικό λόγο που έχει παραφορεθεί. Φυλάξατε αξιοθρήνητα την φωλεά σας. Κυνηγάτε τον κούκκο, ενώ απο μήνες έχει αφήσει το αυγό του μέσα της, και ξεπετάχτηκε ένας τριπλάσιος σε μέγεθος μπέμπαντας που τρώει τα σκουλίκια που προσκομίζετε στους νεοσσούς σας.
 
Οι Συριζαίοι ηγέτες «έχουν λεφτά», «είναι αμόρφωτοι», «λένε μαλακίες», «τα έδωσαν όλα στους δανειστές» «αμάν, οι εξωχώριες» «τι γυρεύει ο μπάρμαν στο παζάρι» «απίστευτες καταγγελίες παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα» «διορίζουν άσχετους» και άλλα πολλά. Αυτά λέτε. Και τα καταγγέλλετε. Πώς ; ρίχνονταςπινέζες στον περιπλανώμενο ξυπόλητο ψηφοφόρο που μετεωρίζεται μη μπορώντας να βγάλει το παλούκι που του έχετε μπήξει στο μάτι και βογκάειμέσα στα αίματα.
 
Χαιρετίσματα λοιπόν, ότι ο Σύριζα είναι ακόμη στα λογάκια. Η μόνη του πράξη είναι μια σμηνοσειρά ψεμματούρας και ταπείνωσης που τον έφερε κοντά στη αξιολόγηση και στα πρώτα ψιλά που θα λάβει μετά από δυό χρόνιαστέρφα. Την δική του εσωτερική αντιπολίτευση μάλιστα, την αριστερίστικη, κατάφερε να την κρατήσει έξω από τον τορό απο τον Σεπτέμβριο, ενώ η δική σας αντιπολίτευση, η δεξιά του Καμένεφ,συγκυβερνά με τους οχτρούς σας.
 
Τι κι αν μπήκαμε βαθύτερα στο πηγάδι; Τι κι αν μας μπαστάκωσαν άλλα πενήντα η  εκατόν πενήντα δις; Σάματι έχουμε τα τριακόσια που μας λείπουν; Το τεστ αντοχής του Σύριζα  ξεκίνησε απο τα χτές, πρωτομηνιά. Και θα βαστήξει έως τον πρώτο κόφτη. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν αυτά που φαντάζεστε. Ένας στους τρεις ψηφοφόρους, έχει βγει από τις στρούγκες και περιμένει. Η αντιπολίτευσή σας δεν φθείρει τον Σύριζα: τον συσπειρώνει. Βγαίνει στα κανάλια και ψελλίζει άπειρες δικολαβίστικες συνταγές, εσείς τον βρίζετε στη λογική του «εμείς θα τα κάναμε αλλιώς» ,δηλαδή πάνω στην ίδια δικολαβία.
 
Του ρίχνετε λοιπόν  πινέζες, και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Αλλά ακόμη και ο ματωμένος γκιόραλης που προσπαθείτε να πείσετε, ξέρει πως δεν είστε μέρος καμιάς λύσης. Σας ρίχνουν αγκίστρι χωρίς δόλωμα και το καταπίνετε, ωσάν πεινασμένοι χάνοι και γοβιοί. Δεν σας παίρνει να το παίξετε άσπρο μαύρο. Οι δανειστές δεν θα εγκρίνουν κυβέρνηση χωρις τον Σύριζα. Τον έχουν σπρώξει στη σανίδα του κουρσάρικου και περιμένουνε τον κόφτη για να τον ρίξουν στο νερό, αλλά θα τον σύρουν κάτω απο την καρίνα και θα τον ξαναβγάλουν ξεφτιλισμένον .
 
Εσείς πρέπει να κρατάτε μπουρνουζοπετσέτα να τον σφογγίσετε, κι όχι να ονειρεύεστε προγράμματα και εξαγγελιες. Τέρμα αυτά. Τα ξεκινήσατε κι αυτοί τα απόσωσαν. Και ο Σύριζα πετάει τις δικές του πινέζες ,κι ακούει συνεχώς τααχβάχ και τα «άουτς» σας. Θα σας βάλουν να τα βρείτε. Ταράκουλο θα πάθετε βλέποντας στο μέλλον τα μικρότερα κόμματα της πιάτσας να πιάνουν στασίδι γύρω απο τον αριστερό ή τον δεξιό ψάλτη. Για το ντουέτο, όχι για τους αμανέδες.
 
Και τώρα, συμπαθάτε με ,λέω να κοιμηθώ. Μόλις με άγγιξε, μετά έτη  πολλά, η μούσα της ποιήσεως η αληθής, και έγραψα ένα ποίημα (με άθλιο προσωρινό τίτλο, για ξεμάτιασμα) που πριν το τελειώσω, άρχισε να μου το υπαγορεύει.  Κυματιστό, σε τρίστιχα, γερή δομή, δυό λέξεις θέλουν άλλαγμα, φινάλε γάμησέ τα. Είναι γιατί ελέγχω τα μέσα παραγωγής μου, καρντάσια. ΄Ωρα να βρείτε τα δικά σας, μπαίνοντας στην χωματερή.

Πάνος Θεοδωρίδης
2/6/2016
http://www.thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=3006